Bıçak Sanatı - Forum

Necker

tufan

• 1180
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: kırklareli/ lüleburgaz
Ynt: Necker
« Yanıtla #40 : 14 Mayıs 2013, 17:16:27 »
salim abi süper bir şey olmuş ellerine sağlık :2up
Eğer bir örs isen kendini sabit tut,eğer bir çekiç isen zamanında vur. ( G.Herbert)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #41 : 14 Mayıs 2013, 17:28:45 »
salim abi süper bir şey olmuş ellerine sağlık :2up

Çok teşekkürler.

muraterkut

• 1119
  • Murat E. Köroğlu / 1969
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: samsun
« Yanıtla #42 : 15 Mayıs 2013, 10:02:59 »
gerçekten çok temiz bir çalışma çıkarmışsın, yani çok söylenecek güzel söz var ama hakikaten bu bıçağa yetersiz kalır diye susuyorum... :2up eline sağlık, kılıfını da merakla bekliyorum....  ;)
girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep
dediler ilim geride, illa edep illa edep.....

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #43 : 15 Mayıs 2013, 11:43:28 »
Güzel sözleriniz için çok teşekkürler Murat Ustam. İnanın bende kılıfı merak ediyorum nasıl birşey çıkacak diye :) Daha başlamadım uygun deri bulmaya çalışıyorum. İnşallah ilk fırsatta yaparım.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #44 : 24 Kasım 2013, 23:51:49 »
Ben nasıl kaçırdım bu güzelliği  :2up :2up :2up Süper bir dirayet 1000 kuma kadar sabretmek D2 gibi zımpara tınmayan çelik için. Helal

Kipmen Sanat web sitesi

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #45 : 24 Kasım 2013, 23:53:15 »
Emre ustam çok teşekkürler  ;D

« Yanıtla #46 : 25 Kasım 2013, 01:10:27 »
Salim ustam bu ağız açısında olan bıçaklara zaten bayılıyordum bir de deve kemiğiyle süslenmiş ki vallahi gözlerimi alamadım güle güle kullanmanız dileğiyle daha yeni gördüm bıçağı biraz geç olduysa da kusuruma bakmayın Özgür abinin ve sizin çalışmanızla harika olmuş gerçekten :) bir yanım bu bıçakla ne ava gidilir diyor bir yanım da kıyma koy dursun cam kafesinde duvarda diyor :) saygılarımı sunarım tekrar güle güle kullanın :)
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #47 : 25 Kasım 2013, 01:12:35 »
Çok teşekkürler. Ben her gün kullanıyorum ve yanımdan hiç eksik etmiyorum. En sevdiğim bıçak oldu kendileri.

« Yanıtla #48 : 25 Kasım 2013, 02:37:18 »
Fazlasıyla hak ediyor bence de Salim abi, ben de mesela bıçağımla olsun ya da özel eşyalarımla aramda bağ vardır kimseye dokundurtmam bile sadece görebilirler :D işte seninki de öyle bir bıçak Salim abi.
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #49 : 25 Kasım 2013, 12:43:33 »
Çok teşekkürler. Bu bıçağı da isteyen çok oldu ama vermedim :)

« Yanıtla #50 : 25 Kasım 2013, 13:59:48 »
EE isteyen ağzının tadını biliyormuş diyelim o zaman Salim abi :) sen en iyisi manevi değeri çok yüksek deseydin en karlısı böyle sanırım :D
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #51 : 25 Kasım 2013, 14:17:15 »
Hakikaten manevi değeri benim için önemli. Çünkü ilk tamamladığım bıçak kendileri :) Ben direk bu ilk tamamladığım bıçak onun için vermem diyorum. Bu bıçak bana çok şey öğretti. Hatta ilk bıçak yapacaklar bence kesinlikle ufak bıçak profilleri üzerinde çalışsınlar derim. Eğe işçiliği daha çabuk bittiği için bıçağı güzelleştiren perdah ve kabza işlemleri de çok fazla yormadan zevkle yapılır. 

« Yanıtla #52 : 25 Kasım 2013, 23:42:44 »
Bu bilgi için gerçekten çok teşekkür ederim Salim abi. İnşallah ben de şubatta eve gidince ilk bıçağımı yapmayı düşünüyorum, sizin de tavsiyeleriniz ve deneyimleriniz üzerine küçük bir bıçak denemesi ile başlayayım ozaman tabi önce Özgür abinin de daha önce paylaştığı bir bant zımpara makinesi vardı onun babamla birlikte yapmam lazım sanırım malum bant zımpara olmadan durum çok zor oluyormuş  :(
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #53 : 25 Kasım 2013, 23:49:00 »
Ben bant zımpara kullanmıyorum. Hobi olarak yapacaksanız eğe ile yapın. Eğrisi doğrusuyla keyif verecektir mutlaka.

« Yanıtla #54 : 25 Kasım 2013, 23:51:13 »
Ben bant zımpara kullanmıyorum. Hobi olarak yapacaksanız eğe ile yapın. Eğrisi doğrusuyla keyif verecektir mutlaka.
+1

« Yanıtla #55 : 26 Kasım 2013, 00:46:23 »
Ben de hobi olarak uğraşmak istiyorum ben de eğe olarak düşündüm aslında ilk başta ama bant zımparasız çok zor olur dediler ben de kararsız kalmıştım ama sanırım çok ta gerek yok sizin gibi üstadlar eğe ile yapabilirsin dediğine göre aslında buna çok sevindim  beni sanırım büyük bir maliyetten kurtardı :) ama babam izin verirse yinede bir bant zımparam olsun isterim :)
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

« Yanıtla #56 : 26 Kasım 2013, 01:32:32 »
Valla kılıçların hepsi dahil olmak üzere bıçakların bir çoğunu eğe kullanarak yapmıştım  ::)

« Yanıtla #57 : 26 Kasım 2013, 02:46:44 »
Sefa abi ona yürek dayanmaz valla :) gerçekten yürek ister vallahi  ??? ama kılıcın da bıçağın da hasını çıkarmışsındır :)
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

« Yanıtla #58 : 26 Kasım 2013, 12:54:51 »
Sefa abi ona yürek dayanmaz valla :) gerçekten yürek ister vallahi  ???
Yok aslında yürek değil de sadece biraz daha zaman istiyor o kadar. Yani acele bir durumunuz yoksa bant zımpara o kadar da elzem bir alet değil, hızlıca biten işler insanı bir anda boşluğa düşürebiliyor  ;)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #59 : 26 Kasım 2013, 13:12:02 »
Sefa hocama sonuna kadar katılıyorum. Sonuçta ben bu işi iş yoğunluğunun sıkıntısını atmak için yapıyorum. Eğe sallarken bütün bu sıkıntıları da sallıyorum :) Zaten benim yaptığım bıçaklarda işin çoğunu ağız açmak değilde perdahı ve kabza çalışması zamanımı alıyor. Bir bıçağa eğe ile ağız açmak o kadarda zahmetli değil aslında.