Bıçak Sanatı - Forum

Amatör bant zımpara motoru karşılaştırma

Bekir Arslan

• *
  • 36
  • Meslek: Yazılım Uzmanı
  • Yer: İstanbul
Amatör bant zımpara motoru karşılaştırma
« : 03 Mart 2013, 05:56:43 »
Merhabalar,
Bu konunu yeri burası mıdır tam emin değilim. Yeri yanlışsa da affedin acemiliğime verin.

Amatör işlerde hobi amaçlı özellikle bıçak yapmak için kullanabileceğim gözüme kestirdiğim bütçeme uygun aşağıdaki iki cihaz arasında kararsız kaldım. Sizden bunları kullanmış olan veya karşılaştırma yapacak bilgisi olan üstadlarım varsa aydınlatmanızı istiyorum.

Aslında her ikisi de hemen hemen aynı fakat marka olarak hangisi daha iyidir bilemedim.

Biri: Einhell BT-US 400 Tezgah Zımpara
Diğeri: Meıster Craft   Zımpara Makinesi Mbts350

« Son Düzenleme: 03 Mart 2013, 06:00:19 Gönderen: bekirarslan »

tarpoon

• 4739
Ynt: Amatör bant zımpara motoru karşılaştırma
« Yanıtla #1 : 03 Mart 2013, 09:54:38 »
meıster craft  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Metin Sakin

• 404
  • Meslek: Uzay Mühendisi
  • Yer: İstanbul > Ümraniye
« Yanıtla #2 : 03 Mart 2013, 10:02:34 »
maester ile ilgili tedarik sorunu var sanırım 2 ayrı yerden sipariş ettim ikiside para iadesi yaptı.
almadan stok sorgulayın .
 bu arada daha dar zımparası olan ve modeller daha kullanışlı olabilir bunlarda yandan bıçağı tam istediğiniz gibi sokulamıyor.
Eliyle çalışan işçidir; eli ve kafasıyla çalışan ustadır; eli, kafası ve gönlüyle çalışan sanatkârdır.

Doğukan

• 232
  • Meslek: İşletme
  • Yer: İstanbul / Antalya
« Yanıtla #3 : 03 Mart 2013, 18:44:39 »
Selamlar,

Bunlar ikiside neredeyse 1e1 aynı diyebilirsiniz... scheppach da yapıyor aynısını...

Birde buna bakın derim...

http://www.sasmaz.com.tr/PROMAX-PM-72503-BANT-DiSK-ZIMPARA-MAKiNASI_4245.html#0

Osman Güney

• 418
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #4 : 03 Mart 2013, 20:29:40 »
En son linkini gönderdiğin bant zımpara bıçak yapımı için diğerine göre daha kullanışlı. Yanlız eksileri var .
*Motor gücü 300 w bayağı bi düşük (sasmazda motor gücü 375w yazıyor o yanlış.)
*Zımpara akış hızı çok düşük.
*Bant zımpara tekerlerinde rulman varmı meçhul.
*Bant zımparası internette hiçbir sitede yok. Özel yaptırman lazım. yada yabancı sitelerde var yurt dışından sipariş edecen.
Eksiler bunlar ee bu paraya bukadar olur.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #5 : 28 Mart 2013, 10:57:12 »
Selamlar,

Bunlar ikiside neredeyse 1e1 aynı diyebilirsiniz... scheppach da yapıyor aynısını...

Birde buna bakın derim...

http://www.sasmaz.com.tr/PROMAX-PM-72503-BANT-DiSK-ZIMPARA-MAKiNASI_4245.html#0

Aynen, bu verdiğiniz tip zımpara makinesi bizim işlere daha uygun.  Geniş bantlı olanlarda ağız açmak ciddi problemli. Disk zımpara ısıl işlemli çeliği hızlı ısıtıp suyun kaçmasına neden olabiliyor, bu yüzden genelde ahşap vb. malzemeleri düzlemede daha işe yarar. Bant zımpara makinesi almadan önce herkese tavsiyem bant ölçülerini alıp kaliteli bir zımpara üreticisinden bu tip zımparaları yaptırıp yaptıramayacağınızı öğrenmek. Standart zımparalar genelde pek kaliteli olmamakta. Taff'ın ince alminyum oksit bantları çok kaliteli çıkıyor, ya da vitex veya norton'un seramik bantları kaba işlerde çok iyi iş görüyor. Bu ölçülerde üretim yapıyorlar mı bilemiyorum...

Kipmen Sanat web sitesi

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #6 : 28 Mart 2013, 11:47:58 »
Bütün zımparalar yaptırılabiliyor aslında. Ben biraz fiyat aldım zımparalarla ilgili.

50x686 bant zımpara için 2,25 +KDV ve 2,75 + KDV aralığında fiyat verdiler. Tabi alüminyum oksit için . Zirkonyum istediğinizde bu fiyatların üstüne 1 lira daha oynuyor yaklaşık. Yanlız her kumdan en az 10 adet sipariş vermeniz gerekiyor.

Ben şimdi kendi yapıştırdığım ürünleri kullanıyorum. Ancak çok dikkatli olmakta fayda var. Doğru açıda kesmeye , uygun yapışkan kullanmaya ve yapıştırma sürelerine dikkat etmek gerekiyor. Bu bilgileri de bant zımpara yapıştıran firmadaki ustadan  aldım. Kısaca 32 derecelik açıyla uçların birleştirilmesi , esnek poliüretan yapışkan kullanılması ve  cm2 ye 0,1 kg baskı altında 8 saat beklemesi gerekiyormuş. Böyle uyguluyorum ve şimdilik bir sorun çıkmadı. Tabi düşük motor gücü dolayısıyla düşük hız ve kısa bantın etkisini de unutmamak gerekir.

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #7 : 28 Mart 2013, 12:05:15 »
Butarz makinalarla alakali bende uzunca bi aradtirma yaptim forumda konu actim ustalarin fikirlerini aldim sonuc olarak uygun fiyatta olanlar is gormuyor  biraz iyileride cok pahalli bende sonunda taner ustaya makina siparisi verdim uygun atolyeniz yeriniz varsa bence en dogru tercih taner usta

Low-maker TC Cem

• 171
  • TC Cem Uludinç
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #8 : 29 Mart 2013, 02:12:28 »
Butarz makinalarla alakali bende uzunca bi aradtirma yaptim forumda konu actim ustalarin fikirlerini aldim sonuc olarak uygun fiyatta olanlar is gormuyor  biraz iyileride cok pahalli bende sonunda taner ustaya makina siparisi verdim uygun atolyeniz yeriniz varsa bence en dogru tercih taner usta

Hayırlısı olsun teslim alınca fotoğraflarını paylaşırsınız umarım.
Üzerimizde güneş, gözümüzde mavi deniz, tepemizde martı, tenimizde tuz, rakımızda buz, oltamızda balık, ayaklarımız suya salık, ruhumuzda özgürlük, yosun kokar tenimiz, anlasanıza artık biz İZMİRLİYİZ
Cem ULUDİNÇ/Karşıyaka