noolcak hezamanki gibi kilasik kipmen bicagi >:(süper olmuş yaaaaaaa
Bu kabzayı yağla bitireyim dedim ama sonucu beğenmedim, bir önceki gibi karnuba mumu yapacağım sanırım...
Alıntı yapılan: emrekipmen - 28 Mayıs 2013, 18:44:42 Bu kabzayı yağla bitireyim dedim ama sonucu beğenmedim, bir önceki gibi karnuba mumu yapacağım sanırım...Emre usta, bugunlerde toz halinde karnuba mumu tedarik ettim. Sagolsun forumdan kimyasallar ile ugrasan Mehmet Turan arkadasımız yolladı. İlk ogrendiğim erime noktasının 80 - 90 derece arası oldugu. Benmari usulu kaynayan suyun uzerinde baska bir kapta erittim sonra cozucu olarak Çam tebentini kullanarak wax haline getirdim.İçine bu asamadan once balmumu da ilave edebilirdimi ama elimde kalmamıstı. İlk denemelerimde uygun olcude zımparaladıgım ahsaba yedirdim ve kalan fazlalıgı bir bezle temizledim ve aynı bezin temiz tarafı ile parlattım. Deneme amacı ile suya tuttugumda suya gelen tarafı tüm parlaklıgını yitirdi. Ahsap kabaca eski haline doner gibi oldu. Acaba karnuba mumu uygularken nelere dikkat etmem lazım. HAzırlama ve uygulama nasıl olmalı. Simdiden tesekkurler