Bıçak Sanatı - Forum

Av Bıçağı -2-

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
Av Bıçağı -2-
« : 22 Nisan 2013, 11:22:41 »
Son biten bıçağım,
Güzel ve kendi adıma zevkli geçen bir çalışmanın sonunda artık bitti diyebiliyorum.

Sap               : Kök Ceviz
Balçak           : Pirinç
Çelik             : 1095 & 15N20

Toplam boy    : 29,5 cm
Sap                : 12,7 cm
Yüz                 : 16,8 cm
Yüz genişliği   : 4 cm
Yüz eni           : 4 mm

Diğer resimler ; http://gokhanbakla.blogspot.com/2013/04/av-bicagi-2.html

tolga arıkan

• 525
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: bolu- ankara
Ynt: Av Bıçağı -2-
« Yanıtla #1 : 22 Nisan 2013, 11:33:50 »
Eline sağlık Gökhan ustam  :2up

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #2 : 22 Nisan 2013, 12:02:06 »
Gökhan yillar geçtikce bu biçakta klasiklerin arasinda yer alacak bazi modeller bazi insanlara göredir ama bu biçaği beğenmeyecek kimse olduğunu sanmiyorum.Ellerine sağlik...
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #3 : 22 Nisan 2013, 12:04:40 »
Ustam yine sanatını konuştur muşsun. Çok güzel olmuş ellerinize sağlık.

-Hüseyin Ateş

• 196
  • Meslek: mekatronik teknikeri
  • Yer: istanbul-B.Paşa
« Yanıtla #4 : 22 Nisan 2013, 12:07:22 »
tebrik ler gökhan ustam çok güzel bir bıçak olmuş

Yilmaz Dogan

• 1047
  • Meslek: kaynakci
  • Yer: almanya
« Yanıtla #5 : 22 Nisan 2013, 12:27:58 »
gökhan usta icratini saglam yapmissin ellerine saglik cok hos bir bicak olmus hayirli günlerde kullanin  :2up :2up :2up :2up :2up

Yunus Emre TOK

• 1005
  • 1971
  • Yer: İZMİR
« Yanıtla #6 : 22 Nisan 2013, 12:40:56 »
Maşallah Gökhan ustam her detayı ile muhteşem olmuş.Özellikle damascus'un deseni diğer detaylar ise ayrı güzellikteler. Ellerine kollarına emeklerine sağlık. :2up :2up :2up

RSM57

• 2640
  • 0532 375 01 99
  • Meslek: Sıcak Dövme
  • Yer: Eyüp/İstanbul
« Yanıtla #7 : 22 Nisan 2013, 13:49:32 »
Gökhan ustam ellerine emeğine sağlık mükemmel olmuş :2up :2up :2up

aliata

• 998
  • Meslek: elk.
  • Yer: ankara
« Yanıtla #8 : 22 Nisan 2013, 14:02:29 »
    Çok güzel bıçak.Tebrikler   :2up :2up :2up

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
« Yanıtla #9 : 22 Nisan 2013, 14:23:21 »
Gökhan ustam çok güzel olmuş ellerine sağlık
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

Ercan Utkun

• 388
  • Meslek: eğitimci- 1975
  • Yer: aydın
« Yanıtla #10 : 22 Nisan 2013, 18:56:54 »
    Ne eksik ne fazla ,tam olmuş maaşallah.
Bilgi sahibi olunmadan,fikir sahibi olunmaz.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #11 : 22 Nisan 2013, 22:57:52 »
Arkadaşlar "mercek altında" bölümümüzün amacını gözden mi kaçırıyorsunuz? O:-) Yok mu yapıcı eleştirisi olan?

Gerçi fotoğraflara ben de bakıyorum da kulp takacak pek bir yer hagaden de yok gibi. En azından kalitesizliğe dair gözüme çarpan hiç bir şey yok. Zaten Gökhan da bıçağa güveniyor mu ne?  8)

Şu ana kadar gözüme bir tek sırttaki yivin taşlama eşiğine kadar gitmesi takıldı. Bu yivin saptan uzaklığı biraz daha fazla olsaymış alânın da alâsı olurmuş gibime geliyor. Ancak bu dediğim de keyfe keder bir ayrıntı.

Gökhan ustam, eline sağlık. Bu fotoğraflarda hem kaliten hem de tarzın konuşmuş.  :2up
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

« Yanıtla #12 : 22 Nisan 2013, 23:42:53 »
Benim de gözüme takılan yer, kanalın taşlama eşiğine dayanmış olması takıldı. Gökhan usta, ayrıca bir şey daha eklemek isterim, bıçağın genel hali gözönüne alındığında bu bıçak daha genişçe bir kanalı rahatlıkla kaldırırdı. Bu da Eylemin dediği gibi keyfe keder. Sap çok çok güzel olmuş, hatlar olması çok ciddi görsellik katmış. Ellerine sağlık.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #13 : 23 Nisan 2013, 03:46:49 »
Bence Gökhan yalnış yere koymuş bıçağı, mercek altında da tutsan "neredeyse" mükemmel bir bıçak  :2up  :2up :2up
Tek eleştirim oluktan yana olacak, sanki spiral taşı oluğu gibi göründüğünden belki oluğu 10 mm civarında filan yapılsa çok iyi olacaktı diyebilirim. Arkadaşların dediği gibi tabii keyfe keder bir ayrıntı. Ancak mercek altında forum kategorimizin amacına uyması açısından biraz zorlayayım dedim, damaskusun nikel hareleri biraz daha parlak çıkabilirdi gibi ama belki de fotografta eksik pozlama veya beyaz ayarından kaynaklanan bir sorun da olabilir. O durumda elestirim fotograflara olacak. Ek olarak bence bu tür bir bıçak ve kılıf bir mizansen + pastel tonlu bir arka plan eşliğinde, belki çeşitli antika obje veya kuru yaprak vs. gibi şeylerle birlikte son derece güzel fotograflanabilirdi. Düz beyaz zemin bıçağı tam hissetmeyi zorlaştırıyor iki boyutta...
« Son Düzenleme: 23 Nisan 2013, 03:48:21 Gönderen: emrekipmen »

