Sağolun Burak ve Soytürk.
Burak soruların yerinde, ben de baya bir yapmadan önce kafa yordum, ancak kafada çözülmeyen tezgahta çözülüyor.
Hiç zor değildi kabzaya geçen yatay pimler aslında, ahşabı yerleştirip pimlere doğru hafiften çekiçledim, bu ahşapta pimlere denk gelen yerde küçük izler bıraktı, bu delikleri dik açıda delip ahşabı pime geçirdim. Gerçekten zor bir iş değilmiş, ancak yapmadan önce zorlanacağımı sanıyordum, yanılmışım

En zor iş pik demirden balçak olacak dilimi kesmek oldu, spiralde 3 disk bitti kesene kadar... En sorunsuz iş aslında balçağı hazırlamaktı, ancak yarığı tam olarak bıçağa, bıçaktaki yarığı da balçağa uydurmak ciddi sabır istiyor. tam 7-8 saatlik saatçi eğeleriyle eğeleme işi var, biraz eğele, dene, olana kadar tekrar tekrar deneye deneye yarığı genişlet. Biraz fazla gitse hemen bariz bir aralık oluşurdu, bu yüzden dremel hiç kullanmadım, açıkçası bir dilim daha kesmek istemediğimden hata yaparsam korkusuyla

Açıkçası artık elim alışmış, yaklaşık 20 derecelik bir ağız açısını 1-2 derece hatayla serbest bant zımparada çıkarı veriyorum, sanırım bu iş en fazla 1-2 dakika sürüyor. Ancak sonra elmas biley taşında daha kontrollü düzeltme yapıyorum. 800 kum zımparada en son ağzı verip, 1200 kum elmas ve 4000 civarı ince arkansasta en son ağzı verip, önce gri, sonra mavi, en son pembe polisaj tozu emdirilmiş meşinde masatla bitiriyorum. Saç telini serbest halde ikiye ayıracak kadar keskinleştiğinde bırakıyorum