Bıçak Sanatı - Forum

YENİ ÇALIŞMALARIM

aliata

• 998
  • Meslek: elk.
  • Yer: ankara
Ynt: YENİ ÇALIŞMALARIM
« Yanıtla #20 : 10 Mart 2013, 20:21:43 »
      Muhteşem olmuşlar.Ellerinize sağlık. :2up

fatih

• 207
  • Meslek: Bıçak süsleme
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #21 : 10 Mart 2013, 20:41:35 »
Deve kemiği saplı olan bıçakta Mogan bıçak mı? Birde o perçinler normalde o kadar büyük mü yoksa kakma mı kullandınız?

Evet bütün çalışmalarımı mogan bıçağa yapıyorum. Perçinler tamamen görsellik , kabzenin iç kısmında yapıştırma sırasında kaymayı engellemek için yarım pimler var.

Fatih ustam, muhteşem  :2up Hele son ikisinin çalışması tam olarak mükemmel olmuş. Bir de şu damaskus hançerin ricassosundaki çalışma muhteşem olmuş  :2up :2up :2up :2up

Emre ustam çok teşekkürler  :) :) :)

Fatih, işler tüm övgüleri hakediyor ama bu sözcükleri bulup yazmak zor. Hepsi birbirinden mükemmel olmuş, çok ince ve titiz çalışmalar. Bizlerle paylaştığın için çok çok teşekkürler. Ellerin kolların dert görmesin. ( sondan bir önceki bıçağın yapımcısı kimdir? sakıncası yoksa..)

Safa hocam, sana ve diğer tüm arkadaşlara tekrar teşekür ediyorum. Soruna gelince tüm çalışmalarım mogan bıçak imzalı.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #22 : 10 Mart 2013, 20:52:02 »
çok güzel olmuşlar. neyaz saplı bıçak ayrı bır güzl olmuş. böyle başarılı işlerinin devamını dılıyorum.  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

tufan

• 1180
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: kırklareli/ lüleburgaz
« Yanıtla #23 : 10 Mart 2013, 21:17:48 »
Fatih abi süper olmuş ,yutkun yutkun boğazım ağrıdı vallahi :2up :2up :2up
Eğer bir örs isen kendini sabit tut,eğer bir çekiç isen zamanında vur. ( G.Herbert)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #24 : 10 Mart 2013, 22:48:01 »
çok güzel olmuşlar. neyaz saplı bıçak ayrı bır güzl olmuş. böyle başarılı işlerinin devamını dılıyorum.  ;)

Hepsi güzel ama beyaz kemik saplı olanda benim dikkatimi çeken yanılmıyorsam bu profilde tam taşlama yapılmış. İç bükey taşlamalara göre çok daha güzel görünüyor. Birde sizin işçiliğinizle çok daha güzel olmuş. Böyle bir bıçağı bence herkes ister. Şahsen ben isterdim. Turhan usta bence bu tür bıçaklara da sitesinde yer vermeli. 

fatih

• 207
« Yanıtla #25 : 14 Mart 2013, 12:26:34 »
Teşekkürler arkadaşlar  :)

Hepsi güzel ama beyaz kemik saplı olanda benim dikkatimi çeken yanılmıyorsam bu profilde tam taşlama yapılmış. İç bükey taşlamalara göre çok daha güzel görünüyor. Birde sizin işçiliğinizle çok daha güzel olmuş. Böyle bir bıçağı bence herkes ister. Şahsen ben isterdim. Turhan usta bence bu tür bıçaklara da sitesinde yer vermeli. 
[/quote]

Salim bey sizinle aynı fikirdeyim, Turhan ustamın satış politikası diye düşünüyorum.

Münir

• 176
  • Münir OKMAN
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #26 : 14 Mart 2013, 13:07:20 »
Fatih usta gerçekten sanatınızı konuşturmuşsunuz, ellerinize sağlık.... Bence hepsi de hepsi birbirinden güzel sanat eserleri, tebrikler...
Belki çok cahilce bir soru olacak ama hep merak etmişimdir; desenleri belirginleştiren siyah bölümler asit ile mi karartılıyor yoksa bir cins boya mı kullanılıyor?
If you light a lamp for somebody, it will also brighten your own path.

fatih

• 207
« Yanıtla #27 : 14 Mart 2013, 15:22:13 »
Fatih usta gerçekten sanatınızı konuşturmuşsunuz, ellerinize sağlık.... Bence hepsi de hepsi birbirinden güzel sanat eserleri, tebrikler...
Belki çok cahilce bir soru olacak ama hep merak etmişimdir; desenleri belirginleştiren siyah bölümler asit ile mi karartılıyor yoksa bir cins boya mı kullanılıyor?

