acele ettim yine. marangoza gidip elimdeki güzel çevizleri kestirmeye üşendiğim için en vasıfsız ve dümdüz cevizi sapta kullandım. ki benim niyetim siyah bir sap yapmaktı bu bıçağa, bu amaçla aldığım boynuz tırt çıkınca nedense abanoz kullanmak hiç aklıma gelmedi. tüm basiretim bağlandı galiba ve ben bunu sapı zımparalarken düşündüm ve farkettim. sırt deseni bir bıçak yaparken ulaşmak ve tadını çıkartmak istediğim aşamalardan birisi. oraya gelince de ölçüp biçmeye üşenip göz kararı dalıyorum sırta. burda da öyle oldu. biraz çuvalladım hasılı. bir de epoksi desenlerin aralarına tam dolmayınca daha da tuhaf oldu sırt. Sefa Ustanın güzel bir dövme yapmış olması bıçağın kurtarır tek noktası galiba. göz göre göre, bile bile bozuk iş çıkartmak böyle oluyor galiba. sapı problemsizce sökebileceğime inansam, yeniden bir kabza yapmak istiyorum aslında.
ayrıca bıçağı iki defa asitli suda bekletip 600 kum zımpara ile temizledim ama sanki hafif bir hamon çıkmış mı yoksa hayal mi görüyorum bilemedim.
böyle bir tecrübeye sahip olmamı sağlayan Sefa Hocama tekrar teşekkür ediyorum.