Bıçak Sanatı - Forum

Gizli Kuyruk?

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
Gizli Kuyruk?
« : 06 Mart 2013, 00:57:59 »
Merhaba değerli ustalarım.

Gizli kuyruk kabzalar hakkında kafama takılan iki konu var.

Birincisi: Düz kabzalarda matkapla delip geçerken ,60 derece açılı  bir profile  kabzada delik açmak için ne gibi aletler ve nasıl bir yöntem kullanıyoruz.

ikincisi; somun-vida şeklinde olan gizli kuyruk kabzaların somun vida uyumunu nasıl sağlıyoruz?
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
Ynt: Gizli Kuyruk?
« Yanıtla #1 : 06 Mart 2013, 17:47:28 »
Hüseyin tam olarak anlayamadim  biraz daha açarmisin yada çizim olursa daha iyi anlaşilabilir

Somun ve kuyruk olarak doğru anliyorsam kuyruğa pafta denilen takimla disacma islemi uygulaniyor somun civatacidan alacaginiz takviyeli (yani uzun somun,yada şapkali somun) matkaba baglanip biraz eğe zimpara ile kullanimiza uygun hale getirilip kullanilir. kuyrugun gireceği yeri ağacin üzerinede çizersen daha kolay müdahale edersin.
« Son Düzenleme: 06 Mart 2013, 17:54:34 Gönderen: Kaya »
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

yuceldeniz

• *
  • 369
  • LANDSCAPEPHOTOGRAPHER
  • Meslek: İdareci
  • Yer: DENİZLİ
« Yanıtla #2 : 07 Mart 2013, 11:33:05 »
60 derece açıyı tek taraflı vermiyorlar, 30 derece soldan, 30 derece sağdan giriyorlar kabzaya, delikleri buluşturuyorlar ortada ama detay varsa ben de öğrenmek isterim,
bir de bu nasıl açıymış böyle 60 derece?
YUCELMORE

aliata

• 998
  • Meslek: elk.
  • Yer: ankara
« Yanıtla #3 : 07 Mart 2013, 12:04:32 »
    Bu açı 150-160 derece olmalı.Düz çizgi 180 derecedir.Şekil veya resim olsa iyi olurdu.

Kaya

• 2867
« Yanıtla #4 : 07 Mart 2013, 12:50:01 »
Kuyruk kisminda bir açidan sozediyorsan malzemeyi boydan kesmeden önce delmen gerekiyor balcak kismiile olan birlesimini dikatlice kontrol edip alistirmak icin pratik bir kaç yöntem var daha kolay yöntem arasina presbant denilen kalinliği homojen matbaaci,ve elektrikcilerin kullandiği bir kagit var istenilen kalinlik ceşitliligi var ondan kesip araya kullaniyorum iki malzemenin genleşme farkini emiyor.istediğim aciyi önce 0.5 rotringimle çizip handiwork testeremle kesiyorum.handiwork benim şiddetle tavsiye edebileceğim bir takim.temiz kesebilenin zimpara yapmasina bile gerek kalmiyor.kesim hatasi varsa duzeltmek için zamana maloluyor.egimli yüzeyleri birbirine alistirmak için macun celiği gibi ceşitli formlarda sekilli celiklerle üzerini,dokunan yerleri lokal olarak kaziyorum eger gözumle gorebildiğim bütün hatalari bir şekilde müdahale etmem gerekiyor biliyorum ama bu sabir bende olmuyor,:)
Bir diger yontem bicagin kuyruk kisminin şablonunu hazirlama yada kontür şablonu kullanarak ahsabin üstune cizip delik deleceğim yerleri markaliyorum, ben ayni aleti profillerin rikasso simetrisini kontrol ederkende kullaniyorum...
« Son Düzenleme: 07 Mart 2013, 13:17:16 Gönderen: Kaya »

yuceldeniz

• *
  • 369
  • LANDSCAPEPHOTOGRAPHER
  • Meslek: İdareci
  • Yer: DENİZLİ
« Yanıtla #5 : 07 Mart 2013, 15:41:56 »
Açılarda tamamen saçmalamışım, iki taraftan deliyorsun diyebilirim....
YUCELMORE

Kaya

• 2867
« Yanıtla #6 : 07 Mart 2013, 15:57:49 »
Üstune çizdiginde matkabini ,derinligini her seyi gorebilirsin.Ayrica matkabin derinliği için olctügüm hizaya bant yapistirirsaniz hem delerken capaklari uflemenize gerek kalmaz hemde derinlige ulastiginizi görürsünüz..
Selamlar;)