Bıçak Sanatı - Forum

Çok klasik olacak ama; ilk kılıfı yaptım.

zcoskun

• *
  • 8
  • zaman düşer ellerimden yere
  • Meslek: memur
  • Yer: d.bakır
Çok klasik olacak ama; ilk kılıfı yaptım.
« : 04 Mart 2013, 00:15:13 »
Merhaba,
Öncelikle forumda yazan bilgilerini paylaşan tüm ustalara ve amatör olarak uğraşan herkese saygılar sunuyorum.
Bende haddim olmayarak bir kılıf denemesinde bulundum.Umarım başarılı olabilmişimdir.
Bu kılıfları tamamen burdan edindiğim bilgilerle yaptım. Bunun için bilgi paylaşan herkese sonsuz teşekkür ederim.
Yeni aldığım victorinox çakı için kılıf ararken buldum siteyi biraz uğraştan sonra bunları yapabildim.
Malzemeler konusunda biraz sıkıntı çektim. Örneğin kenar boyası bulamadım sanırım ilk eleştrilecek noktalardan biridir.
Çıt çıt yerine amerikan fermurarı kullandım ömrü az olduğunun farkındayım ama daha pratik olduğu için tercih ettim.
Bunun dışında her türlü eleştirinizi, görüş ve önerilerinizi bekliyorum.
Malzeme ve yapılış konusunda bilgi isteyen arkadaşlara ayrıntılı bilgi verebilirim. Saygılar sevgiler...

zcoskun

• *
  • 8
Ynt: Çok klasik olacak ama; ilk kılıfı yaptım.
« Yanıtla #1 : 04 Mart 2013, 00:19:45 »
Hazır elim değmişken böyle bir  model de yaptım. Ben magnezyum çubuk koydum ama küçük boy el feneride konulabilir.
Yorum yaparken ilk kılıf çalışmam olduğunu gözardı etmeyin lütfen

aliata

• 998
  • Meslek: elk.
  • Yer: ankara
« Yanıtla #2 : 04 Mart 2013, 09:23:22 »
    Bir yerden başlamak iyi,yenileri çok daha güzel olacaktır.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #3 : 04 Mart 2013, 09:30:58 »
Elinize sağlık.

Ben şahsen üstteki gibi koyu boyanmamış bir deride kenar boyasının olmamasını daha hoş buldum. O yüzden benim öyle bir eleştirim olmazdı. İlkinde geliştirilebilecek bir şey olarak gözüme yalnızca ip rengi çarpıyor. Eğer açık kahverengi mumlu ip bıulabilseydiniz çok daha uyumlu olurdu. Mumlu ip, takı, incik boncuk satan yerlerden aranabilir.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #4 : 04 Mart 2013, 09:38:20 »
Baslangic super insanin hemen kullanasi geliyor hizmete hazir birsey olmus sonrasinda zaten çok güzelleri gelecektir.
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

muraterkut

• 1119
  • Murat E. Köroğlu / 1969
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: samsun
« Yanıtla #5 : 04 Mart 2013, 09:42:19 »
siz başlangıcı yaparak işin zor tarafını halletmişsiniz, bundan sonrası daha kolay olacaktır.... youtube ya da tendy leather gibi sitelerin videolarını da izlemenizi öneririm, herşey daha da kolaylaşacak.... tebrikler....  ;)
girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep
dediler ilim geride, illa edep illa edep.....

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #6 : 04 Mart 2013, 10:02:24 »
ıyı baslangıc hem guzel kılıf yapmıssın hemde cok degerlı ustalarımızdan ıyı not almıssın  :2up

zcoskun

• *
  • 8
« Yanıtla #7 : 04 Mart 2013, 20:47:44 »
Herkese değerli yorumları için teşekkür ederim.
Ustam ilk fotoğrafta kılıfın boyanmadan önceki halini göstermek istemiştim. Daha sonra boyadım. Ama ne yalan söylim benimde aklımda doğal renk kaldı. Sanırım daha sonraki denemelerimde doğal renginde bırakacağım kılıflar olacaktır.
Dediğiniz gibi önemli olan başlamaktı bir kaç basit malzeme eksiğimide tamamlayabilirsem  daha iyi sonuçlar alacağımı düşünüyorum.
Kafamda sürekli projeler oluşuyor :) yeni gelişmeleri zevkle paylaşacağım...

