Bıçak Sanatı - Forum

bunlar da benden...

SERDAR ŞEMHAL

• *
  • 15
  • Meslek: pazarlama-satış
  • Yer: kahramanmaraş
bunlar da benden...
« : 23 Nisan 2013, 06:26:49 »
Fotoğrafını çekmeyi akıl edebildiğim (geç de olsa...) bagzı tasarım ve bıçaklarım,
İkinci fotoğrafın sağ üstündeki bıçak revizyondur, diyerleri, planya bıçağından kesilmiş, kök ceviz ve şeftol kullandığım bıçaklar.

« Son Düzenleme: 23 Nisan 2013, 06:34:40 Gönderen: SERDAR ŞEMHAL »
532 5216835

tufan

• 1180
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: kırklareli/ lüleburgaz
Ynt: bunlar da benden...
« Yanıtla #1 : 24 Nisan 2013, 18:29:23 »
Serdar bey bıçaklarınız çok güzel ama resimler büyümüyor. Benim gözlerde çok iyi denemez malesef. Büyük resim koyarsanız sanki daha güzel olacak
Eğer bir örs isen kendini sabit tut,eğer bir çekiç isen zamanında vur. ( G.Herbert)

« Yanıtla #2 : 24 Nisan 2013, 20:39:00 »
Serdar bey bıçaklarınız çok güzel ama resimler büyümüyor. Benim gözlerde çok iyi denemez malesef. Büyük resim koyarsanız sanki daha güzel olacak
+1

SERDAR ŞEMHAL

• *
  • 15
« Yanıtla #3 : 29 Nisan 2013, 15:02:24 »
İkinci fotoğrafın sağ üstünde ki balçaklı bıçak revizyon dur. En alttaki kılıfı ben yapmadım. sadece bıçak benim.

532 5216835

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #4 : 29 Nisan 2013, 15:57:29 »
Balçaklı model güzelmiş. Ağızları taşta açtınız herhalde değil mi?

tufan

• 1180
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: kırklareli/ lüleburgaz
« Yanıtla #5 : 29 Nisan 2013, 17:05:41 »
Evet güzeller güle güle kullanın
Eğer bir örs isen kendini sabit tut,eğer bir çekiç isen zamanında vur. ( G.Herbert)

SERDAR ŞEMHAL

• *
  • 15
« Yanıtla #6 : 01 Mayıs 2013, 06:40:00 »
Balçaklı model güzelmiş. Ağızları taşta açtınız herhalde değil mi?
Öncelikle teşekkür ederim,
Evet taşta açtım, revizyon olarak başladığım için bu işe malesef ekipmanım sınırlı. Kullandığım malzeme sert olduğu için eğe kullanamıyorum. Evdeki çarkım da 30 senelik alman malı amatör bir makina.(baba yadigarı) Büyük çarklı güçlü makina ile aşındırabiliyorum ancak malzemeyi. O nedenle bıçak imalatçısı arkadaşım Ökkeş in dükkanını ziyaret ediyorum sıkça. Çoğunlukla iş yoğunluğumdan ona açtırıyorum ağızları. Taş çok yara bırakıyor. Evde tesfiye ile yaraları düzeltmeye çalışıyorum. Çok zahmetli ve zaman alıcı oluyor. Suyu kaçırmaktan da korluyorum tesfiye sırasında.
Balçaklı model, Denizlili bir arkadaşımın hediyesi, boynuz saplı, oldukça kaba namnulu bir bıçaktı. Sap ve namnuyu revize ettim, ceviz malzeme ile yeni sap yaptım. Birtek balçak orjinal kaldı.
Fotoğrafların üzerindeki çizim bıçaklar da yeni bitti, şimdi kılıfları yapıyorum. Her bıçakta kendimi birazdaha geliştiriyorum. Yakında onların fotoğraflarını da atarım.
532 5216835

Mustafa Özdemir

• 311
  • Meslek: Elektrik
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #7 : 01 Mayıs 2013, 17:49:44 »
çok güzeller hele 1 tanesine bayıldım iyi günlerde kullanın

Yilmaz Dogan

• 1047
  • Meslek: kaynakci
  • Yer: almanya
« Yanıtla #8 : 01 Mayıs 2013, 18:48:38 »
sol üst taraftaki bicak tam benlik hosuma gitti ellerinize emeginize saglik üstat :2up :2up :2up :2up :2up

Bora

• 84
  • ozcankorkmaz@ttmail.com
  • Yer: Muğla
« Yanıtla #9 : 21 Mayıs 2013, 10:15:25 »
güle  güle  kullan  kardeş...
Düne ait ne varsa dünde kaldı cancağızım; bugün yeni bir gün ve yeni şeyler söylemek lazım…Mevlana