Bıçak Sanatı - Forum

Aman diyeyim! (spiral kullanımı)

SertacMezereli

• 1256
  • Yer: Mersin
Aman diyeyim! (spiral kullanımı)
« : 12 Mart 2013, 17:33:06 »
Konuyu taze taze yazıyorum.
Az önce spiral ile bir parçayı  keserken değişik bir koku gelmeye başladı bende durdurdum canavarı.
Bir baktım üzerimde ki ceket alev almış hafiften.Söndürdüm hemen yanımda bir miktar su vardı.Üç parmak girecek kadar bir delik oluşmuş. Spiral kullanırken böyle şeylere dikkat etmekte yarar var.
Ve mümkünse atölyede en az bir tane küçüğünden yangın tüpü bulundurmak şart.Bazen küçük dikkatsizlikler ve kazalar büyük hasarlara yol açabiliyor.
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar.

aliata

• 998
  • Meslek: elk.
  • Yer: ankara
Ynt: Aman diyeyim!
« Yanıtla #1 : 12 Mart 2013, 17:39:20 »
  Geçmiş olsun.Güvenlik tetbirlerini mutlaka yerine getirmeliyiz.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #2 : 12 Mart 2013, 17:51:16 »
Demirci çırağı iken ben çok pantolon eskittim öyle :) Çalışırken çok dikkat etmeli. Bir gün yerde o kadar çok taşlama yapmıştım ki son köşe bitince canavarı kapattım ve olduğum yere çökeyim dedim. Taşın durmasını beklememişim bile çökerken taş dizimi kesti. Allahtan kapattıktan sonra oldu ama yinede bana dizimde kalan bir yara izi ve bir iş pantolonuna mal oldu.  Dikkatiniz başka şeyden dolayı dağınık ise mümkünse iş yapmayın ve herhangi bir makine kullanmayın.

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #3 : 12 Mart 2013, 18:11:31 »
Spiral ile çalişirken mümkün olursa naylon giyimlerden uzak durmali dahada iyisi benim favorim deri yelek giymektir.demir döverkende deri bir önlüğün faydalari saymakla bitmez
Sertaç çok büyük geçmiş olsun ben garajimda her daim yangin söndurucu mu calişirken calisma bölgemin yakinina koyuyorum..
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

SertacMezereli

• 1256
« Yanıtla #4 : 12 Mart 2013, 18:16:19 »
Teşekkürler herkese. :)

Salim abi büyük geçmiş olsun küçük dikkatsizliklerin açtığı büyük hasarlardan birisi buda.

Kaya abi çok doğru söyledin.Ceket pamuklu olmasına rağmen alev aldı belirli bir noktaya çok fazla kıvılcım geldi sanırım.En iyisi dediğin gibi deri önlük. Ancak Türkiyede bulmak zor. :/
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

damascus

• 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
« Yanıtla #5 : 12 Mart 2013, 19:04:09 »
Spiral kullanırken gözlük toz maskesi ve deri önlük bunlar yoksa spiralin başına geçmeyin hiç.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #6 : 12 Mart 2013, 21:18:00 »
Kıvılcımları saçacağınız yönü bastan belirleyin ve önlem alın. Spiral kıvılcımları metale, cama saplanabilmektedir. Eski bir magirüsün direkiyonun oralarda bir şeyler taşlamışlardı. Ustanın cama sapladığı spiral kıvılcımları yıllarca paslı paslı sırıttılar cam üzerinde. Eski motosikletimin yanında bir #@*!x$*?  spiral çalıştırmış. Amortisör üzerindeki paslı metal noktalardan dolayı motoru satarken bir çift amortisör kadar zarar ettim. Bunları geçtim; bir kenarda unutulan talaşın içine düşer, için için yanar sonra da yangın çıkarabilir, ya da sizi yaralar.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

SertacMezereli

• 1256
« Yanıtla #7 : 12 Mart 2013, 22:16:27 »
Gözlüksüz kesinlikle kullanmamak gerek elbette.