Yunus Emre TOK

• 1005
  • 1971
  • Yer: İZMİR
« Yanıtla #8 : 07 Mart 2013, 23:27:05 »
İlk kılıf için oldukça başarılı bir çalışma olmuş ellerinize sağlık devamını bekliyoruz. :2up

YAŞAR PEHLİVAN

• 362
  • Yer: sakarya
« Yanıtla #9 : 08 Mart 2013, 08:15:44 »
Değerli ustalarımızın övgülerini almışsınız, eleştirmek veya söz söylemek ne haddimize. :) elinize sağlık. :2up

zcoskun

• *
  • 8
« Yanıtla #10 : 09 Mart 2013, 12:59:20 »
İlk kılıf için oldukça başarılı bir çalışma olmuş ellerinize sağlık devamını bekliyoruz. :2up
Değerli ustalarımızın övgülerini almışsınız, eleştirmek veya söz söylemek ne haddimize. :) elinize sağlık. :2up

Teşekkür ederim yorumlarınız için ustların övgüleri bana cesaret ve güven verdi  ;D

albayrak123

• **
  • 75
  • Meslek: serbest meslek erbabı
  • Yer: T.C
« Yanıtla #11 : 23 Mart 2013, 13:44:09 »
Bravo gayet güzel. Ben yapmış olsam deri kördüğüm olup kalırdı tebrik ediyorum :D işçiliğe diyecek lafım yok çok biliyorsam kendim yapayım ama bilmem işte :) yalnız magnezyum çubuğu bıçağın yanında değil de gerber kılıfı gibi bıçağın üzerine ek kılıf olarak takılsaymış daha iyi olabilirmiş. Öte yandan küçük bıçak ve üst üste olsaydı bıçak ve ateş başlatıcı o zaman da çok kabarık olabilirdi. Bu kılıf için magnezyum çubuğu eki biraz fazla olmuş bence . Sizin yerinizde olsam magnezyum çubuğunu kolye gibi takardım boynuma :) dalga geçmiyorum cidden takardım yani farklı bir havası olurdu bence :)
Bıçak yarası geçer, dil yarası geçmez.
*
http://www.youtube.com/watch?v=sLvzK90XQk0

bora atalay

• 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
  • Yer: samsun
« Yanıtla #12 : 23 Mart 2013, 14:29:52 »
iyi bir başlangıç yapmışsınız, tebrik ediyorum..bence çok daha güzel kılıflar göreceğiz sizden..
geliştiritilebilecek tek nokta ise;  biraz daha sabırla çalışabilirseniz çok daha güzel sonuçlar elde edebilirsiniz...:)

zcoskun

• *
  • 8
« Yanıtla #13 : 24 Mart 2013, 20:21:53 »
Bravo gayet güzel. Ben yapmış olsam deri kördüğüm olup kalırdı tebrik ediyorum :D işçiliğe diyecek lafım yok çok biliyorsam kendim yapayım ama bilmem işte :) yalnız magnezyum çubuğu bıçağın yanında değil de gerber kılıfı gibi bıçağın üzerine ek kılıf olarak takılsaymış daha iyi olabilirmiş. Öte yandan küçük bıçak ve üst üste olsaydı bıçak ve ateş başlatıcı o zaman da çok kabarık olabilirdi. Bu kılıf için magnezyum çubuğu eki biraz fazla olmuş bence . Sizin yerinizde olsam magnezyum çubuğunu kolye gibi takardım boynuma :) dalga geçmiyorum cidden takardım yani farklı bir havası olurdu bence :)
Teşekkür ederim hocam yorumlar için. O magnezyum işini sormayın o kılıfı kendime yapmıştım lafta ama hiç içime sinmedi. Sanırım bir kılıf daha yapıcağım.Birbirine yapışık bir tasarım yaparsam olabilir yoksa sadece bıcağa kılıf yapıcağım. Deriyi yeni temin edebildim. Ama boyuna asmak pek ergonomik olmuyor.
iyi bir başlangıç yapmışsınız, tebrik ediyorum..bence çok daha güzel kılıflar göreceğiz sizden..
geliştiritilebilecek tek nokta ise;  biraz daha sabırla çalışabilirseniz çok daha güzel sonuçlar elde edebilirsiniz...:)
Sağolun Bora Hocam ne demek istediğinizi çok iyi anlıyorum ama ilk heves o kadar şevkle yapıyordum ki bir an önce bitirmek  için sanırım biraz acele oldu. Bunlar ilkti buraya ekleme nedenimde açıkcası siz değerli ustalarımızın yorumlarını alarak eksiklerimi görmek.Yorumlarınzla daha başarılı çalışmalar yapacağıma inanıyorum.

Mustafa Özdemir

• 311
  • Meslek: Elektrik
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #14 : 29 Nisan 2013, 23:52:07 »
Güzel ilk deneme için bence