2000 li yılların başlarında yazları zamanımı köyde geçirdiğim için vaktimin çoğu derede balık tutmakla geçerdi. Daha sonra derede balık kadar ilgimi çeken taşları farkedip onları toplamaya başladı. Bu ilgi git gide dahada ilerledi. O kadar ki baktığım heryerde güzel taş bulmaya çalışıyordum. Tabi zaman geçtikçe çoğunu kaybettim. Elimde bulunanları sizlerle paylaşmak istedim.
En gözde taşım. Bahçede Mantar toplarken buldum. İlk önce yumurta zannedip dokunmadım. Birkaç gün sonra yine gittiğimde oradaydı. Sopayla vurdum kırılmadı. Sonra elime aldım baktım taşmış. Tabi rengi böyle değildi. Düz beyaz ve çok kirli idi. Eve götürüp porçözün içine atınca bu hale geldi.

Bu taşı köy yolunda asfalta yapışık halde buldum ve onu çıkardım.


Sağ taraftaki büyük taşların çoğunu askerde iken topladım. Kat kat olan taş ve bakır madenli taş hariç.



Bu taş bir müşterimiz bürosundaydı. Ziyaret ettiğimizde farkettim. İnceliyordum ki sahibi ''hoşuna gittiyse alabilirsin'' diyerek hediye etti.
