Bıçak Sanatı - Forum

The Walking Dead-zombie avı

meemz1978

• 249
  • Kaan
    • Arma GIDA
  • Meslek: Yönetici
  • Yer: istanbul
The Walking Dead-zombie avı
« : 23 Nisan 2013, 12:17:28 »

Zaten hepsi ölü olduğu için şiddet içermiyor olarak yorumladım :) bayağı bir kesici alet kullanmışlar 3. sezonda . Zombi öldürmek terimi bana saçma geldi ama neyse, izleyelim.

https://www.youtube.com/watch?v=pCung77FtQU&feature=player_embedded
One for All, All for One...

LCLegend

• Şafak Karslıoğlu
  • 404
  • Meslek: Göz Hekimi
  • Yer: İstanbul
Ynt: The Walking Dead-zombie avı
« Yanıtla #1 : 23 Nisan 2013, 20:47:46 »
Kesici aletlere ve silahlara merakım var. Bıçakları seviyorum, silah zevkimi de poligonlarda tatmin ediyorum. Bütün bunları bir canlı üzerinde kullanmak düşüncesi bile beni rahatsız ediyor. Avcılık için (dürüstce yapılan) birşey demiyorum ama bana uygun değil. Bu tür oyunlar, filmler zombi gibi sanal hedefler dahi kullanılsa şiddeti normalize ediyor. Özellikle çocuklar ve gençler üzerinde yıkıcı etkileri olduğunu düşünüyorum. Bu forum gibi enerjilerini ve vakitlerini müsbet bir şekilde üretime dönüştüren kişilerin bulunduğu bir ortamda şahsi kanaatim şiddetin ne şekilde olursa olsun hoş karşılanmayacağı. Eminim bu linki sadece ortak merakımız olan "kesici aletler" sebebi ile buraya koydunuz. Ancak kullanılış tarzları benim için rahatsız edici.
PRIMUM NON NOCERE

meemz1978

• 249
  • Kaan
    • Arma GIDA
  • Meslek: Yönetici
« Yanıtla #2 : 24 Nisan 2013, 00:42:04 »
Sözleriniizn hepsine katılıyorum hocam,

Ben içerdiği şiddete değilde kullandıkları aletler için paylaşmıştım.
One for All, All for One...

onok

• 292
  • Meslek: memur
« Yanıtla #3 : 24 Nisan 2013, 13:54:42 »
The Walking Dead'ı 1-2 bölüm izleyince bırakmak zor oluyor. Sonrasında rüyama giriyor ama gene izliyorum... :))
Ayrıca bunlar zombi öldürmeyip ne yapacaksın, hepsi açlar ve zombi olmayanlardan birkaç loklma almak için sabırsızlanıyorlar... ;D
İnternette biryerlerde zombi yaratmak amacıyla deneyler yapıldığını okumuştum bakarsınız uzak gelecekte gerçekleri karşımıza çıkar o zaman arkadaşımızın videosu çok işe yarar... :2up :2up :2up
Çocuklar için ise sakıncalı olduğu kesinlikle doğrudur bence yaş sınırı 18 olmalı...
Türk, Oğuz  Beyleri, Milleti İşitin:
Üstte Mavi Gök Çökmedikçe, Altta Yer Delinmedikçe, TÜRK MİLLETİ, İlini Töreni Kim Bozabilecek, TÜRK MİLLETİ Ürper ve Uyan...

tamahagane

• 438
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #4 : 01 Mayıs 2013, 20:06:09 »
Dizide kullanılan bıçakların bir kısmı  Gerber Apocalypse Survival Kit. http://www.gerbergear.com/Apocalypse/Gear/Apocalypse-Kit_30-000601

onok

• 292
« Yanıtla #5 : 02 Mayıs 2013, 17:30:13 »
Dizide kullanılan bıçakların bir kısmı  Gerber Apocalypse Survival Kit. http://www.gerbergear.com/Apocalypse/Gear/Apocalypse-Kit_30-000601

Bu kiti dizide gördüğüm andan itibaren almak için dayanılmaz bir istek (histeri artık) duyuyorum, bak ne güzel unutmuştum gene hatırlattınız şimdi... :'( :'( :'(
Üstte Mavi Gök Çökmedikçe, Altta Yer Delinmedikçe, TÜRK MİLLETİ, İlini Töreni Kim Bozabilecek, TÜRK MİLLETİ Ürper ve Uyan...

tamahagane

• 438
« Yanıtla #6 : 02 Mayıs 2013, 21:22:49 »

Bu kiti dizide gördüğüm andan itibaren almak için dayanılmaz bir istek (histeri artık) duyuyorum, bak ne güzel unutmuştum gene hatırlattınız şimdi... :'( :'( :'(

Benzer bir kiti ülkemiz şartlarında da hazırlayabilirsiniz, hem de kendi istediğiniz bıçaklarla daha iyi bir kit oluşturulabilir.

onok

• 292
« Yanıtla #7 : 03 Mayıs 2013, 20:13:36 »

Alıntı
Benzer bir kiti ülkemiz şartlarında da hazırlayabilirsiniz, hem de kendi istediğiniz bıçaklarla daha iyi bir kit oluşturulabilir.

