Bıçak Sanatı - Forum

avuç ici taslama

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
avuç ici taslama
« : 05 Mart 2013, 20:18:08 »
Arkadaslar avuc ici taslama almayi dusunuykorum   kac devir hangi markayi tavsiye edersiniz bilgisi olan arkadaslar yardimci olursa cok sevinirim

tarpoon

• 4739
Ynt: avuç ici taslama
« Yanıtla #1 : 05 Mart 2013, 20:29:11 »
makıta ıyıdır   vıbrasyon ve ses mınumum düzeyde benım aldıklarımda öyleydı.  ağır şartlarda çalışmayacaksa bu makına sızın için yeterlı olacaktır

http://www.ensarshop.com/urun/makita-ga4530-elektrikli-720-watt-115-mm-avuc-taslama-makinasi.aspx
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #2 : 05 Mart 2013, 20:41:31 »
Dewalt'e de bir bak derim kulanmasi çok keyifli ve zor sartlarda dayanikli
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

SertacMezereli

• 1256
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #3 : 05 Mart 2013, 20:52:42 »
Ben Bosch marka kullanıyorum ve memnunum.720 Watt çok zorlamadıkça rahat kesiyor.
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar.

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
« Yanıtla #4 : 05 Mart 2013, 21:22:52 »
Bencede makita iyidir diyer yazılam markalarda iyi ama makita iyi iş görür dewalt çok iyi ama pahallı yada boch un mavisini almak gerekir
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

aliata

• 998
  • Meslek: elk.
  • Yer: ankara
« Yanıtla #5 : 05 Mart 2013, 21:51:47 »
    Delwat al paran var ise düşünme uzun vadede memnun kalırsın.

« Yanıtla #6 : 05 Mart 2013, 21:54:15 »
Fiyat aralığı çok açık değil. Bosch un aynı sınıftaki taşı da aynı fiyat. DeWalt ise 40 Tl daha pahalı. Ben olsam bu koşullarda DeWalt ı hiç düşünmeden alırdım, ama diğer iki taş ta kesinlikle iyi kalitedir. Onlardan birini seçecek olsaydım da hiç düşünmeden Bosch u seçerdim.

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #7 : 05 Mart 2013, 22:40:23 »
yardımlarınız ıcın cok sagolun  herkesın elındekı urunun en ıyısını oldugunu ıdda edıp satmaya calıstıgı bı ortamda ısın tıcarı boyutu dısında fikir edınmek gercekten guzel yalnız  bu ara arkadasımdan odunc aldıgım bosch  var elımdekı sarı malzemeyi keserken yaklasık 6mm lik kesım alanı olustu tas degıstırdım sonuc yıne aynı ve bastırınca devır dusuyo bosch pek sıcak bakmıyoru gerıye makıta  ve Dewal kaldı ıkısı arasında bı tercıh yapıcam

aliata

• 998
  • Meslek: elk.
  • Yer: ankara
« Yanıtla #8 : 05 Mart 2013, 22:51:38 »
    Bu makinaları kısa süreli,kesintili çalışarak kullanmak gerekiyor.Bunlara nazik davranmak gerekiyor.Sıkıştırmaya gelmez.Örneğin 4 dakika çalış 2 dakika dinlen.
Makinanın ömrü uzar.Takribi elektrik makinalarının ömrü 2 yıldır.bunu uzatmak sizin elinizde.

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #9 : 05 Mart 2013, 22:57:34 »
cok sagol ali abi kesınlıkle dıkkat ederım

damascus

• 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
« Yanıtla #10 : 05 Mart 2013, 23:24:37 »
Ben bosch mavisi var en ufağı daha ne teklediğini gördüm nede yavaşladığını...

Kaya

• 2867
« Yanıtla #11 : 05 Mart 2013, 23:47:25 »
Avuc taslamada efsane markalar  Flex,Fein,Kress bu üçünden biri seçilmeli
Bir alt kategoriye gelince Milwaukee,hitachi,dewalt,makita,bosch(profesyonel seri yani mavi),Metabo sayilabilir.Bu markalarin neredeyse hepsini deneme şansim oldu.sürekli calisir olmayacaksa ilk üç tercih çok lüks olabilir .digerleri içinde yazildigi siralamayla hepsi güzel,kaldiki bunlardanherhangi bir tanesi işinizi fazlasiyla görecektir yanliş yapma şansiniz yok gibidir.

