Bıçak Sanatı - Forum

Kukrimsi

mus_tr

• *
  • 25
  • Meslek: Bilgisayar Oyun Tasarımcısı
  • Yer: Ankara
Kukrimsi
« : 30 Mayıs 2013, 01:27:03 »
Selamlar.
Demircilik baya yorucu bir "hobiymiş" onu farkettim. Yaklaşık olarak ocağı bir buçuk haftadır yakmadım. Tabi en son bu akşam dayanamadım. Kamyon yaprak yay çeliği vardı elimde. 6-7 santime 10-12 santim kestim, kalınlığı 1,2 cm'di.Döverken babamdan yarım istedim, O tuttu ben balyozla vurdum. Sonuç sap kısmı 6 mm. ucu 4 mm kalınlığa kadar geldi. Kukri diye yola çıktım. :D tabi iş bitince kukrim oldu diye sevindim. Lakin eve gelip internetten kukri resimlerine bakınca, aklımda kalan ile  yaptığım arasında baya bir fark olduğunu gördüm  :-[.
Neyse daha bu çok kabası ve resimleri.

[img width= height= alt=Image Hosted by ImageShack.us]http://imageshack.us/a/img198/4918/img1598oc.jpg[/img]

YAŞAR PEHLİVAN

• 362
  • Meslek: memur
  • Yer: sakarya
Ynt: Kukrimsi
« Yanıtla #1 : 30 Mayıs 2013, 09:08:44 »
Biraz daha döversen kukri olacak, kolay gelsin. :2up

Abdurrahman

• 346
    • yataganelsanatlari
  • Meslek: emekli
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #2 : 30 Mayıs 2013, 09:10:52 »
daha cok yatağan formuna benzemiş

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #3 : 30 Mayıs 2013, 09:22:32 »
Bence ilk calismalar icin oldukca basarili :2up

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #4 : 30 Mayıs 2013, 10:40:59 »
Ellerinize sağlık. Sonuçta işe yarar bir alet çıkacak gibi. Bakalım bundan sonraki aşamalar nasıl gidecek? Takipteyiz kolay gelsin.

damascus

• 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
« Yanıtla #5 : 30 Mayıs 2013, 10:48:22 »
Bence başlangıç için çok iyi kukriyede benzemiş sadece eni biraz daha dar olmuş...

HsynzgN

• *
  • 25
  • Hüseyin Özgen
  • Yer: adana
« Yanıtla #6 : 14 Temmuz 2013, 19:23:39 »
kendin yapıp sahip olmak çok mutlu edici birşey olmalı. kıskandım :D elinize sağlık

sedatkolleksiyon

• 200
  • Meslek: bobinajcı-bıçakcı 1969
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #7 : 15 Temmuz 2013, 17:56:22 »
tesviyesini yap .iyi olacak.
bıçak,çelik,takım gibi vb.birçok konudaki katkı ve dayanışmadan dolayı bıçak sanatı.com'u tebrik ederim.

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #8 : 15 Temmuz 2013, 21:42:49 »
Hindistan cevizi acma bicaklari gibi olmus ben bir tane Malezya'da yaptirmistim harika kesme kuvveti var bence bunu böyle bitirin harika olacaktir.daha sonra bir tanede kukri döversiniz.
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

mus_tr

• *
  • 25
« Yanıtla #9 : 18 Temmuz 2013, 17:43:27 »
Selamlar. Uzun süredir siteyi ziyaret edemiyordum.
 Öncelikle güzel cevaplarınız için teşekkürler, fakat malesef buçak kırıldı :D. Bunun çeliği dediğim gibi kamyon yayı çeliği. Su verirken bir yerinde hatalar yapıyorum. Çünkü bundan sonra 3 tane daha dövdüm. 3 ü de kırık. Hatta bu haftasonu bir tane dövmüştüm. Bu defa sadece ağız kısmını suta bir iki milimetre sokacam dedim. Öyle de yaptım. yavaşça soktum. sonra elimde soğumasını izlerken TIK diye bir ses geldi ve dedim tamam bu da gitti. sonra kütüğe şöyle bir vurdum ve iki ye ayrıldı. Acaba bu çelikler yağ çeliğimidir? nedir. suya girdimi un ufak oluyolar. Akşama kukrini birkaç kırık resmini çekmiştim. onları gösterecem. Saygılar.

mus_tr

• *
  • 25
« Yanıtla #10 : 22 Temmuz 2013, 18:52:47 »
Selamlar.