Münir bey, zemin efekti için genelde ısıl işlem sonrası doğal renge dokunmuyorum, ançak ısıl işlem görmeyen balçak, gümüş ve altın kısımlar için würth markalı bir boya kullanıyorum. ilginize teşekkürler.

Münir

• 176
  • Münir OKMAN
« Yanıtla #28 : 14 Mart 2013, 16:18:44 »

Münir bey, zemin efekti için genelde ısıl işlem sonrası doğal renge dokunmuyorum, ançak ısıl işlem görmeyen balçak, gümüş ve altın kısımlar için würth markalı bir boya kullanıyorum. ilginize teşekkürler.

Muhteşem çalışmalar, tekrar tebrik ediyorum...
If you light a lamp for somebody, it will also brighten your own path.

Low-maker TC Cem

• 171
  • TC Cem Uludinç
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #29 : 14 Mart 2013, 20:03:25 »
Çok çok güzeller ellerinize sağlık :2up :2up
Üzerimizde güneş, gözümüzde mavi deniz, tepemizde martı, tenimizde tuz, rakımızda buz, oltamızda balık, ayaklarımız suya salık, ruhumuzda özgürlük, yosun kokar tenimiz, anlasanıza artık biz İZMİRLİYİZ
Cem ULUDİNÇ/Karşıyaka

Ahmet Arıkan

• 624
  • Ahmet Arıkan(1987)
  • Meslek: Hırdavat-Nalburiye
  • Yer: burdur
« Yanıtla #30 : 14 Mart 2013, 20:14:53 »
hepside birbirinden güzel. tebrik ederim

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
  • Meslek: bileme ustası
  • Yer: kütahya
« Yanıtla #31 : 14 Mart 2013, 21:27:04 »
fatıh hocam hakıkaten taktıre şayan işler  :2up :2up :2up
birde şu sanat eserlerın yapımınadaır bir kac fotograf da yayınlaya bılırsenz cok sevınıcem ::)
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

kaan89

• *
  • 8
  • Meslek: Yönetici
« Yanıtla #32 : 14 Mart 2013, 23:10:12 »
Fatih Abi Eline koluna sağlık . Yemin ediyorum yaşım küçük olsa parada istemeden çıraklık edicem sana  .

fatih

• 207
« Yanıtla #33 : 15 Mart 2013, 00:11:41 »
fatıh hocam hakıkaten taktıre şayan işler  :2up :2up :2up
birde şu sanat eserlerın yapımınadaır bir kac fotograf da yayınlaya bılırsenz cok sevınıcem ::)

Bundan sonraki ilk çalışmamı baştan sona fotoğraflayıp paylaşıyorum  ;)

İlgilenen arkadaşlara tekrar tekrar teşekkürler  :)

forester

• 307
  • Murat pekdemir-1975
  • Meslek: müzmin işsiz ...
« Yanıtla #34 : 19 Mart 2013, 12:59:10 »
Maşallah,elleriniz dert görmesin. Hakikaten yapım aşamalarının da fotolarını koysanız mükemmel olur.

Anıl TİRYAKİLER

• *
  • 18
  • korktuğum tek şey var o da yanlış anlamak.
  • Meslek: Kıdemli aylak
  • Yer: Edirne
« Yanıtla #35 : 20 Mart 2013, 12:33:41 »
beğeni eşiğimizi yükseltiyorsun abi. ne olur paylaşma böyle şeyler.  ;D  işleri takdir etmek için uygun sözcükleri ararken saçmalayabilir insan.

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #36 : 21 Mart 2013, 10:06:29 »
ellerin dert görmesin ustam. böylesine bir yeteneğe şahit olabilmek bile gerçekten ayrıcalık diye düşünüyorum. çok zarif ve dengeli tasarımlarınız var herşeyden önce. işçiliği sadece yetenek/zanaat olarak görse bile birisi, bu tasarım zevkini asla görmezden gelemez. himmetin var olsun...
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

fatih

• 207
« Yanıtla #37 : 21 Mart 2013, 10:45:19 »
Hepinize tekrar tekrar teşekkürler arkadaşlar, çıtayı bir kademe yükselttirdiniz bana  :-[     varolun...

Yilmaz Dogan

• 1047
  • Meslek: kaynakci
  • Yer: almanya
« Yanıtla #38 : 24 Mart 2013, 16:32:02 »
fatih usta hakikaten taktire layik bir ustasin kalpten seni taktir ediyorum ALLAH yolunu acik eylesin
paylastigin icinde ayrica tsk"ler

fatih

• 207
« Yanıtla #39 : 24 Mart 2013, 17:28:21 »
fatih usta hakikaten taktire layik bir ustasin kalpten seni taktir ediyorum ALLAH yolunu acik eylesin
paylastigin icinde ayrica tsk"ler

çok teşekkürler ediyorum. Güzel duanızada Amin diyorum  :)