Bıçak Sanatı - Forum

Beyin Fırtınası **** yani Brain Storm

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
Beyin Fırtınası **** yani Brain Storm
« : 27 Ağustos 2010, 01:42:34 »
Değerli bıçak dostlerı;

Buraya bir adet ve en kaba haliyle bir ''mini bıçak''  tasarımı koyuyorum. Eksiğiyle fazlasıyla.. C:-)
Şimdi amaç canı isteyen, boş vakti olan herkez, bu tasarım üzerinde istediği gibi oynayarak bunu modifiye edebilir.
Tabii arzu ederse, okul değil burası, di mi ama.. not yok.
Tasarım, bakalım en kullanışlı ve mükemmele yakın hale nasıl ulaşacak.?
üzerine ne ilaveler gelecek , neler eksilecek, şekli ne kadar değişecek, neye dönüşecek..??
kilit mekanizmaları veya başka elemanlar işin içine girecek mi?
üretim malzemeleri ne olacak?

not: bu arada ölçü ....mm olarak verilmiştir.

Aslında isteyen her arkadaşın yapmak istediği bıçağa ait tasarımı için bunu devam ettirebiliriz.
Adını da '' Tasarım Geliştirme Fırtınası''  falan koyabiliriz...  (komik oldu..  :D ... tamam ad  konması da beyin fırtınası...)

umarım.....
« Son Düzenleme: 27 Ağustos 2010, 02:21:55 Gönderen: mehmetşentürk »
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Ynt: Beyin Fırtınası **** yani Brain Storm
« Yanıtla #1 : 27 Ağustos 2010, 02:36:35 »
Hımm, güzel bir taslak ve güzel bir aktivite, sağolasın Mehmet bu eğlence için. Daha çoook işi var ancak hadi bakalım, ilk deneme benden gelsin.
Aceleyle paintshopta çiziktirdim üstüne, başımıza bu derdi saran kişi olarak temizlemesi sana düşer artık  >:D

1- Formun kabza ile namlu girişiminde iki elipsin birbirinden ayrılmasından dolatı oyuklar oluşuyordu, sırt tarafta kabza namluya "akmalı" bence kullanım ve görsel açılardan. Bu yüzden sırttan biraz kırptım...

2- Aşağıda parmağı kesebilecek ağızın kabzaya yaklaşması kullanım açısından problem yaratabilir, bu yüzden ağzı biraz uzaklaştırdım kabzadan, en azından işaret parmağı genişliğinde...

3- Bir başparmak desteği için çıkıntı sırtta güzel olur belki...

4- Hafiften burnu yukarı kaldırsak mı acep?  ::)

5- Kıç tarafta kabza plakalarını ayıracak çelik plaka eklenmeli. Bu çelik eğer namlunun ana milinin yuvarlağına kadar uzatılıp yay şeklinde yapılırsa tipik bir "slip joint" (yay kilit) çakı haline dönüştürülebilir.

Benden bu kadar. Bakalım bunların üstüne ne gibi brain storm yapılacak...
« Son Düzenleme: 27 Ağustos 2010, 02:40:40 Gönderen: emrekipmen »

Kipmen Sanat web sitesi

halis ESEN

• 201
  • Meslek: elektronik--- iktisat
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #2 : 27 Ağustos 2010, 03:44:56 »
birincsi   sevimli   ikincisi işlevsel    emrenin  tasarımında   kabze  namlu  ile aynı çelikten  olabilir . çizim  yapamıyorum   kabze  üzerinde  gravürler  işlenebilir    hoş bir   maskot çakı olur.

ERHAN.KA

• 10
  • erhan karagöz
  • Meslek: Metal Teknisyeni
  • Yer: sivas merkez
« Yanıtla #3 : 20 Aralık 2010, 12:02:32 »
buda benden anahtarlık tarzında alümınyum sap hos duracaktır
« Son Düzenleme: 20 Aralık 2010, 17:16:16 Gönderen: THE.BAD »
Tam bir acemi...

cmblc

• 518
  • Cem Balcı / 1968 / B(Rh)+
  • Meslek: Grafik Tasarımcı
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #4 : 14 Ağustos 2011, 00:51:31 »
Hımm, güzel bir taslak ve güzel bir aktivite, sağolasın Mehmet bu eğlence için. Daha çoook işi var ancak hadi bakalım, ilk deneme benden gelsin.
Aceleyle paintshopta çiziktirdim üstüne, başımıza bu derdi saran kişi olarak temizlemesi sana düşer artık  >:D

1- Formun kabza ile namlu girişiminde iki elipsin birbirinden ayrılmasından dolatı oyuklar oluşuyordu, sırt tarafta kabza namluya "akmalı" bence kullanım ve görsel açılardan. Bu yüzden sırttan biraz kırptım...

2- Aşağıda parmağı kesebilecek ağızın kabzaya yaklaşması kullanım açısından problem yaratabilir, bu yüzden ağzı biraz uzaklaştırdım kabzadan, en azından işaret parmağı genişliğinde...

3- Bir başparmak desteği için çıkıntı sırtta güzel olur belki...

4- Hafiften burnu yukarı kaldırsak mı acep?  ::)

5- Kıç tarafta kabza plakalarını ayıracak çelik plaka eklenmeli. Bu çelik eğer namlunun ana milinin yuvarlağına kadar uzatılıp yay şeklinde yapılırsa tipik bir "slip joint" (yay kilit) çakı haline dönüştürülebilir.

Benden bu kadar. Bakalım bunların üstüne ne gibi brain storm yapılacak...

İki amele öğlen paydosunda almışlar ekmeklerini soğanlarını, iki de kola, gitmişler bir gölgeliğe, soğanlara patlatmışlar yumruklarını, açmışlar kolalarını, yemeğe başlamışlar... Bikaç lokma yedikten sonra Haso Hüsoya sormuş;

- Olm çok paran olsa, ama çok ha, neederdin len?

Hüso cevaplamış;

- Soğanın sadece cücüğünü yerdim... Sen neederdin?

Haso kızgınlıkla cevaplamış;

- Len bana edecek bişey mi bıraktın...  ???

Len bize "brain storming" yapılacak şey mi bıraktın?  >:(

:D

Sevgiler,
Get Serious...

En kötü gün bugünse, bugünde FENERBAHÇE!!! Hep destek, tam destek...

piri reis

• 248
  • Burak Aydın
  • Meslek: yeni mezun
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #5 : 14 Ağustos 2011, 07:42:01 »
 :D  :))
kendi şansını kendin yarat ...

alikozanoglu

• 171
  • Meslek: Karışık
  • Yer: Ankara, Emek mahallesi
« Yanıtla #6 : 14 Ağustos 2011, 09:37:17 »
Sn. arkadaşlar,

Beyinlerinize sağlık. Fırtınada toz, toprağa dikkat.
Bu kadar ufarak ve parmaklar arasında tutulacak değil de el içinde kavranacak tipte bir çakıda bir kilit olması çok iyi düşünce. Yoksa kan gövdeyi götürebilir en ufak ters harekette.

Saygılar,

alikozanoglu