Mesela bir öneriniz varmı?  8)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum

Kipmen Sanat web sitesi

Oktay Dokur

• *
  • 23
  • Meslek: İş Analisti
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #9 : 04 Mayıs 2013, 00:18:57 »
Bu da benim evden. Hazirlikliyim zombie apocalypse.
En azindan dolabi kendim imal ettim. ve stencil i. :)

Not: Top-tufek-tabanca gercek degil airsofttur.. Boncuk atar, gercege donusturulemez.
This... is my boomstick!

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #10 : 04 Mayıs 2013, 01:15:18 »
Herhalde ben bir "kombin" yapsam uzun namlulu ne varsa onu seçerdim. Bu varlıklar tanımı gereği kolay hasar alıyorlar. Uzun ve hafif bir kılıç bunları biçmeye yetiyor. Herhalde Sefa Usta'nın katanası ilk tercihim olurdu.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #11 : 04 Mayıs 2013, 01:30:43 »
Yatağanlari unutmamak lazim ,birde Türk Yayi fena olmaz.birde bozdoğan oldumu tamamdir.
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #12 : 04 Mayıs 2013, 01:54:41 »
Yatağanı tercih etmedim. Kılıç katana gibi yukarı doğru eğilen kılıçlar hasmı keserken ileri itiyor ya zombi gibi kanının üzerinize bulaşmamasını isteyeceğiniz bir mahlukatı iç bükey bir ağızla kesmek bana çok ideal gelmedi.

Yau, sanki gerçekten varmışlar gibi konuşuyoruz, alemiz biz.  ;D ;D
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

onok

• 292
« Yanıtla #13 : 04 Mayıs 2013, 23:11:54 »
Konuyu kurcaladıkça yeni ve güzel fikirler ortaya çıkıyor güzeeeelll... :2up :2up :2up
Ben de bir takım hazırlayıp sunayım... >:D >:D >:D

onok

• 292
« Yanıtla #14 : 05 Mayıs 2013, 21:54:13 »
Bu da benim zombi kitim:  :2up :2up :2up

Katana biraz daha ağır, yer kaplıyor artı kapalı yerde kullanmak zor bazen imkansız yani savurabilmek için açık alan gerek... :)) :)) :))

gabe

• 70
  • Galip
  • Meslek: yazar grafiker programcı
Zombie takım seti
« Yanıtla #15 : 15 Ekim 2014, 10:17:42 »
malumunuz, şu sıralar biraz sakinleşse de son 4-5 yıldır başta Amerika olmak üzere tüm dünyada bir zombie histerisi var. filmler, diziler, kitaplar, çizgi romanlar derken böyle bir kültür yaratıldı. daha doğrusu böyle bir kültür vardı ancak evrildi; kılıcından bıçağına silahına kadar popüler kültürün kocaman bir öğesi oldu. ben biraz dalga geçerek bakıyorum bu furyaya. ancak ortaya çıkan kılıç ve bıçakları görünce böylesi fantastik bir konseptin güzel ve sıradışı işleri gün yüzüne çıkardığını düşünmeden edemiyorum.

Gerber'in zombie survival kitiyle en azından o seriden çıkmış bıçaklarla karşılaşmışsınızdır. bugün şöyle bir set gördüm.

http://www.zombietools.net/products/blades/

özellikle kılıç ve büyük bıçakları çok hoşuma gitti.

Örneğin:
Bizim yatağan ile son halini alan içbükümlü palaları yunan çıkışlı ele almışlar, modernleştirmişler.

Bu da son 10 senedir meşhur edilen Sparta'lıların / yunanlıların kısa kılıcı Xiphos:

Burada ise bir kukri varyasyonu var:

Genel olarak siteyi gezerseniz göreceksiniz; bıçakların / kılıçların bitirişleri Sinan Usta'nın çalışmalarını andırıyor :)

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #16 : 15 Ekim 2014, 14:59:52 »

bu iiiimiiş

Kucpukay

• **
  • 58
  • Meslek: Mühendis
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #17 : 15 Ekim 2014, 20:56:01 »
Her ne kadar zombiler için hazırlanmamış olsa da böyle bir durumda kullanışlı olacağını düşündüğüm bazı ekipmanlara sahibim C:-)

foto

foto
« Son Düzenleme: 15 Ekim 2014, 21:45:19 Gönderen: deserteagle »
Yakup YILMAZ

tamahagane

• 438
« Yanıtla #18 : 15 Ekim 2014, 20:59:53 »

bu iiiimiiş

Çok güzel bir tasarım.

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #19 : 15 Ekim 2014, 21:03:10 »
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=1330.0

madde 2 ve madde 4 ateşli silah resimlerini paylaşmayın anlamına geliyor mu bilemedim. sanki geçmişte bu konu üzerine bazı tartışmalar olmuştu.
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.