Evimde 4 akvaryum var. Canlıdoğuran , canlıdoğuran/melek/tetra karması , discus ve kırmızı yanak su kaplumbağası tankları olarak kullanıyorum. Bir de paludaryum kuruyorum bu sıralar. İçindeki misafirler devamlı değiştiği için net birşey söylemem mümkün değil ama en çok helena var sanırım.
Ayrıca bahçemde bir tane dogo ve iki tane akbaş besliyorum.
Ustam 3-4 ay önce bir yere gidiyordum akşam . Bir aradan tanıdığım bir arkadaşım döndü. Yanında da tasmasız bir pitbul. Çöp atmaya çıkmış hemen geri dönecek eve diye köpeğe tasma takmamış. Köpek geliyor ayağımın dibine çek şunu diye bağırıyorum köpek korkup kaçıyor sonra geri geliyor gözlerimin içine bakıyor dibimde tekrar bağırıyorum tekrar gidip geliyor falan 4 kere oldu böyle gittiler sonra köpekle arkadaşım. Silahım olsaydı orada vuracaktım o köpeği hatta silah taşımaya karar verdim ama silah alacak kadar param yok ve ruhsatsız suç oluyor

. Rezalet yahu dağ gibi adamım oyun isteyen ufacık köpekten korktum. Aklıma hep yüzümü ısırır düşüncesi geliyor. Ölmem sanırım ama iz bırakacak aşı olacağım bir ton sıkıntı . O günden beri köpek görünce huzursuz oluyorum. Hayvanların psikolojisini anlamak zor. Hele laboratuar köpekleri pitbul dogo gibi. Öte yandan ben köpeklerin tümünden tırsar oldum. Tosun gibi köpekler var sokakta yatıyor yatıyor sonra ilgisini çeken en ufak şeyde saldırganlaşıyor çıldırıyor. Ya ilgisini çeken şey ben olursam ? diye düşünüyorum. Kangallar aslında uysal köpekler bir arkadaşımın havzada amcası var dağ başına ev yaptı emekliliğinin keyfini sürüyor 3 tane de güzel kangalları var. Düşünüyorum şimdi oraya gitsek yabancıyım köpekler ya atlarsa ? Ev sahibinin yanında gidince problem olmaz aslında ama ya olursa işte ? Bekçi köpeklerini de sevmem

Geçenlerde amcamın yazlığına gittik. Karşıdaki yazlıklardan biri de satılıktı. Satılmış yeni sahibi de 2 tane rottwailer almış. O alınca yandaki adam da almış 1 tane aynı cins köpekten. Yahu o 2 tane yanyana olan köpek nasıl havlıyor sokaktan geçerken ! Teller çok yüksek değil köpekler atlamak istese atlayacak. Bizi görünce çıldırıyor hayvanlar. Akşama doğru sahile iniyorduk baktım köpeklerin hali hal değil derhal elimi cebime attım çaktırmadan stilettonun emniyetini açtım

O italyan sustalıyı da neden yanıma aldım bilmiyorum bıçak taşımam kesinlikle yumrukları var delikanlı adamın

belki de sırf köpek görürüm diye almıştım bilemiyorum tam hatırlayamıyorum. Çok şükür ki atlamadı köpekler bende köpek katili olmadım

Belki de köpek beni öldürürdü bilemiyorum ama stilettonun tatar ramazanın bıçağı gibi esaslı bir puçak olduğunu söyleyenler var alpaçino 9 kişi mi ne öldürmüştü alaşımı kanı zehirliyormuş sanırım. Orjinalleri de ruhsatla satılıyor benimki paslanmazdan çakma stiletto

konuyu ne biçim dağıttım yahu evcil hayvanlara devam edelim saygılar