Bıçak Sanatı - Forum

eski bicak

dolch

• **
  • 159
  • Meslek: nakliye
  • Yer: kocaeli
eski bicak
« : 19 Mayıs 2013, 22:15:48 »
Bu bicak eski bir bicak solingen yapimi am uherinde arapca yazilar mevcut ne yazdigini anlayan arkadas varmi

dolch

• **
  • 159
  • Meslek: nakliye
  • Yer: kocaeli
Ynt: eski bicak
« Yanıtla #1 : 19 Mayıs 2013, 22:18:02 »
Yazi bu

asaf2553

• *
  • 1
  • Meslek: avukat
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #2 : 21 Eylül 2013, 16:28:33 »
Merhaba  ,
Üzerinde varid semerkandi yazıyor    (semerkantlı varid )

onok

• 292
  • Meslek: memur
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #3 : 23 Eylül 2013, 11:27:40 »
Bıçak çok güzel, güle güle saklayın, biraz ayrıntı yazarsanız bilgilenmiş oluruz: Toplam uzunluk, kesen ağız uzunluğu, çeliğin kalınlığı, full tang mı gibi.  :2up :2up :2up
Türk, Oğuz  Beyleri, Milleti İşitin:
Üstte Mavi Gök Çökmedikçe, Altta Yer Delinmedikçe, TÜRK MİLLETİ, İlini Töreni Kim Bozabilecek, TÜRK MİLLETİ Ürper ve Uyan...

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #4 : 24 Eylül 2013, 00:52:30 »
Weyersberg ilgimi çekti, ne alaka Semerkand ile diye düşününce, 1900'lerin başından ikinci dünya savaşına kadar en ciddi kılıç ve bıçak üretimini yapan fabrika. Neredeyse tüm Alman subaylar için kılıç üretimi yapıyormuş. 2. dünya savaşında da faal olarak Nazi Almanyasında üretim yapmaya devam etmiş. Stalin döneminde Semerkant Sosyalist birliğin bir parçası, Nazilere karşı verilen büyük savaşta savaşmış birisi olabilir bu Varid ve ölmüş veya esir alınmış bir alman askerinden aldığı bir bıçak olabilir, sonradan üstüne adını yazdırmıştır... En muhtemel açıklama olarak bunu düşündüm...

Kipmen Sanat web sitesi

kiziroglu1979

• *
  • 10
  • Meslek: kasap
  • Yer: izmir
« Yanıtla #5 : 22 Ekim 2013, 09:26:51 »
Emreye katiliyorum bence yasanmışlıgı belkide can almışlıgı olan muhteşem bir alet onu iyi sakla....
Kasap