Neyse ki sağda solda talaş yok Eylem Hocam. En fazla bir kaç parça tahta parçası var ancak o bile tehlike arz ediyor tabi.
Spirallere küçük bir toz emme sistemi yapılsa nasıl olur?  ::)

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #8 : 12 Mart 2013, 22:20:27 »
gecmıs olsun.. eskı bı derı montum vardı arka sırt kısmını cıkarıp yanlarla bırlestırırsem sanırım yarım boyundan asmalı bı onluk cıkartırım :)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #9 : 12 Mart 2013, 22:22:37 »
Bir yere sabitlersen anca  o zaman  toz emme sistemi kullanabilirsin ama ben bu tür aleti bir yere sabitleyip de asla kullanmam. Ellerim benim için önemli :)

SertacMezereli

• 1256
« Yanıtla #10 : 12 Mart 2013, 22:27:21 »
İnternetten biraz baktımda aslında pek bulunmayacak bir şey değilmiş deri önlük.Fiyatı 13-20 tl arası değişiyor.Ancak gerçek deri olduğunu zannetmiyorum ve bu yüzden ne kadar kullanışlı bilemem.
Spiral konusuna gelince elektrikli süpürge gibi bir şey kullanılsa aslında spiral kormalığının oraya uygun bir ağzı olsa olabilir mi sizce? Zımpara makinesinin toz emme sistemi gibi sulu sistem yapsak.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #11 : 12 Mart 2013, 22:37:02 »
Sertaç bilhassa devir ayarlı değilse hiç uğraşma derim. Devir ayarlı ise belki mop zımpara takarak kullanabilirsin. Yine söylüyorum kullanırken çok dikkat etmelisin. İstenmeyen kaza olasılığı çok yüksek.

« Yanıtla #12 : 12 Mart 2013, 23:13:41 »
Sözü edilen önlük "kaynak önlüğü" diye aratılırsa internette çok fazla miktarda var. Hepsi de deridir ve amatör kullanımlarda neredeyse ömür boyu kullanırsınız.
Spiral konusunda da dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, korumasını asla çıkarmamak ve eğer mümkünse taşın dönüş hattında vücudu bulundurmamak.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #13 : 12 Mart 2013, 23:21:05 »
Birde bir aleti üretim amacının dışında kullanmak ya o elet için ya da sizin için zararlı olabilir. Bunu da akıldan çıkarmamak gerekir.

SertacMezereli

• 1256
« Yanıtla #14 : 12 Mart 2013, 23:29:20 »
Bu olaydan sonra almak şart oldu.Liste iyice kabarıyor haydi bakalım hayırlısı.

Ercan Utkun

• 388
  • Meslek: eğitimci- 1975
  • Yer: aydın
« Yanıtla #15 : 13 Mart 2013, 08:07:55 »
    Profil çıkarmak için hss testere kullanıyorum kesinlikle daha temiz ve tehlikesiz,herkese tavsiye ederim...
Bilgi sahibi olunmadan,fikir sahibi olunmaz.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #16 : 13 Mart 2013, 09:02:53 »
    Profil çıkarmak için hss testere kullanıyorum kesinlikle daha temiz ve tehlikesiz,herkese tavsiye ederim...

+1

Ben spiral değilse de avuç taşlamaya sahibim. Bunu da dımışki yumurtası kesmek gerekince almıştım. Yoksa su verilmemiş bir çelik için bildiğimiz demir testere yeterli.

Bu arada bu konuyu güvenlik altına taşımak gerek... Taşıyorum.
Namık Kemal
Instagram'da ben

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
Ynt: Aman diyeyim! (spiral kullanımı)
« Yanıtla #17 : 13 Mart 2013, 09:06:43 »
Toz emme demişken... Spiralde toz emme sistemi falan iş görmez. Çıkan talaş aşırı hızlı. Eğer zaten böyle bir sistem başarılı olursa da önceden emilmişleri de tutuşturup toz emme haznesi içindeki metali tümden yakabilir.
Namık Kemal
Instagram'da ben

tufan

• 1180
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: kırklareli/ lüleburgaz
« Yanıtla #18 : 13 Mart 2013, 17:16:55 »
Geçmiş olsun sertaç . Hiç bir şey bulamazsan suya gir çık  üstündekiler ıslak olur yanma olayı olmaz :D :D :D
Eğer bir örs isen kendini sabit tut,eğer bir çekiç isen zamanında vur. ( G.Herbert)

yuceldeniz

• *
  • 369
  • LANDSCAPEPHOTOGRAPHER
  • Meslek: İdareci
  • Yer: DENİZLİ
« Yanıtla #19 : 15 Mart 2013, 17:51:22 »
İki kere kendimi tutuşturmuş biri olarak söylüyorum, herkes en az bir kere yanmalı:)) Süper bir duygu:))Sonrasında önlem almanız gerektiğini anlıyorsunuz...
YUCELMORE