Bıçak Sanatı - Forum

Katlanır Çakı

Erdem Yılmaz

• *
  • 13
  • Meslek: İnşaat Mühendisi
  • Yer: İstanbul
Katlanır Çakı
« : 26 Şubat 2013, 16:46:03 »
Merhaba,

En sonunda katlanır çakı yapmak için kolları sıvadım ve toplamda yaklaşık 7 saat mesai sonunda bitirdim. Beğeninize sunarım.

tarpoon

• 4739
Ynt: Katlanır Çakı
« Yanıtla #1 : 26 Şubat 2013, 16:52:31 »
sanırım ılk çakı çalışmanız bu , şayet ılk çalışma ıse gayet ıyı olmuş  ;)   kabzede kullandığınız pırınç malzeme kalınlığı bıraz fazla gıbı. kabzeyı hantal göstermış. pirinç malzeme yerıne daha ınce olan  paslanmaz malzeme kullanabılırsınız. 

bence gayet güzel elınıze sağlık  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Erdem Yılmaz

• *
  • 13
« Yanıtla #2 : 26 Şubat 2013, 16:56:49 »
sanırım ılk çakı çalışmanız bu , şayet ılk çalışma ıse gayet ıyı olmuş  ;)   kabzede kullandığınız pırınç malzeme kalınlığı bıraz fazla gıbı. kabzeyı hantal göstermış. pirinç malzeme yerıne daha ınce olan  paslanmaz malzeme kullanabılırsınız. 

bence gayet güzel elınıze sağlık  ;)

Teşekkür ederim. Evet ilk çakı çalışmam. Malzeme almaya gittiğimde pirinça lama daha ince görünmüştü gözüme. İşlemeye başladıkça kalın olduğunu farkettim. Daha buna benzer bir sürü detay varmış hesaba katmadığım. Umarım 2. yi denerken daha az sürprizle karşılaşırım.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #3 : 26 Şubat 2013, 17:00:50 »
  malzemeyı ne kadar narın kullanırsanız  çakınız bır o kadar şık gözukecektır . bu duşunce benım  için geçerlı ;)

tabı orantılı olarak işçilik artacak daha detaylı hassas çalışmak zorunda kalacaksınız.  benım hoşuma gıden bu tarz ınce narın çakılar.  ancak her yerde zor şartlarda da kullanılacaksa malzemeyı mecburen kalınlaştırmak zorunda kalıyoruz.
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #4 : 26 Şubat 2013, 17:09:59 »
Ellerinize sağlık. İlk çalışma için oldukça başarılı. Devamını bekleriz.

aliata

• 998
  • Meslek: elk.
  • Yer: ankara
« Yanıtla #5 : 26 Şubat 2013, 20:17:06 »
    Oldukça güzel görünüyor.ellerinize sağlık.Ölçüleri ve malzemeleri yazabilirmisiz.
Açık kapalı ölçüsü,sırt kalınlığı,çelik cinsi gibi.
     :2up

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #6 : 26 Şubat 2013, 21:06:14 »
Caki cok hos olmus elinize saglik bende caki sever olarak sabit namludan ziyade caki yapmak istiyorum ama cok zorve titizlik istiyen bi is bu konuda ustalarin fikri nedir bilmiyorum ama ben caki isine once elimdeki cakilari sokup benzerlerini yapmakla basliycam yeterli deneyimden sonra kendi tasarimlarima gecicem

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
« Yanıtla #7 : 26 Şubat 2013, 21:17:12 »
İlk bıçak için güzel olmuş ,çakı zor iştir ama imkansız değil dikkat ve titizlikle başarılabilir sende başarmışsın ,ufaktefek hatalar olsada güzel yanlız çakı kapandığı zaman fazla kapanmaması için bir fren noktası olur ağzı dayanmasın diye ama senin çakının ağzı sanırım orta kısımdan dokunmuş ağızda ezilme var gibi duruyor yanıldıysam kusura bakma saygılar
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

bora atalay

• 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
  • Yer: samsun
« Yanıtla #8 : 26 Şubat 2013, 21:49:16 »
elinize sağlık...

Erdem Yılmaz

• *
  • 13
« Yanıtla #9 : 27 Şubat 2013, 15:28:36 »
İlk bıçak için güzel olmuş ,çakı zor iştir ama imkansız değil dikkat ve titizlikle başarılabilir sende başarmışsın ,ufaktefek hatalar olsada güzel yanlız çakı kapandığı zaman fazla kapanmaması için bir fren noktası olur ağzı dayanmasın diye ama senin çakının ağzı sanırım orta kısımdan dokunmuş ağızda ezilme var gibi duruyor yanıldıysam kusura bakma saygılar

Teşekkür ederim. Ustaların yorumlarını almak benim için önemli. Dediğiniz konuyu "2. çakımı yaparken dikkat edeceklerim" listesine ekledim. :)

damascus

• 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
« Yanıtla #10 : 28 Şubat 2013, 23:50:53 »
İlk çakı için gayet başarılı ve temiz olmuş ilerleyen dönemlerde daha iyisi çıkacaktır tebrik ederim ellerinize sağlık.

RSM57

• 2640
  • 0532 375 01 99
  • Meslek: Sıcak Dövme
  • Yer: Eyüp/İstanbul
« Yanıtla #11 : 01 Mart 2013, 08:26:02 »
Ellerinize sağlık ilk çakı gayet güzel daha iyilerine inşallah :2up