Bıçak Sanatı - Forum

Spyderco H1 Salt İnceleme.

Yilmaz Dogan

• 1047
  • Meslek: kaynakci
  • Yer: almanya
Ynt: Spyderco H1 Salt İnceleme.
« Yanıtla #20 : 19 Nisan 2013, 00:44:36 »
 :o :o ::) ::) ??? ???

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #21 : 19 Nisan 2013, 10:40:39 »
Valla 150 lira ise bence de iteleme, kazıklama sözkonusu. Bunun yerine titanyum + karbonfiber bir çakıyı tercih ederim tuzlu su ve hafiflik bazında.

Kipmen Sanat web sitesi

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #22 : 19 Nisan 2013, 10:53:41 »
Sanayiden bildiğimiz 316'yı alsak; yanakları 1. açı için taşladıktan sonra ağzı tırpan örsü ve çekiciyle çekiçlesek sonra da 2. açıyı açsakda bilesek adam gibi bir ağız dayanımı ve tuzlu su dayanımı elde edemez miyiz?
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #23 : 19 Nisan 2013, 11:13:11 »
Olabilir belki eylem ancak ağız dağılabilir çeliğin hiç dayanımı olmayacaktır, Bu çakıdaki çelik tipinin bir miktar espirisi var sanırım. Çok da emin değilim.
Bir de 440C gibi bir çeliğin tuzlu suya ne kadar dayanabildiğini merak ediyorum...

Kipmen Sanat web sitesi

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #24 : 19 Nisan 2013, 11:39:53 »
Bence biz böyle düşüneceğimize Özgür 440C - 316 San-mai'si yapsa da olca bitse.  ;)
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #25 : 19 Nisan 2013, 15:32:12 »
bence gayet ıyı bır test olmuş Sefa usta , daha eğe testınde vasat olduğunu bellı ettı. tuzlu suda da kullanılsa ,ağız dayanımı olması için  bır mıktar  daha sert olmasını beklerdım.   resmen marka satmışlar.  ;)  eline koluna sağlık.
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

tamahagane

• 438
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #26 : 21 Nisan 2013, 15:39:13 »
Sefa bey, sertlik ölçümünü bir de çakının kilit mekanizmasına yapabilir misiniz?

doctore

• 203
  • Yer: kayseri
« Yanıtla #27 : 21 Nisan 2013, 16:13:11 »
gayet güzel testler olmuş ..tabi bıçak  özel kullanıma tabi olduğundan .15 karbon oranında eğe testinden geçmesini beklemek çorumspordan şampiyonlar ligi finali beklemek gibi bişey olur..fiyata gelince tamemen şişirme fiyat çok fazla..

« Yanıtla #28 : 21 Nisan 2013, 19:39:44 »
Sefa bey, sertlik ölçümünü bir de çakının kilit mekanizmasına yapabilir misiniz?
Ölçmüştüm zaten, aynı sertlik değerine sahip.

tamahagane

• 438
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #29 : 21 Nisan 2013, 22:57:22 »
Kilit mekanizması derken, çakının sırt kısmındaki parmakla basılan parçayı söylemek istemiştim. Bu parça da H1 çeliğinden mi imal ediliyor, sertliği namludan farklı mı?
« Son Düzenleme: 21 Nisan 2013, 22:59:40 Gönderen: tamahagane »

« Yanıtla #30 : 21 Nisan 2013, 23:21:00 »
Doğrudur, bende aynı parçayı söyledim zaten  ;) namluyla aynı sertliğe sahip.

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #31 : 25 Nisan 2013, 18:10:37 »
Çok güzel bir yazı olmuş.  Fotoğrafları da mikroskopla çekmişsin , sağol.  :)Bu kalitede bilinen bir malın eğe marifeti ile bu kadar kolay  tarumar olması şaşırtıcı hakikaten.   Mehmet'in kulakları çınlasın.  Şunu söylemeden edemeyeceğim , yaklaşık iki haftadır denizdeyim, her zaman böyle olmaz ama bu sefer bıçak elimden düşmedi diyebilirim.  Gördüm  ki celiğin tuzlu suya dayanıklılıgı çok önemli tabii ama sadece bunun için diğer temel özelliklerinden taviz verilmesi de doğru değil ,en azından değmez. Emre'nin verdiği linkleri de okudum h1 e bir anlam veremedim. ( ya da en azından o kadar paralık bir anlam veremedim ) Çok ucuz bir dalış bıçağına oldukca dar bir ağız verdim, kullandım.  O kadar sert olmasına rağmen bundan daha iyi iş yaptığına  eminim.
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

onok

• 292
  • Meslek: memur
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #32 : 04 Mayıs 2013, 23:19:54 »
Bir spyderco'yu bu halde göreceğime hiç ihtimal vermezdim... Çok şaşırdım valla... ??? ??? ???
Bence bu çakı 150 TL değil bu haliyle 30,00 TL etmez, 25-30 liraya çok daha sağlamını alırım ...
Türk, Oğuz  Beyleri, Milleti İşitin:
Üstte Mavi Gök Çökmedikçe, Altta Yer Delinmedikçe, TÜRK MİLLETİ, İlini Töreni Kim Bozabilecek, TÜRK MİLLETİ Ürper ve Uyan...

« Yanıtla #33 : 05 Mayıs 2013, 02:11:03 »
Çakının en önemli ve vurgulanan özelliği "paslanmaması" bu anlamda düşünüldüğünde görevini tam yapıyor aslında.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #34 : 05 Mayıs 2013, 10:23:26 »
o zaman amacına gayet  uygun   ama fıyatı yüksek bır ürün diyebılırız sanırım   ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

onok

• 292
« Yanıtla #35 : 05 Mayıs 2013, 21:07:42 »
o zaman amacına gayet  uygun   ama fıyatı yüksek bır ürün diyebılırız sanırım   ;)

+1
Üstte Mavi Gök Çökmedikçe, Altta Yer Delinmedikçe, TÜRK MİLLETİ, İlini Töreni Kim Bozabilecek, TÜRK MİLLETİ Ürper ve Uyan...

Ahmet Arıkan

• 624
  • Ahmet Arıkan(1987)
  • Meslek: Hırdavat-Nalburiye
  • Yer: burdur
« Yanıtla #36 : 05 Mayıs 2013, 21:44:50 »
Çakının en önemli ve vurgulanan özelliği "paslanmaması" bu anlamda düşünüldüğünde görevini tam yapıyor aslında.
;)

onok

• 292

Lord Sparhawk

• **
  • 112
  • Meslek: akademisyen, lütiye
  • Yer: Eskişehir
« Yanıtla #38 : 09 Mayıs 2013, 23:18:25 »
Sefa usta bir numarasın. Bu sayede "günlük hayatta sorunsuz kullanılacak paslanmayan bıçak" olarak sunulan övüle övüle bitirilemeyen h1 serisi spydercoların, basit bir dalgıç bıçağından farkı olmadığını, şişirilmiş bir balon olduğunu net bir şekilde ortaya koymuşsun. Şok oldum desem yalan değil. Ben de zaten vg10 çeliğinin vasatlığını gördükten sonra bu amerikanların bazen bazı şeyleri ne kadar da abartmayı sevdiklerini bir kez daha anlamış oldum. En iyisi yine cold steel. Ya da belki burada bir usta bir gün bana sıfırdan has dövme çelik bıçak yapar, levha değil.

« Yanıtla #39 : 09 Haziran 2013, 01:15:31 »
Bu arada ben eklememiştim fotoğraflarını, ama bugün Soytürkle konuşurken konuşmada geçince hatırlattı. Arkadaşın bıçağını teste kurban edince en azından çakının mekanizması atıl kalmasın ve hiç olmazsa yerine bir bıçak sürpriz olsun diyerek Damascus bir namlu yapıp monte etmiştim. Fotoğrafları ekliyorum.