Bıçak Sanatı - Forum

İlk çalışmam..yardımınıza ihtiyacım var..

kazım eren

• *
  • 35
  • Meslek: serbest
  • Yer: muğla
İlk çalışmam..yardımınıza ihtiyacım var..
« : 27 Şubat 2013, 23:56:22 »

Arkadaşlar bu ilk çalışmam..eğe çeliğnden yaptım..çok hatamı buluyorum inceledikçe..sizlerin öneri ve eleştirileri benim için çok önemli.Birde ısıl işlemi kaç derecede yapmalıyız? yardımcı olursanız sevinirim  :)

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
Ynt: İlk çalışmam..yardımınıza ihtiyacım var..
« Yanıtla #1 : 28 Şubat 2013, 00:16:03 »
Namlu form orantisi dengeli taslama esiklerinden bir tanesi cok iyi digeri sizinde gordugunuz gibi biraz daha gayret istiyor gizli kuyruk sap denemissiniz .tamamen size ait ozgun bir calismaya bir markayi ortak etmeniz gereksiz olmus.sizin calismaniz cok daha ozgün 
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

erdi sari

• 323
  • erdi sarı
  • Meslek: ogrencı
  • Yer: izmir
« Yanıtla #2 : 28 Şubat 2013, 00:27:10 »
kazım bey anladıgım kadarıyla taslama acısında ciddi sorununuz var bende aynı konuda takılmıstım :) size tavsıyem duzgun taslama yapmak adına asagıdakı lınkı incelemeniz boyle bir alet işinize cok yarıyabilir.
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=2736.0
birde bolca zimpara yapıp cızıklerden kurtumalısınız yoksa isil işlemde bicaginiz kırılabilir veya catlayabilir butun emekleriniz bosa gider.
benim bildigim gordugum bunlar umarım yardımcı olabılmısımdır.

kazım eren

• *
  • 35
« Yanıtla #3 : 28 Şubat 2013, 00:37:22 »
Namlu form orantisi dengeli taslama esiklerinden bir tanesi cok iyi digeri sizinde gordugunuz gibi biraz daha gayret istiyor gizli kuyruk sap denemissiniz .tamamen size ait ozgun bir calismaya bir markayi ortak etmeniz gereksiz olmus.sizin calismaniz cok daha ozgün
Aslında fotoğraf net çıksın diye kullandığım bir ahşap objeydi o kutu.Siz söyleyince farkerttim..haklısınız..yorumlarınız için teşekkür ederim

kazım eren

• *
  • 35
« Yanıtla #4 : 28 Şubat 2013, 00:40:05 »
kazım bey anladıgım kadarıyla taslama acısında ciddi sorununuz var bende aynı konuda takılmıstım :) size tavsıyem duzgun taslama yapmak adına asagıdakı lınkı incelemeniz boyle bir alet işinize cok yarıyabilir.
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=2736.0
birde bolca zimpara yapıp cızıklerden kurtumalısınız yoksa isil işlemde bicaginiz kırılabilir veya catlayabilir butun emekleriniz bosa gider.
benim bildigim gordugum bunlar umarım yardımcı olabılmısımdır.
Evet o açıyı tutturmak zor oluyor.Önerinizi deneyeceğim.Çok teşekkürler..eğe çeliğinin ısıl işlemi hakkında bilginiz var mı?

Kaya

• 2867
« Yanıtla #5 : 28 Şubat 2013, 00:46:09 »
yagda islem yapacaksaniz 830 gibi suda ise 800 derecelere cikip islem yapabilirsiniz hamon yapiyormus gibi arka kismi kaplarsaniz secmeli sertlestirme yapmis olacaksiniz buda bicaginiza sertligin yaninda esneklikte vermis olacak temperleme icin 200 ile 240 arasi bir sicaklik secin bir saat olarak uygulayin malzeme hala cok sert kaldiysa ikinci meneviside verirsiniz

kazım eren

• *
  • 35
« Yanıtla #6 : 28 Şubat 2013, 09:31:16 »
yagda islem yapacaksaniz 830 gibi suda ise 800 derecelere cikip islem yapabilirsiniz hamon yapiyormus gibi arka kismi kaplarsaniz secmeli sertlestirme yapmis olacaksiniz buda bicaginiza sertligin yaninda esneklikte vermis olacak temperleme icin 200 ile 240 arasi bir sicaklik secin bir saat olarak uygulayin malzeme hala cok sert kaldiysa ikinci meneviside verirsiniz
Çok teşekkürler Kaya Bey  :)

aliata

• 998
  • Meslek: elk.
  • Yer: ankara
« Yanıtla #7 : 28 Şubat 2013, 18:11:42 »
    Büyük yol almışsınız.Hatalar zamanla azalır.Bitmiş hali çok daha güzel olur.
Başarılar dilerim.

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Bornova-İzmir
« Yanıtla #8 : 28 Şubat 2013, 19:44:52 »
Bir arkadaşımdan dinlemiştim. Çevremdeki arkadaşlarımın çoğu avcı. ikinci ağızdan anlatacağım bu hikaye de bir avcı hikayesi.
Uzak bir av yöresinde, ava gidebilmek için yerel arkadaşlara (rehberlere) ihtiyaç var. işte hikayemizin kahramanı o arkadaşlardan biri. Şehirli arkadaşlar o yöreye ava gider, av biter akşam kamp ateşinde sohbetler başlar. Konu bıçaklara gelince şehirli arkadaşlar tek tek bıçaklarını çıkarır, hepsi de tanınmış markaların pahalı bıçakları. Yerel rehber arkadaş da kendi bıçağını çıkarır "Benim ki de bu" der. Çeliği yer yer paslanmış paslanmayan yerleri de nispeten kara çelik bir bıçaktır. Deneylere girişler o kaba bıçak, tüm o marka bıçakların çeliğini, keskinliğinden bir nebze kaybetmeden tabiri caizse çenter.
Buradan çıkartılacak sonuç şu: Bıçağın zımparası, finisajı, süsü püsü pek önemli değil. Önemli olan çeliğin kalitesi. Ama eğer o kaliteli çelik, bir de güzel bir işçilikle taçlandırılmışsa, işte o bıçağa değer biçmek zor.

Benim tevsiyem şu. Kolay olan bıçağı güzelmiş gibi göstermek. Asıl zor olan bir çeliği bıçak yapmak. O yüzden su verme işlemine gereğinden fazla özen gösterin.

Be yourself, no matter what they say...........

Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..!

Kaya

• 2867
« Yanıtla #9 : 01 Mart 2013, 01:22:22 »
Konuyu çok net özetlemissiniz
Her demir parcasi bileylenip birseyler kesilebilir asil olan bicaga bicak kimligi kazandirabilmek buda Ertuğrul beyin dediği gibisu vermek ile baslar.

kazım eren

• *
  • 35
« Yanıtla #10 : 01 Mart 2013, 12:09:51 »
Vermiş olduğunuz bilgiler ve tavsiyeler çok işime yarayacak..Umarım içimize sinecek bi çalışma çıkar ortaya.Herbirinize ayrı ayrı teşekkürler :)