Ben bu bicak hakkindaki nacizane elestirilerimi soyleyeyim, ( bilgim dahilinde olanlari)
1- "recurve " , icbukey bir agiz basit, tas ile bilemeyi son derece zorlastiran bir geometri , "omurluk bicak" istiyorsaniz ,bileme kolayligi oncelikli bir secenek olmali , ( bu bile bana almamak icin yeter mesela )
2- Bu bicak , geometrik tasarim ve kullanilan materyal itibari ile , ( islakken elden kaymayan kabza malzemesi , paslanmaz celik , icbukey agiz , ve "guthook" eklentisi ile ) birincil olarak deri yuzmek isi icin yapilmis. bu tip bicaklar daha baska genel isleri gorseler de avda ya da baska bir outdoor isinde cok kullanisli olmayabiliyorlar. Burun ve agiz kesici ve batici acilari - cok keskin olmalari gereginden - outdoor islerin bircogu icin fazla dar olabiliyor.
3 - yine benim kisisel gorusum - bundan o kadar emin degilim aslinda ama - omurluk , uzun sure calisacak bir bicak isteseydim deri malzemeden bir kilif istemezdim. Bu anlamda tek secenegim agac ya da daha iyisi kydex olurdu.
4- bence yaninda verilen "guthook " deri yuzmezseniz ya da yelken filan kesmek zorunda kalmayacaksaniz , bosu bosuna bir agirliktir.
5- yine bence sirtta olusturlan "yalanci agiz " sadece silah olarak tasarlanan bir bicakta olmali cunku dogada sirta vurmak gerekebiliyor
butun bunlarin yaninda buck kalitesi tabii ki anlasiliyor , celik son derece iyi bir celik , kabza ergonomisi super gozukuyor. Ama bunlar da bir bedelle geliyor. Bence bu fiyati gozden cikardiysaniz biraz daha arayabilirsiniz. Ben olsam daha ucuza benzer geometride bir sog seal dusunebilirdim, cunku bu tip geometriler bence daha cok askeri amacli gibi. Benim icin omurluk tanimina en cok uyan seri uretim bicaklar sunlar mesela
www.rockstead.jp , kolayliklar dilerim..