Kemige kaba form verdikten sonra (almanca beize) adindaki boyanin icinde 2,3 saat kaynatiyorum bu islemde kemik boyayi emiyor ,Beize ispirto veya suyla karistirilan toz boyadir,ahsapa vernikten önce renk vermek icin kullanilir,biz boyayi kaynattigimiz icin sulu olanini tercih etmeliyiz,deri boyasida olabilir .selamlar
Abi ellerine sağlık. Biçoğu gibi Metin Abi bişeyler yapsada foruma koysa diye bende seni bekleyenlerdenim. Şimdi bu girişten bişeyler soracak sonucunu çıkarma bunlar hakikaten düşüncelerim. fakat hakkaten bir iki soru sormam lazım deve kemiğini nasıl renklendirdin acaba. bende kullanılan boya nedir. Birde ilk bıçağım için kemik balçak düşünüyorum 6-7mm kalınlığında acaba kemikten balçak olurmu?
Metin abi renklendirme olayını burada anlatmıştı. Kemikten balçak yaparsan olur ama dayanıklı olmaz gibime geliyor. Yapacağınız bıçak modeli de önemli tabi. Ayrıca evde kemikle uğraşacaklara uyarı çok fena toz çıkıyor. Geçen hafta sonu balkonu kemik tozu ile kapladım oradan biliyorum
önce hepinizin ilgilerinize ve güzel sözlere cok cok teekkürler Isvec Norvec gibi kuzey avrupalilar bicak yapiminda cok kemik kullanirlar ,birkac örnek gönderiyorum
Alıntı yapılan: Salim Türk - 11 Nisan 2013, 14:00:09Metin abi renklendirme olayını burada anlatmıştı. Kemikten balçak yaparsan olur ama dayanıklı olmaz gibime geliyor. Yapacağınız bıçak modeli de önemli tabi. Ayrıca evde kemikle uğraşacaklara uyarı çok fena toz çıkıyor. Geçen hafta sonu balkonu kemik tozu ile kapladım oradan biliyorum Salim Abi Bilgi icin tesekkurler. Ben kemigi blok halinde almistim. Bana sadece kil testeresi ile kesmek kaldi. Toz icinse cok haklisiniz. Bide kokusu var tabi Alıntı yapılan: metin anan - 11 Nisan 2013, 14:22:41önce hepinizin ilgilerinize ve güzel sözlere cok cok teekkürler Isvec Norvec gibi kuzey avrupalilar bicak yapiminda cok kemik kullanirlar ,birkac örnek gönderiyorumMetin Abi sanada tesekkurler. Yalniz elde biraz kullaninca boya ele cikmiyomu ? biraz tuhaf bi soru oldu ama. Son olarak sapta kullanilan civatalarin ozel bir ismi varmi acaba.