Bıçak Sanatı - Forum

İlk Usturam

Bora

• 84
  • ozcankorkmaz@ttmail.com
  • Yer: Muğla
İlk Usturam
« : 01 Haziran 2013, 13:41:18 »
   Dün  ilk  usturamı  aldım.Usturaseverlerin yorumlarını bekliyorum.
« Son Düzenleme: 01 Haziran 2013, 13:43:51 Gönderen: Bora »
Düne ait ne varsa dünde kaldı cancağızım; bugün yeni bir gün ve yeni şeyler söylemek lazım…Mevlana

Bora

• 84
Ynt: İlk Usturam
« Yanıtla #1 : 01 Haziran 2013, 15:14:27 »
        Benim anlamadığım Kutusunda ERN  yazıyor.Usturada DAVESO 100 sap  kısmında Daveso  ve bir  yüzünde ''D.ABR. VENTURA yazıyor.Hangisi  markası  hangisi  firması anlamadım ???
Düne ait ne varsa dünde kaldı cancağızım; bugün yeni bir gün ve yeni şeyler söylemek lazım…Mevlana

Lord Sparhawk

• **
  • 112
  • Meslek: akademisyen, lütiye
  • Yer: Eskişehir
« Yanıtla #2 : 01 Haziran 2013, 15:56:54 »
Usturanın markası Daveso. Alman markasıdır ve iyi bir üründür. Kondisyon olarak da gayet iyi duruyor. Biraz temizlik, dezenfekte ve bilemeyle güzel bri günlük tıraşçı olacaktır.

Bora

• 84
« Yanıtla #3 : 01 Haziran 2013, 16:03:41 »
 Teşekkürler... :)

Bora

• 84
« Yanıtla #4 : 01 Haziran 2013, 16:06:42 »
 Yüzünde  az  bir karartı  var nasıl  geçer acaba?

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #5 : 01 Haziran 2013, 16:38:55 »
Biçak olmaktan bir usturayi kurtarmişsiniz :).
Güle güle kullanin  cok fazla uzun bir ömür beklemeyin.çok sık bileyleme yapiyorsaniz.ama keyifi zamanlarda kullanmak üzere ve kolleksiyon amaçli güzel bir parça
Kullanim usturasi mutlaka tirnak testini geçmeli sadece keskin olmasi yeterli değil uygun geometriyede sahip olmali yani ucunda jilet kalinliğinda yaprak kisim usturanin ömrüdùr..
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

Bora

• 84
« Yanıtla #6 : 01 Haziran 2013, 17:13:26 »
 Evet  teşekkürler.Çok sık bileyleme yapmıyorum.Daha doğrusu  hiç  bileyleme yapmadım.sadece bileme kayışı var.Ona sürdüm bi kaç kere.Zaten koleksiyon amaçlı.Traş  olmak istersem jiletli usturam var onunla olurum.Tak jileti.At jileti. :2up

Lord Sparhawk

• **
  • 112
« Yanıtla #7 : 01 Haziran 2013, 18:20:04 »
Yüzünde  az  bir karartı  var nasıl  geçer acaba?

Korozyon çukurlaşması dediğimiz durum var. Yani yüzeyden dibe doğru nokta nokta çeliğin oksidize olması. Bunu temizlemek için kabadan inceye zımpara ile çelik az bir miktar aşındırılır. Kalan kısımlarda dremel veya ince tel polisajda hafif fırçalama yapılır. Derinse tamamen çıkması için uğraşılmaz çünkü bunun için yarım mm hatta bazen daha fazla metali aşındırmak gerekir ki bu usturayı bozabilir. Az bir miktar kalması sorun yaratmaz. Sadece ustura uzun süre kullanılmayacaksa yağlamak gerekir.

Bora

• 84
« Yanıtla #8 : 04 Haziran 2013, 21:25:42 »
 Lord  sen bu işin kitabını  yazmışsın...

Lord Sparhawk

• **
  • 112
« Yanıtla #9 : 04 Haziran 2013, 23:13:32 »
Lord  sen bu işin kitabını  yazmışsın...

Estağfurullah, gönül vermişiz diyelim.

Bora

• 84
« Yanıtla #10 : 05 Haziran 2013, 11:28:11 »
 Lord  mail  adresin   varsa yazıver.