Hepsi de işe yarar türden aslında. Ama doğru yeri bulmak lazım. Kolaylardan birkaç örnek vereyim.
Mesela kamp yerinde iki ağaç arasına gerdiğiniz ipe atacağınız “butterfly” düğümlerle bir sürü askılık yeriniz olur, yiyeceklerinizi karıncalardan koruyabilirsiniz.
Bir yere doğru fırtatmak istediğiniz ip için “Heaving Line” kullanabilirsiniz. İpin ucuna taş bağlarım diye düşünüyorsanız aynı işi denizin ortasında yapmak zorunda olduğunuzu düşünün.
Uzun süre yüke dayanacak bir ipin istendiğinde kolayca çözülmesi için “Mooring Hitch” ya da “Slipped Buntline “büyük yardımcıdır. Hamak veya çadır kazıkları için biçilmiş kaftan
Bir kısmı zarar görmüş ama kesmek istemediğiniz yada kesecek bir ekipmanınızın olmadığı bir ip düşünün. İpi kullanmak zorundaysanız “Sheepshank” düğümü sizin için.
Sadece iple, bir makara olmadan, aşağıdan yüksek bir yere bir ağırlık kaldırmak zorunda kalındığında “Trucker’s Hitch” bu işi ekipmansız yapmanın tek yolu.
gibi gibi çoğaltabiliriz aslında. Ben bu düğümlerin en çok kullandıklarımın dökümünü bir A4 e alıp yanlarına hangi işlerde kullanabileceğimi yazıyorum. Arada aklıma geldikçe de bir ip yardımıyla antreman yapıyorum.