malumunuz, şu sıralar biraz sakinleşse de son 4-5 yıldır başta Amerika olmak üzere tüm dünyada bir zombie histerisi var. filmler, diziler, kitaplar, çizgi romanlar derken böyle bir kültür yaratıldı. daha doğrusu böyle bir kültür vardı ancak evrildi; kılıcından bıçağına silahına kadar popüler kültürün kocaman bir öğesi oldu. ben biraz dalga geçerek bakıyorum bu furyaya. ancak ortaya çıkan kılıç ve bıçakları görünce böylesi fantastik bir konseptin güzel ve sıradışı işleri gün yüzüne çıkardığını düşünmeden edemiyorum.
Gerber'in zombie survival kitiyle en azından o seriden çıkmış bıçaklarla karşılaşmışsınızdır. bugün şöyle bir set gördüm.
http://www.zombietools.net/products/blades/özellikle kılıç ve büyük bıçakları çok hoşuma gitti.
Örneğin:
Bizim yatağan ile son halini alan içbükümlü palaları yunan çıkışlı ele almışlar, modernleştirmişler.

Bu da son 10 senedir meşhur edilen Sparta'lıların / yunanlıların kısa kılıcı Xiphos:

Burada ise bir kukri varyasyonu var:

Genel olarak siteyi gezerseniz göreceksiniz; bıçakların / kılıçların bitirişleri Sinan Usta'nın çalışmalarını andırıyor