Bıçak Sanatı - Forum

Bora Kardeşler

Bora

• 84
  • ozcankorkmaz@ttmail.com
  • Yer: Muğla
Bora Kardeşler
« : 25 Mayıs 2013, 12:26:34 »
           Bora  Kardeşleri  beğeninize  sunuyorum....
Düne ait ne varsa dünde kaldı cancağızım; bugün yeni bir gün ve yeni şeyler söylemek lazım…Mevlana

Hakan ÖZDEMİR

• 95
  • Meslek: Elektronik Teknikeri
  • Yer: istanbul
Ynt: Bora Kardeşler
« Yanıtla #1 : 29 Mayıs 2013, 19:29:02 »
güzel çakılar ama ortadaki 3 lü çin malı boralar oldugundan ne kadar saglam bilmiyorum güzel koleksiyon  :)

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #2 : 29 Mayıs 2013, 22:45:04 »
gule gule kullanın

Bora

• 84
« Yanıtla #3 : 30 Mayıs 2013, 17:40:47 »
            Hakan bi kere  Boranın  çin malı  versiyonu  yok piyasada olsaydı  her  yerde  satılırdı.Ben  hiç  bir yerde  çin malı Bora  çakı görmedim. İkincisi bıçakları  bi  yerden   aynı  zamanda aldım.yaban  av bayi  sıradan  bi yer değildi.Büyük bir  av market.Aynı  anda aldım.Senin  deyişine o  zaman  hepsinin  sahte  olması  lazım.Üçüncüsü  hiç  bir  çin malı  çakıda  gül  ağacı , wenge  sap gibi pahalı  sap  kullanmazlar.Son  olarak  aldığım  çakıların en ucuzu  36  dolardan başlıyor.Minik  olan  çelik çakı.Ha  piyasada Bora  amblemi  taşıyan  ve  Bora işçiliğinde sahte  çakı  görmedim.Çünkü  Boranın  işçiliği on numara  sahte  olsaydı  illaki  bi  yerden  farkederdi.kullanılan malzeme,işçilik  fiyat  vb..Keskinliğini  zaten kullananlar  bilir.Piyasadaki  en iyi çin malı çelik çakılar.Işınlanmış  çelikler onlarda o kadar  belli ki.
Düne ait ne varsa dünde kaldı cancağızım; bugün yeni bir gün ve yeni şeyler söylemek lazım…Mevlana

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #4 : 30 Mayıs 2013, 17:48:50 »
Biraz araştırma yapmalısınız, çin malı çakılarda abonozdan kemık  ve boynuz, titanyuma kadar bırçok ahşap ve metal ; damastan D2 ats34,e kadar çelık kullanılır. yeterkı verılen fıyat ıyı olsun. yanı ne kadar para o kadar köfte durumu   ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Bora

• 84
« Yanıtla #5 : 30 Mayıs 2013, 20:00:02 »
  Katılıyorum..Var.Çin malı  çakı  ve bıçaklar belli.Fiyatlarından kalitelerinden.Göze hoş gelen ama  kalite dayanıklılık sağlamlık  bir yere  kadar.Yani  ucuz etin suyu yavan oluyor.Zaten çakı  ve bıçakta aldığım nadirdir çin malı.En ucuz Türk malını  çin malına tercih ederim.