Bıçak Sanatı - Forum

Bu geyik boynuzu kullanılır mı?

Murat AKIN

• 619
  • Meslek: Emekli teknik öğretmen
  • Yer: Tekirdağ
Bu geyik boynuzu kullanılır mı?
« : 01 Haziran 2013, 00:02:38 »
Geçen hafta hurda pazarında gezerken bu geyik boynuzu gördüm, tezgaha koymuş satıyorlardı.

Bıçak sapı olarak kullanılabilir mi?

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
Ynt: Bu geyik boynuzu kullanılır mı?
« Yanıtla #1 : 01 Haziran 2013, 00:07:24 »
Eski ve kuru boynuzlar harika olabilir çünkü et kalinliği daha kalin ve temiz oluyor yeni boynuzlarda hayvanlar eskisi gibi beslenemediklerindenmi bilemiyorum et kalinliği az olup bir iki mm altindan süngersi yapi ortaya çikiyor tabi oda bir ise yaramiyor Hocam ben olsa o boynuzu makul fiyatta kaçirmazdim..
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #2 : 01 Haziran 2013, 00:35:09 »
Nordell gibi sitelerde ince bir halkası 15 tl gibi bir fiyata satılıyor, artık siz düşünün bütün halde ne kadar eder...

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #3 : 01 Haziran 2013, 00:36:37 »
Uygun fiyatlı ise kaçırmamak gerekir. Şahsen ben öyle yapardım.

Kaya

• 2867
« Yanıtla #4 : 01 Haziran 2013, 00:39:44 »
Bende öyle yapmiştim koca bir boynuz aldim . Et kalinliği 1,5 mm kadar çikti tabiiki uygun fiyatli pahali bir tecrube oldu..

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #5 : 01 Haziran 2013, 00:42:46 »
Kötü olmuş demek hemen atlamamak gerekiyor. Satan adamda karpuz gibi kestirmez ki  :D 

turgut aydemir

• *
  • 449
  • Meslek: bıçak ımalatı
  • Yer: bursa
« Yanıtla #6 : 01 Haziran 2013, 09:18:23 »
Eski ve kuru boynuzlar harika olabilir çünkü et kalinliği daha kalin ve temiz oluyor yeni boynuzlarda hayvanlar eskisi gibi beslenemediklerindenmi bilemiyorum et kalinliği az olup bir iki mm altindan süngersi yapi ortaya çikiyor tabi oda bir ise yaramiyor Hocam ben olsa o boynuzu makul fiyatta kaçirmazdim..
kaya benim bildiğim vurulan geyiğin boynuzu dolu olur geyik kendi boynuzunu dökerse içi süngerimsi olur diye biliyorum?

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #7 : 01 Haziran 2013, 09:36:54 »
Bence hiç kasmayınız, geyik boynuzu gibi özellikli şeyleri eğer tam emin değilseniz almayınız. Ahşap konusu da aynı, iyi bir bıçak malzemecisinden almadığım neredeyse tüm ahşaplar çöpe gitti, ya çatlaklı çıkıyor ya da kofti. Boynuzda da aynı şey, 10 kere aynı çukura düştükten sonra insan akıllanıyor bir daha düşmüyor :) Boynuzu kabzaya uygun ve kesik satan biyerlerden alınız derim, bu sayede aynı zamanda et kalınlığını görmüş olursunuz, aynı zamanda tüm boynusu alıp bi sürü para vermemiş olursunuz, zaten tüm boynuzu kullanamayacaksınız, mutlaka biraz firesi olacaktır.
Mesela:
http://www.english-handmade-knives.co.uk/acatalog/Horn_and_bone_for_Handles__Scales__Spacers_and_insets.html
http://www.antlerartisans.com/pages/424172/page424172.html?refresh=1078285172318
http://www.highlandhorn.com/stag-antler/3.htm

Biliyorum, verdiğim linkler hep yurt dışı, ama bence sadece baston veya bıçak kabzası için boynuz satmaya özelleşmiş dükkanlar en mantıklı kaynaklar...

Kipmen Sanat web sitesi

Murat AKIN

• 619
  • Meslek: Emekli teknik öğretmen
  • Yer: Tekirdağ
« Yanıtla #8 : 01 Haziran 2013, 16:08:13 »
Bu boynuzu geçen hafta ildışı yaptığım bir gezide gördüm.

Bütün olarak satılıyordu, sanırım süs amacıyla yıllarca kullanılmış eski bir boynuzdu, elime alıp incelemedim.

Yalnızca fiyatını sordum 75 tl dediler.

Dip bölümüne bakılırsa sanki geyiğin değişrme sonucu düşmüş boynuza benziyor, içi uygun olmayabilir ama uç bölümlerinin içi dolu olabilir, işe yarar.

Kaya

• 2867
« Yanıtla #9 : 01 Haziran 2013, 16:24:14 »
kaya benim bildiğim vurulan geyiğin boynuzu dolu olur geyik kendi boynuzunu dökerse içi süngerimsi olur diye
kaya benim bildiğim vurulan geyiğin boynuzu dolu olur geyik kendi boynuzunu dökerse içi süngerimsi olur diye biliyorum?
bende oyle duşünüyordum Turgut Abi ama dediğin sebeblerinden sadece bir tanesi,geyiğin cinsi,yaşi,vurulduğu mevsim vs gibi bir çok etken daha varmis hepsi en uygun olduğunda dahi içinde Süngersi yapi oluyor ama et kalinliği fazla olunca durumu kurtariyor..
« Son Düzenleme: 01 Haziran 2013, 16:27:37 Gönderen: Kaya »

forester

• 307
  • Murat pekdemir-1975
  • Meslek: müzmin işsiz ...
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #10 : 01 Haziran 2013, 17:21:53 »
Biraz kirli gibi ama kaçırmayın alın derim her türlü kullanılır. Eliniz içine oturacak kalınlıkta olsun yeter.Sapı içine gömersiniz olur biter.Örnek:

http://www.flickr.com/photos/45692362@N00/501179340/