Bıçak Sanatı - Forum

Türk Malı biley aparatı

umutulken

• 246
  • Umut Ulken
Ynt: Türk Malı biley aparatı
« Yanıtla #20 : 03 Nisan 2013, 21:19:06 »
Tablanın ön kısımda bulunan ayakları da kapanabiliyor galiba.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Boride
« Yanıtla #21 : 03 Nisan 2013, 21:52:01 »
Boride marka taşlar hakkında fikri olan var mı?

« Son Düzenleme: 05 Nisan 2013, 16:23:54 Gönderen: deserteagle »
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Noyan

• 77
  • Meslek: Savunma Sanayi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #22 : 05 Nisan 2013, 16:02:28 »
Tablanın ön kısımda bulunan ayakları da kapanabiliyor galiba.
Doğrudur. Ayaklara açılıp kapanabiliyor. Daha stabil olması için açık kullanıyorum.

Taşların boyutunu sorma nedenim belkide güzel taşlarınızı kesmenize gerek kalmayacaktır... Birçok iyi marka taşın edge pro için hazır kesilmiş olanları satılıyor... Bu taşların ölçüleri yaklaşık 1inç X 6inç.. (2.5cm X 15cm)...Kalınlık 4-8mm arasındadır...
Zaten tasarlarken bu da parametrelerden biriydi. Edge pro taşlarını tahminen herhangi bir modifikasyona gerek kalmadan kullanabilirim. Shapton'lara dokunmaya korkuyorum zaten. Gerçekten mühendislik harikası taşlar. Ama "2 cm'nin kimseye zararı olmaz" diyip bir gün kısaltabilirim arkadaşları :)

Kolun teleskopik olduğunu ve bu yüzden taşın gereğinden fazla ilerlemeyecek biçimde sınırlandığını gördüm. Böylece fazla ilerletip de bıçağın yanaklarını çizme riski yok. İyiymiş.  8)
Evet. İleri-geri gelen kısım ayarlı. O yüzden hem borunun bıçağın yüzeyine zarar vermesi, hem de topuzun bıçağın ağzına çarpması engelleniyor.

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
  • Yer: Hatay
« Yanıtla #23 : 07 Nisan 2013, 20:21:24 »
Acaba taş yerine zımpara yapıştırılmış bir lama iş görür mü?

Noyan

• 77
  • Meslek: Savunma Sanayi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #24 : 07 Nisan 2013, 20:44:40 »
Acaba taş yerine zımpara yapıştırılmış bir lama iş görür mü?

eğer hiçbir imkan yoksa olabilir ama tahminen ilk bıçakta o zımpara aşınıp gider.. zımparayı sarf malzemesi gibi düşün.. eğe, elmas taş veya su taşları metalden daha sert oldukları için bıçaktan parça koparıyorlar.. o yüzden de çok daha yavaş yıprandıkları için onları kullanıyoruz... ha denemedim değil :) ama çok zahmetli.. 3m'in yapışkanlı spreyi ile bir lamaya zımpara yapıştırıp kullandım.. ama çok beğenmedim.. zaten ondan sonra ebay'den 200/400/600/1200 kum elmas lama alıp kullanmaya başladım.. onlardan çok memnunum..

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
  • Yer: Hatay
« Yanıtla #25 : 07 Nisan 2013, 22:02:16 »
Ben zaten bilemeyi ve ağız açmayı zımpara yapıştırılmış bir takoz üzerinde yapıyorum. Benim için yeterli geliyor. Herhalde lamaya zımpara yapıştırıp kullanmak aynı kapıya çıkacaktır.

ademocakli

• mgWayncUF
  • 269
    • verified ladies for private dating
  • Meslek: Kaptan
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #26 : 09 Haziran 2013, 17:24:17 »
Çok güzel tebrikler bende birtane buna benzer bir şey yapmak niyetindeyim elinize sağlık.

Yilmaz Dogan

• 1047
  • Meslek: kaynakci
  • Yer: almanya
« Yanıtla #27 : 02 Eylül 2013, 20:25:26 »
eylem bey Boride marka taşlar isvicrede mevcut isterseniz ilgileneyim