Kipmen Sanat web sitesi

gökhan bakla

• 2620
    • blog
« Yanıtla #14 : 23 Nisan 2013, 08:35:00 »
Güzel sözler ve farklı bakış açılarından yapılan eleştiriler için çok teşekkürler. ;)

Kanalın geniş olması gerektiğine katılıyorum, biraz daha geniş olsa daha güzel olabilirmiş.
Oluk taşlama eşiği ile aynı hizaya gelmese daha mı iyi olurdu bilemiyorum. o anlık bir kara ile oraya hizalandı  ::)
Fotoğraflar konusunda dibine kadar haklısın Emre :(

Sonuçta ne kadar planlı da çalışsak işin içinde yapılan küçük fikir değişiklikleri ile ilerliyor iş. Bitti dediğinde ve bıçağa şöyle bir uzaktan bakınca bende fark ediyorum bazı detayları, keşke öyle yapmasaydım dediğim yerler elbette var, ama sizlerin gözünden yaptığım işin yorumlanması kendi kendime yaptığımdan çok daha önemli... ;)

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #15 : 23 Nisan 2013, 10:15:28 »
Gerçekten çok güzel olmuş Gökhan Usta. Yapamayacağım bir ürünü eleştirmek hiç bana göre değil o yüzden söylediklerime  eleştiri değil de öğrenmek için soruyorum şeklinde bakarsan sevinirim ustam.

Bu resimde balçak ile kabza arasında ufak bir boşluk mu var yoksa fotoğraftan mı öyle gözüküyor ?

Bir de taşlama eşiğinin ağız tarafında şu bıçağındaki gibi bir yarım daire yapsaydın bileme yaparken nasıl olurdu ? 

Bu haliyele ağız tam olarak taşa yanaşamaz gibi geldiği için dikkatimi çekti.

Tekrar ellerine sağlık. Forumun adına yakışır türden bir sanat eseri olmuş.

gökhan bakla

• 2620
    • blog
« Yanıtla #16 : 23 Nisan 2013, 12:16:17 »
Bu ara foruma çok vakit ayıramıyorum evde bebek :'(, işte patron 8),!!! geç dönüşlerimin kusuruna bakmayın..

Teşekkürler Hayri ;)

Orasının neden öyle olduğunu bende tam çözemedim, aslında tüm iş bitene kadarda kendini göstermedi ama çok sığ bir aralık var diğer yerlerde tam oturuyor. Zımparalama ile ahşaptan kopan parçalara yordum ben onu, kökler güzel desenli de olsa bazen boşluk gibi kısımlar çıkabiliyor içinden, velhasıl sağlamlığına zeval vermeyeceğinden çokta üstelemedim..

Bileme başlangıç oluğumu deriz ne deriz bilmiyorum o oluğa ama pek çok bıçağa uyguladığım bir özellik olsa da bu bıçağa gitmezmiş gibi geldi, yoksa bilemeyi kolaylaştırdığı konusunda hemfikiriz..  ;)

Metin Sakin

• 404
  • Meslek: Uzay Mühendisi
  • Yer: İstanbul > Ümraniye
« Yanıtla #17 : 23 Nisan 2013, 20:31:07 »
Bıçak bence şahane :)
Özellikle kabzadaki kıvrımlara bayıldım
Bende kılıfa takıldım çift kilit parçası kullanımı zorlaştırır gibi
bıçağı geri kılıfa sokarken kilitlere takılır gibi
tek kilit olup açılınca farklı bir yere sıkıştırılsa yada takılsa daha işlevsel olur sanki
Eliyle çalışan işçidir; eli ve kafasıyla çalışan ustadır; eli, kafası ve gönlüyle çalışan sanatkârdır.

tufan

• 1180
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: kırklareli/ lüleburgaz
« Yanıtla #18 : 23 Nisan 2013, 20:36:45 »
Ellerine sağlık gökhan ustam süper olmuş
Eğer bir örs isen kendini sabit tut,eğer bir çekiç isen zamanında vur. ( G.Herbert)

gökhan bakla

• 2620
    • blog
« Yanıtla #19 : 24 Nisan 2013, 10:26:32 »
Teşekkürler,

Metin kılıfı salt kullanım amacı için değil, saklama ve taşıma amaçlı olarak yaptım.
O gördüğün çift taraftan geçen kuşakta söküldüğünde tamamen ayrı bir parça olarak ayrılıyor. misal kullanımda kuşağı çıkartıp alıyorsun ve bıçağın kına girip çıkmasında hiç bir sakınca olmuyor. Kuşağı bir nevi kilit olarak gör işi bitince kilitle koy kenara hesabı.  ;)