Bıçak Sanatı - Forum

Deri malzemeleri

Metin Sakin

• 404
  • Meslek: Uzay Mühendisi
  • Yer: İstanbul > Ümraniye
Ynt: Deri malzemeleri
« Yanıtla #20 : 28 Şubat 2013, 13:52:40 »
Sıcak bal mumunda deriyi daldırmak olabilir bal mumunu deri sıcakken çok iyi emiyor
sonrasında bıçağı koruyabilir ama sanırım biraz sertleşme de yapıyor deride
Eliyle çalışan işçidir; eli ve kafasıyla çalışan ustadır; eli, kafası ve gönlüyle çalışan sanatkârdır.

Doğukan

• 232
  • Meslek: İşletme
  • Yer: İstanbul / Antalya
« Yanıtla #21 : 28 Şubat 2013, 17:04:20 »
Bende araştırdım yurt dışı bıçak forumlarında oradada sıcak balmumu veya ısı tabancası ile deriye yedirilecek parafinden bahsediyor... Çok aklıma yatmadı, bıçak kılıfa girip çıktıkça ufalanır gibi düşündürüyor... Belki su geçirmez kumaştan bir astarda giydirilebilir...

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #22 : 07 Kasım 2014, 22:41:58 »
Yeni konu açmaktansa buraya yazayım istedim.
http://www.ayakkabimalzemesi.com/ bu siteden alışveriş yaptım ve çok memnun kaldım. Fiyatlar konusunda bişey diyemem çünkü çok fazla fiyat karşılaştırması yapmadan alışveriş yaptım. Kuşgözü ve çakma kalıbı, boya (kenar boyası falan), ip gibi malzemeler aldım. Çağrılara çok çabuk cevap veriyorlar. Sahibi anladığım kadarıyla siteyi sıkı takip ediyor. Online alışveriş yapacaksanız karşılaştırma listenize ekleyin bence.

HALİL İBRAHİM

• 264
  • Meslek: Metalurji Malzeme
  • Yer: HATAY
« Yanıtla #23 : 08 Kasım 2014, 00:52:34 »
Yeni konu açmaktansa buraya yazayım istedim.
http://www.ayakkabimalzemesi.com/ bu siteden alışveriş yaptım ve çok memnun kaldım. Fiyatlar konusunda bişey diyemem çünkü çok fazla fiyat karşılaştırması yapmadan alışveriş yaptım. Kuşgözü ve çakma kalıbı, boya (kenar boyası falan), ip gibi malzemeler aldım. Çağrılara çok çabuk cevap veriyorlar. Sahibi anladığım kadarıyla siteyi sıkı takip ediyor. Online alışveriş yapacaksanız karşılaştırma listenize ekleyin bence.

Teşekkürler paylaşım için..

Yilmaz Dogan

• 1047
  • Meslek: kaynakci
  • Yer: almanya
« Yanıtla #24 : 24 Aralık 2014, 21:48:15 »
o zaman bicaklarimizin ucuna Deri kilif yerine mantar tikayalim ne üzücü olay deri celige zarar veriyor
 ::) ::)  :( :(  :-\ :-\

Handandleathercraft

• **
  • 63
  • Deri ve deriden el ile yapılan herşey
    • HAND & LEATHER CRAFT
  • Meslek: Deri ve deri el işleme aletleri
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #25 : 21 Ocak 2015, 18:08:03 »
Herkese Selam,

Elimdeki numune ile ıslak kalıplama yaptım, aşağıda resimlerini paylaşıyorum.. Bu kimyasal mı vegital mi bilemiyorum ancak sonuçtan memnunum... Kimyasal tabaklama le vegital deri arasında bizim kullanımımıza göre ne gibi bir fark vardır acaba??

selam fotodaki deri vegetal tabaklanmış.  ıslattıktan sonra ne şekilde kurutursanız o şekilde kalan deri vegetal yani bitkisel tabaklanmıştır.
zaten fotodaki naturel renginden belli
tebrikler kılıf yapmak için en doğru ürünü bulmuşsunuz
Vaketa derilerimiz SEPİCİLER firmasının ürünleridir. satışını yaptığımız bütün el aleti, boya ve craft ürünlerimiz orjinal TANDY LEATHER FACTORY ürünleri olup Amerika'dan ithal edilmektedir. Deriden çeşitli ürünler yaratmak için kullanılan yüzlerce çeşit el aletleri, boyalar, deriler ve daha bir çok ürünü sayfamızda bulabilirsiniz.  Bunun yanında çeşitli egzotik derileri de sipairş üzerine getirebiliriz.