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #12 : 06 Mart 2013, 02:00:14 »
sagol kaya abi muhtemelen dewalt  alıcam diger

yuceldeniz

• *
  • 369
  • LANDSCAPEPHOTOGRAPHER
  • Meslek: İdareci
  • Yer: DENİZLİ
« Yanıtla #13 : 06 Mart 2013, 10:25:59 »
Bosch un yeşilleri Çin üretimi, ben İspanyol malı Stayer SAB 730 kullanıyorum. 70-80 tl ye alabilirsiniz netten. 6mm lik makastan itibaren 8-10 tane kestim. Kullandığınız kesme taşının markası da önemli. Gayet kullanışlı. Bir bakın derim.
YUCELMORE

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #14 : 06 Mart 2013, 10:46:56 »
Yucel abi onerin icin tesekkur ederim Acaba uzun vadede sonuc neolur sonra bozulunca budefa daha iyisini alim diyosun bide bakmissin cebinden Iki katipara cikmis bu arada elimdeki bosch yesil renk

yuceldeniz

• *
  • 369
  • LANDSCAPEPHOTOGRAPHER
  • Meslek: İdareci
  • Yer: DENİZLİ
« Yanıtla #15 : 06 Mart 2013, 11:33:12 »
Servis ağı yaygın, öneren yer son bir yıl içinde yaklaşık 10 adet sattığını ve şikayet gelmediğini de vurguladı. Ben daha pahalıya aldım. Bu işler biraz da kullanıcının bilinçli hareket ederek cihazı üzmeden kullanmasına bağlı. Ben bir cep tel i 4-5 sene kullanmadan değiştirmem. Fotoğraf makinam da, canavarım da öyle:)
Sonuçta önce şans olacak, sonra bilinçli kullanacaksın...
YUCELMORE

Murat AKIN

• 619
  • Meslek: Emekli teknik öğretmen
  • Yer: Tekirdağ
« Yanıtla #16 : 06 Mart 2013, 12:52:24 »
sagol kaya abi muhtemelen dewalt  alıcam diger

Piyasada çok kullanılan avuç içi taşlamaların en iyisi "dewalt" onu seçmekle iyi etmişsiniz.

Belki daha pahalı ve sağlam markalar vardır ama en yaygını almak yedek parça bulma konusunda rahatlık verir.

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
  • Yer: Hatay
« Yanıtla #17 : 06 Mart 2013, 13:31:54 »
Çin malı olmamak kaydıyla bu markalardan elinize en iyi hangisi oturuyorsa onu alın derim. Kesinlile rahat bir tutuşu olmalı ve aç kapa düğmesine baş parmağınızla rahatça erişebiliyor olmalısınız.
Ben AEG kullandım ve çok güçlü ve sağlam bir alet ama sanırım biraz pahalı

Kaya

• 2867
« Yanıtla #18 : 06 Mart 2013, 14:06:33 »
Avuc taslama aletinizi zaman zaman tozlarindan arindirmak icin kompresor ile temizlemelisiniz.yalniz dikkat dönen kafanin sadece firça ile temizlenmesinde fayda var kuvvetli hava ile rulmanlarin içine talaş gitme riski olduğunu unutmamak lazim. Yedek bir takim kömürü de cantaya koyduysaniz son olarak koruyucu ekipmanida asla ihmal etmeden bulundurmalisiniz.(gözlük,kulaklik,toz maskesi,eldiven)
Bu hususlara dikkat edildiği takdirde sizde canavarinizda uzun zaman hizmette bulunabilirsiniz

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #19 : 08 Mart 2013, 22:03:53 »
arkadaslar degerlı fikirlerınız sayesınde makınamı aldım tercihimi makitadan yana kullandım nedenıne gelınce candadan cıkan sapkaya tav oldum be abı :D :D