Bunlar Kırılan ilk kukirimsinin kalıtıları.
Bir de bu haftasonu artık 3 mü 5 mi kaçıncısı olduğunu sayamadığım bicak var. onun da resimleri burada.

Bir sorun var ustalarım. Buna sap yapayım diyorum ama çeliği delemiyorum. şimdiye kadar 3 tane matkap ucu kırdım. Buna delik nasıl açarım?
Bir tane öyle bitmiş bir bıçak var elimde ama 1 tane bile delik açamadığım için öyle duruyor kerata. Bir de sap için kayın ağacı olur mu?

erdi sari

• 323
  • erdi sarı
  • Meslek: ogrencı
  • Yer: izmir
« Yanıtla #11 : 22 Temmuz 2013, 20:26:08 »
delik delmeden once celigi yumusatmaniz lazim guzelce isitip yavas soguyacagi bir ortamda ( kum, kirec, kul vb. icinde) sogutup yumusatip oyle delik delmeli ve tesviye islerini yapmalisiniz. su vermeden oncede dovdugunuz celigi yumusatip stresi almalisiniz belki bu yuzden kiriliyor olabilir

ilkser

• 548
  • Serhat-1981
  • Yer: Yozgat / Kocaeli
« Yanıtla #12 : 22 Temmuz 2013, 22:02:26 »
Çeliği dövdükten sonra yumuşatmalısınız. Yumuşatmayı bir kaç kez tekrarlamanız gerekebilir.(Ustalar min. 3 defa demişlerdi)
Ayrıca kırılan bıçakta tane büyümesi rahatlıkla görülebiliyor. Isıl işlemde su verme ısısını geçmişsiniz.Yada o ısıda fazla beklemişsiniz.
Isıl işlemi küçük parçalarda yaparak elinizi ve hatta gözünüzü alıştırın. Su vermeye alışınca, bıçağa su verme işlemine geçebilirsiniz.
Kolay gelsin.
Uçmak,düşmeyi göze almaktır.

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #13 : 22 Temmuz 2013, 22:59:39 »
Serhat hakli yüksek sicakliklarda fazla kalmişsiniz ,su verirken yaninizda büyükçe bir miknatis olsun miknatislanmanin en zayif olduğu isilarda su verebilirsiniz buda yaklasik 850 derece gibi birde karanlik ortamda su verirseniz hem hos bir atmosfer hemde renklere göz aliskanliğiniz olur lazerli isi ölçer aletlerde var ama bir göz alişkanliği oldumu bir kaç derece hata ile su verebilmeniz mümkün buda mutlak bir başari demek Ayrica daha fazla namlu ziyan etmek istemiyorsaniz su ile su vermeyi terk edin kizartma yaği sizin bulabileceğiniz iyi bir alternatif ama illa su ile vermek istiyorum diyorsaniz killi çamur,odun külünden  boza kivaminda bir karisim hazirlayin komple namluyu icine daldirip kurutun  bir iki kere tekrar edebilirsiniz,o haliyle bile ben ilk iki saniye suya sonra hic beklemeden tekrar yağin içine birakiyorum sonrada malzemenin soğumasina müsaade etmeden eğilmeleri düzeltin toplam bir kac saniyecik süreniz var kaçirirsaniz artik geçmis olsun yamuk bir biçağiniz olur
Bu arada en mühimi araba makasindan yaptiğiniz çeliği koyu bordo rengine kadar isitip bu sicaklilarda 10 dakika kadar bekletin  sonra yavas yavar Serhat'inde anlattiği gibi sogumaya birakin bu işlem çeliğinizin daha önce şartlanmis olduğu eğilmeden vazgeçmesinide sağlayacaktir
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar