Arkadaşlar öncelikle tekrar hoş bulduk . yorumlarımız için teşekkürler. kısaca malzemelere deginmek istiyorum . fotografta gördükleriniz ana malzemelerdir .kaliteli bir kıl testere 8.0 kıl testere uçları sedef ve bağa .bu ana malzemelere ilaveten zımpara eğe polisaj macunları polisaj motoru epoksi işkenceler ve kesme tezgahı gerekli .aklıma gelmeyen aletler ve basit makas maket bıçagı gibi standart aletler. gerçekten uğraştırıcı ve zahmetli bir iş . yapım aşamaları nasıl anlatılır bilemiyorum . sedefi uygun desene göre kesip bağa dediğimiz çok pahalı ( kilosu 5000 dolara kadar çıkıyor kalitesine ve kalınlığına bağlı olarak)ve nadir bulunan malzemeyi sedefe göre etrafı boşluk kalmayacak şekilde sıfıra sıfır kesip oturtmaktır. tekniğimiz ajur kesim .nette bilgi bulabilirsiniz .uygun deseni Corel programından sedefe ve bağaya aktarıyorum ve kesiyorum sedefler 7 lira civarı bir paraya denk geliyor tahmini. inceltmek ve kalibre etmek gerekiyor oldukça zor ve zahmetli bir iş .şimdilik aklıma gelenler bunlar . aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz .teşekkürlerimle