Bıçak Sanatı - Forum

büyük güller

metin anan

• 336
  • Meslek: bicak yapimcisi ressam
  • Yer: almanya
büyük güller
« : 10 Nisan 2013, 11:21:08 »
bir süre önce Markus Balbach`dan aldigim celikten (300 kat damaskus desenin adi büyük güller) bir de caki yapmaya karar verdim
namluyu tam taslamadan sizlere göstermeyi istedim (bu desenin nasil yapildigi bir kac sene öncesine kadar büyük bir sirdi)
umarim sizlere faydali olur .

herkeze selamlar

scruby

• *
  • 46
  • Harun
  • Meslek: Makine Mühendisi
  • Yer: Bursa
Ynt: büyük güller
« Yanıtla #1 : 10 Nisan 2013, 11:57:17 »
Metin bey,

Çok güzel bir çalışma olmuş. Çelik ile ilgili biraz daha bilgi verebilir misiniz? Bir de sap malzemesi nedir?

Saygılar.
"Olmaz dediğin ne varsa hepsi olur. Düşmem dersin düşersin, şaşmam dersin şaşarsın.Öldüm der durur, yine de yaşarsın"
Mevlânâ

LCLegend

• Şafak Karslıoğlu
  • 404
  • Meslek: Göz Hekimi
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #2 : 10 Nisan 2013, 12:03:52 »
Yine çok güzel olmuş, ellerinize sağlık. Daha önce de konu edilmişti; imza mesela bu çakıda hemen sapın önüne denk gelen gülün içine otursa pek yakışırdı gibime geldi. Ne dersiniz?
PRIMUM NON NOCERE

bora atalay

• 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
  • Yer: samsun
« Yanıtla #3 : 10 Nisan 2013, 13:56:00 »
harika bir desen... 8)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #4 : 10 Nisan 2013, 13:59:03 »
Çok güzel çıkacak çakıyı şimdiden merak ettim.

metin anan

• 336
« Yanıtla #5 : 10 Nisan 2013, 14:48:39 »
Metin bey,

Çok güzel bir çalışma olmuş. Çelik ile ilgili biraz daha bilgi verebilir misiniz? Bir de sap malzemesi nedir?

Saygılar.
sap malzemesi sedef, damast:celik 1.2842 ve 1.2767 2x180 derecede sertlik 61-61 hrc

metin anan

• 336
« Yanıtla #6 : 10 Nisan 2013, 14:56:41 »
Yine çok güzel olmuş, ellerinize sağlık. Daha önce de konu edilmişti; imza mesela bu çakıda hemen sapın önüne denk gelen gülün içine otursa pek yakışırdı gibime geldi. Ne dersiniz?
teekkürler ,önce size gecmis olun ameliyatiniz nasil gecti ?Imza fikrinize ben de katiliyorum ,gülün tam nereye gelecegini asitleme isleminden sonra görebilecegiz

metin anan

• 336
« Yanıtla #7 : 10 Nisan 2013, 15:00:54 »
Çok güzel çıkacak çakıyı şimdiden merak ettim.
kaba talama bitti simdi firina girecek

Brac

• 624
  • Burak/1984/İstanbul
  • Meslek: Endüstriyel ve Mekanik Tasarım
« Yanıtla #8 : 10 Nisan 2013, 15:44:34 »
Metin bey elinize sağlık çok güzel görünüyor , burdaki büyük güller dediğiniz damascusa sanki sıcak dövmeyle damga yapılmış gibi çökertmelerden mi bahsediliyor , yoksa damascusun katlama burma metodundan oluşan desenlerimi kusura bakmayın bilmediğimden soruyorum.

LCLegend

• Şafak Karslıoğlu
  • 404
  • Meslek: Göz Hekimi
« Yanıtla #9 : 10 Nisan 2013, 17:20:40 »
teekkürler ,önce size gecmis olun ameliyatiniz nasil gecti ?Imza fikrinize ben de katiliyorum ,gülün tam nereye gelecegini asitleme isleminden sonra görebilecegiz
Çok teşekkür ederim. Şimdilik herşey yolunda gözüküyor, umarım ayağa kalkınca da aynı iyilik hali devam eder.
Çakı ile ilgili gelişmeleri merakla takip ediyoruz.
Selamlar,
PRIMUM NON NOCERE

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #10 : 10 Nisan 2013, 17:23:03 »
Şafak Abi altin nokta atişi yaptin.Okçuluktan bir terim aklima geldi ,bu duruma çok uyuyor.

Metin Abi heyecanla bekliyorum çaki çok fena bir seye benziyor.Bakmaya geleceğim..
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

metin anan

• 336
« Yanıtla #11 : 10 Nisan 2013, 17:34:29 »
Metin bey elinize sağlık çok güzel görünüyor , burdaki büyük güller dediğiniz damascusa sanki sıcak dövmeyle damga yapılmış gibi çökertmelerden mi bahsediliyor , yoksa damascusun katlama burma metodundan oluşan desenlerimi kusura bakmayın bilmediğimden soruyorum.

demir sicakken damgalaniyor ,en üstteki resimlere dikkatli bakarsaniz alta üste basilan kaliplarin deyisik olduklarini göreceksiniz

« Yanıtla #12 : 10 Nisan 2013, 20:55:08 »
Metin Bey kolay gelsin şimdiden, sonucu tahmin edebiliyoruz şimdiden ama yine de merakla bekliyoruz. Desen ilginçmiş bir çok varyasyonu yapılabilir aslında.