Bıçak Sanatı - Forum

BOWİE

Ynt: BOWİE
« Yanıtla #20 : 14 Nisan 2013, 10:43:31 »
Çok iyi gidiyor Sinan, böyle adım adım izlemek bir başka keyif. Devamını merakla beklemedeyiz, ellerine sağlık.

ersenanahtar

  • ***
  • 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
Ynt: BOWİE
« Yanıtla #21 : 14 Nisan 2013, 11:44:04 »
teşekkür ederim efendim bıçağı hazmede hazmede yapıyorum balçak son aşamaya kadar şekillenene kadar çok şekil değiştirdi  :) sap ve arkasındaki pirinç kapamada bayağı bi model var kafamda elimden geleni yapmaya çalışacağım birde elimde olan malzemeler neye yeterse ...

pirinç balçağın orta kanalını açırmaya sanayiye gittim frezeci 50tl istedi bende matkap ile çürüttüm lakin bayağı bir zorladı.... :)
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

ali rıza

  • ***
  • 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
Ynt: BOWİE
« Yanıtla #22 : 14 Nisan 2013, 14:44:46 »
sinan abi ilham musaları yine tepende üşüşür olmuş izlemedeyiz ;)
İki Kişilikliyim İkiside Canavar

Yunus Emre TOK

  • ***
  • 1005
  • 1971
  • Yer: İZMİR
Ynt: BOWİE
« Yanıtla #23 : 14 Nisan 2013, 18:31:02 »
Sinan ustam maşallah sayende gözümüz gönlümüz bayram ediyor.Ellerine kollarına sağlık bitmiş halini sabırsızlıka bekliyoruz.

RSM57

  • ***
  • 2640
  • 0532 375 01 99
  • Meslek: Sıcak Dövme
  • Yer: Eyüp/İstanbul
Ynt: BOWİE
« Yanıtla #24 : 15 Nisan 2013, 08:36:09 »
Sinan ustam ellerine sağlık. çok çok iyi gidiyor  :2up :2up :2up

Brac

  • ***
  • 624
  • Burak/1984/İstanbul
  • Meslek: Endüstriyel ve Mekanik Tasarım
  • Yer: İstanbul
Ynt: BOWİE
« Yanıtla #25 : 15 Nisan 2013, 08:44:19 »
Çok güzel Sinan bey elinize sağlık , işin en zevkli kısmı balçak bölümü sizde hakkını vermişsiniz . Bitmiş halini merakla bekliyoruz.

gokhand

  • ***
  • 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
Ynt: BOWİE
« Yanıtla #26 : 16 Nisan 2013, 15:47:17 »
güzel bir meyve bıçağı :) hindistancevizi meyvesi için

ersenanahtar

  • ***
  • 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
Ynt: BOWİE
« Yanıtla #27 : 17 Nisan 2013, 10:38:43 »
deneme için çam ağacından yaptım geçici sap ...





Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

Ynt: BOWİE
« Yanıtla #28 : 17 Nisan 2013, 11:40:24 »
Sinan, sapın çizgileri çok iyi olmuş, sırttaki hafif kamburluk tam olması gerektiği form gibi. Sapta hangi ahşabı düşünüyorsun?

ersenanahtar

  • ***
  • 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
Ynt: BOWİE
« Yanıtla #29 : 17 Nisan 2013, 11:46:20 »
Sefa ustam Jacaranda ağacı buldu Şahin bana onu kullanacağım ...işlemesi inşallah kolay olur... çatlamaya meyilli bir ağaç gibi duruyor...
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

deserteagle

  • Eylem Cengiz, 49
  • *****
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: BOWİE
« Yanıtla #30 : 18 Nisan 2013, 20:28:11 »
Kolay gelsin Sinan. Çok güzel gidiyor.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

ersenanahtar

  • ***
  • 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
Ynt: BOWİE
« Yanıtla #31 : 17 Mayıs 2013, 09:06:05 »
bıçağın son durumu









Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

Mehmet GENÇ

  • ***
  • 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
Ynt: BOWİE
« Yanıtla #32 : 17 Mayıs 2013, 09:22:49 »
Sinan usta müthiş birşey olacak sanırım bekliyoruz
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

karemisola

  • ***
  • 615
  • Yusuf Günenç
  • Yer: Hatay
Ynt: BOWİE
« Yanıtla #33 : 17 Mayıs 2013, 10:23:43 »
Ellerinize sağlık çok güzel olmuş
Ben bu meslekte 30 yıl çalışsam yine böyle şeyler çıkaramam. Çünkü sanat zekası yok bende sizin gibi sanatçıların taklidini yapmaktan öteye gidemem.
Ama sen büyük bir sanatçısın Sinan usta ;D

Ynt: BOWİE
« Yanıtla #34 : 17 Mayıs 2013, 13:49:41 »
Çok güzel olacak...

Mustafa Özdemir

  • ***
  • 311
  • Meslek: Elektrik
  • Yer: Antalya
Ynt: BOWİE
« Yanıtla #35 : 17 Mayıs 2013, 14:26:03 »
çok güzel

Salim Türk

  • *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: BOWİE
« Yanıtla #36 : 17 Mayıs 2013, 17:18:43 »
Aynen katılıyorum harika görünüyor. Merak ettiğim bir konu var balçaktaki o izler nasıl yapılıyor?

Ahmet Arıkan

  • ***
  • 624
  • Ahmet Arıkan(1987)
  • Meslek: Hırdavat-Nalburiye
  • Yer: burdur
Ynt: BOWİE
« Yanıtla #37 : 17 Mayıs 2013, 17:43:45 »
Bitince çok güzel bir bıçak olacağı belli. Son halini merakla bekliyoruz.

ersenanahtar

  • ***
  • 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
Ynt: BOWİE
« Yanıtla #38 : 17 Mayıs 2013, 18:17:32 »
evet sırada kılıf var ahşap kullanıcağım kılıfta bakalım ....

balçakdaki izleri dramel ucuna taktığım dişçi frezesi ile yaptım  :)
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

Kaya

  • ***
  • 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
Ynt: BOWİE
« Yanıtla #39 : 18 Mayıs 2013, 01:33:00 »
Sinan çok yakişikli bir şey oluyor bitişi merak ediyorum hadi bakalim..
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar