Bıçak Sanatı - Forum

yardım fotoraf makinası alıcam

ercan ertürk

• 301
  • ercan ertürk 1971
  • Meslek: ayakkabı imalatçısı
  • Yer: B PAŞA İSTANBUL
yardım fotoraf makinası alıcam
« : 18 Şubat 2013, 19:16:23 »
fotoraf makinası alıcam  samsung es90  bilgisi olan arkadaşlar  işe yararmı

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
Ynt: yardım fotoraf makinası alıcam
« Yanıtla #1 : 19 Şubat 2013, 00:52:45 »
Eger bulabilirseniz canon 450D cok iyibi makinadir tavsiye ederim

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #2 : 19 Şubat 2013, 14:48:21 »
ercan abi bu fiyat düzeyinde alabileceğin makinalar benzerdir 200 tl civarında özellik yerine servis kalitesi gibi kriterlere bakmak lazım

@pptroko   700 liralık makine önermişsin abi 200 liralık makina sormuş  :D

Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #3 : 19 Şubat 2013, 15:03:18 »
ercan abi bu fiyat düzeyinde alabileceğin makinalar benzerdir 200 tl civarında özellik yerine servis kalitesi gibi kriterlere bakmak lazım

@pptroko   700 liralık makine önermişsin abi 200 liralık makina sormuş  :D

valla ben kalıcı bı cozum onerdım otarz makınalardan cok aldım ama sonuc hıc tatmınkar degıl soylım tercıh sıze kalmıs 1 defa alıp cok uzun vadede butun ıhtıyaclarınızı karsılıycak bı makına     

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #4 : 19 Şubat 2013, 15:37:14 »
400 liraya bir panasonic tz-18  alırsa  uzun vade kullanır dslr makineye çokta ihtiyacı olmayan insanların bulaşmamasını öneriyorum (lens,filtre,flaş derken paralar uçup gidiyor)
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #5 : 19 Şubat 2013, 22:46:55 »
canon sx 230 hs aldım çok memnunum  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #6 : 19 Şubat 2013, 23:27:50 »
 :2up :2up
canon sx 230 hs aldım çok memnunum  ;)
  yasasın canon

ercan ertürk

• 301
  • ercan ertürk 1971
« Yanıtla #7 : 21 Şubat 2013, 22:24:46 »
cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim ben fotorf makinaların dan hiç anlamam  bitane  vardi dijital yere düştü  pert oldu  şimdi ise bıçak resimlerini iyi çekebilcek bir makina almam lazım fiyat ta 200 olamazda birz daha yukarı olabilir dediğim gibi makina kulanmayıda bilmediğim için purof  makinaları kullanabilirmiyim teredütteyim yani bir orta yol bumak lazım     saygılar

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
« Yanıtla #8 : 21 Şubat 2013, 22:43:11 »
Forumda bir çok fotoğraf sanatına gönül vermiş ve hatta bu işle uğraşan ustalarımız var. Size model olarak bir makine öneremem. Lakin fotoğraf makinenizi sadece bıçak fotoğraflarınız için kullanmayacağınız varsayımına dayanarak slrlike tarzı bir makine öneririm ki o da maalesef 200*2 tlden başlar.
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

ercan ertürk

• 301
  • ercan ertürk 1971
« Yanıtla #9 : 21 Şubat 2013, 23:26:38 »
hüseyin kardeş senin fotoğraflrını biliyorum çok beğeniyorum  ben sadece bıçak resmi için değil dediğin gibi gene  anlamda çok amaçlı  bir makina almayı düşünüyorum işin içine fazla girin ce aklım karışıyor konu benim tamamen dışımda bana kardeş sen şu çapta bir makina al işini görür  diye bilirmisiniz  saygılar

ibrahim 6360

• 407
  • Meslek: Ticaret
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #10 : 21 Şubat 2013, 23:30:12 »
Ercan bir kere alayım bir daha düşünmeyeyim diyorsan sana önerebileceğim tek makina var,biraz emsallerine göre pahalı gelebilir fakat şu an itibarı ile iki üst modeli çıktığı için fiyatları oldukça düşmüş olan ikinci el az kullanılmış Canon 5D SLR makina bir de yanına alabilirsen 17-40 veya 24 -70 veya 24-105 bir lens alırsan her türlü işini halledebilirsin.Sahibinden .com da bir sürü var veya hayyam çarşısına gidip direk makineyi de kontrol ederek alabilirsin.Makinanın sadece bady fiyatı 1200-1500 tl arasında olur ayrıca lens de 1000-2000 lira arsında alabilirsin,ilk bakışta fiyatlar çok uçuk gibi gelebilir fakat bu tür makinaları ve özellikle de lensleri her zaman aynı paraya olmasa bile az bir farkla istediğin zaman paraya çevirebilirsin.Belki bazı arkadaşlar ne gerek var diyebilirler bu şekilde düşünen arkadaşlara da şunu söylemek isterim,malesef iyi fotoğraf çekmek sadece bakış açısı ve bilgi ile sağlanamıyor mutlaka iyi ekipmana da ihtiyaç var,bu tip bir makine ile her türlü fotoğraf çekebilirsin,yanlız şunu da unutmamak gerek bu makinaları gereği gibi kullanabilmek için biraz da olsa bilgiye ihtiyaç var,gerçi bu makinaların da otomatik çekim modları var ama 20 senedir bu tarz makineler kullanmama rağmen daha bu güne kadar neredeyse bu modu hiç kullanmadım diyebilirim,artık karar senin ister SLR bir makina alırsın ve sıkıldığın zaman aldığın paralara yakın bir paraya satarak bu işten vazgeçersin, istersen bas çek bir makina alıp sıkıldığın zaman çöpe atarsın tercih senin.Hadi şimdi sen düşün bakalım hangisini alayım diye :D :D
« Son Düzenleme: 21 Şubat 2013, 23:32:29 Gönderen: ibrahim 6360 »
Fotoğraf "Çekilir", Resim "Çizilir" :)

ercan ertürk

• 301
  • ercan ertürk 1971
« Yanıtla #11 : 21 Şubat 2013, 23:42:48 »
ibrahim abi sen  yine topu bana attın

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #12 : 22 Şubat 2013, 00:43:16 »
Bende Canon 60d var orta seviye nin üstü İbrahim Abime kesinlikle katiliyorum.Ben makinami Malezyada elektronik fuarindan kampanya fiyatiyla almistim şimdi satsam 200 euro kar ile ebayden verebilirim.bir onceki makina panasonic tz serisi bir makina idi gayet iddiali resimlerim olmustu .ama gelgelelim yere filan düşurmeye yağmurda dolasmaya toza hic gelmez.canonda hepsi icin korumada var Garda gölünde bisikletle
Turda bir yagmura yakalandim olacak gibi degil.Makina kendini reset etti kisa devre olmasin diye kurudugu zaman yeniden full calismaya basladi.
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #13 : 22 Şubat 2013, 09:06:12 »
Ercan bir kere alayım bir daha düşünmeyeyim diyorsan sana önerebileceğim tek makina var,biraz emsallerine göre pahalı gelebilir fakat şu an itibarı ile iki üst modeli çıktığı için fiyatları oldukça düşmüş olan ikinci el az kullanılmış Canon 5D SLR makina bir de yanına alabilirsen 17-40 veya 24 -70 veya 24-105 bir lens alırsan her türlü işini halledebilirsin.Sahibinden .com da bir sürü var veya hayyam çarşısına gidip direk makineyi de kontrol ederek alabilirsin.Makinanın sadece bady fiyatı 1200-1500 tl arasında olur ayrıca lens de 1000-2000 lira arsında alabilirsin,ilk bakışta fiyatlar çok uçuk gibi gelebilir fakat bu tür makinaları ve özellikle de lensleri her zaman aynı paraya olmasa bile az bir farkla istediğin zaman paraya çevirebilirsin.Belki bazı arkadaşlar ne gerek var diyebilirler bu şekilde düşünen arkadaşlara da şunu söylemek isterim,malesef iyi fotoğraf çekmek sadece bakış açısı ve bilgi ile sağlanamıyor mutlaka iyi ekipmana da ihtiyaç var,bu tip bir makine ile her türlü fotoğraf çekebilirsin,yanlız şunu da unutmamak gerek bu makinaları gereği gibi kullanabilmek için biraz da olsa bilgiye ihtiyaç var,gerçi bu makinaların da otomatik çekim modları var ama 20 senedir bu tarz makineler kullanmama rağmen daha bu güne kadar neredeyse bu modu hiç kullanmadım diyebilirim,artık karar senin ister SLR bir makina alırsın ve sıkıldığın zaman aldığın paralara yakın bir paraya satarak bu işten vazgeçersin, istersen bas çek bir makina alıp sıkıldığın zaman çöpe atarsın tercih senin.Hadi şimdi sen düşün bakalım hangisini alayım diye :D :D

ibrahim abi siz daha iyi bilirsiniz ama bence 1100 d bile rahatlikla is gorucek bi makina  be 450d makinamla herturlu cekimi yapabiliyorum hemde uzerindaki standart lnsle ve bu konuyla alakali internette bolca bilgi paylasimi var  cok kisa surede cok iyi fotolar cekiceksin ve slr makinayla foto cekmenin keyfine varinca bidaha asla satmayi dusunmezsiniz

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
« Yanıtla #14 : 22 Şubat 2013, 09:09:29 »
Ercan ustam, ben İbrahim bey'in önerisi hakkında tarafsız kalmakla birlikte şuna katılmıyorum. İyi fotoğraf çekmek için iyi makine ve ekipman gerekmez.. Eğer ışığı doğru anlayabilirseniz  her türlü  fotoğrafı olduğu gibi çekebilirsiniz. Lakin ışıkla oyun oynamak,ona hükmetmek isterseniz, sanatsal nitelikte fotoğraflarım olsun isterseniz bence şu özellikleri barındıran bir makine size yeterlidir.

Diyafram açıklığı 2,8 - 16

Enstantane :  1/2000--30

ISO 80-8000

Çözünürlük: 3072x2304

Manuel ve otomatik odaklama

Macro 2cm

Seri çekim.

Benim daima önerdiğim, bu işten anlayan bir kişi vasıtası ile bulabilirseniz Sony dsc h serisi.. Ama 2008 ve öncesine ait, yani Carlzeis Lens olanlardan ikinci el olarak araştırmanız.

Örnek:

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-daha-ilk-gunku-gibi-77125228/detay

Bu benim kullandığım makine, kar, kış, yağmur, toz, duman, gün geldi başımın altında yastık oldu.Şu an aşağı yukarı iki yıldır da deklanşör yayı kırık olmasına rağmen iş görüyor. Sahi bu makineyi ben mi alsam?
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #15 : 22 Şubat 2013, 09:18:59 »
Bakin makinayla alakali kesin ve net olarak bisey soyluyceksem kesinlikle ikinci el almayin tecrubeyle sabittir ;)

yuceldeniz

• *
  • 369
  • LANDSCAPEPHOTOGRAPHER
  • Meslek: İdareci
  • Yer: DENİZLİ
« Yanıtla #16 : 22 Şubat 2013, 10:10:03 »
Ercan bey,
Bu işle biraz ilgilenen biri olarak bütçenize göre şunu önerebilirim, herhangi büyük elektronik bir mağazadan içeri girin, üzerinde "canon" yazan kompakt makinayı alın, hatta 30tl de 200 tl nin üzeri olarak size iade edilsin. Bozulmaz, bozulsa bile toprağa gömersiniz ama "canon" özel çaba göstermezseniz kolay bozulmaz.
Profesyonel bir yaklaşımla bütçeniz yaklaşık 8000tl gibi bir düzeyden başlar, Canon 5D MarkIII ve 16-35 L II lensi sizi 10 sene idare eder, 20 de edebilir ama teknoloji hızlı değişiyor...Arasına pek bakmayın, özel bilgi, beceri ister.
Not: Kendim Canon 40D ve Sigma 17-70 kullanıyorum. Ayrıca Manuel lensim mevcut o konu da ayrı bir deniz derya...
YUCELMORE

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
« Yanıtla #17 : 22 Şubat 2013, 17:23:39 »
Bakin makinayla alakali kesin ve net olarak bisey soyluyceksem kesinlikle ikinci el almayin tecrubeyle sabittir ;)

Eğer satın almak istediğiniz makineye hakim iseniz, donanımları hakkında bilginiz tam ise bence bir sakınca yoktur. Benim ilk makinemde ikinci makinemde ikinci eldi.Sonuçta makinenizi  kontrol etmeden teslim almıyorsunuz.

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #18 : 22 Şubat 2013, 17:58:47 »

Eğer satın almak istediğiniz makineye hakim iseniz, donanımları hakkında bilginiz tam ise bence bir sakınca yoktur. Benim ilk makinemde ikinci makinemde ikinci eldi.Sonuçta makinenizi  kontrol etmeden teslim almıyorsunuz.

dogrudur hocam ama bu benım kısısel kanatım bugune kadar ıkıncı el olarak aldıgım hersey basıma bela oldu araba f makınası gıtar  telefon vs vs bu lıste uzr gıder helekı makınalarda bellı bı cekım omru var (perde omru) benım aldıgım makına henuz cok yenıydı ve tamıre goturdugumde benden perde degısımı ıcın  cıttı rakkamlar ıstedıler kı bu rakkam yanlıs hatırlamıyorsam  350 600 tl arası degısıyor  saygılar

puukko

• 166
  • Meslek: İnsaat muhendisi
  • Yer: Özgür / Bursa
« Yanıtla #19 : 25 Şubat 2013, 04:23:38 »
Ercan bey,
Bu işle biraz ilgilenen biri olarak bütçenize göre şunu önerebilirim, herhangi büyük elektronik bir mağazadan içeri girin, üzerinde "canon" yazan kompakt makinayı alın, hatta 30tl de 200 tl nin üzeri olarak size iade edilsin. Bozulmaz, bozulsa bile toprağa gömersiniz ama "canon" özel çaba göstermezseniz kolay bozulmaz.
Profesyonel bir yaklaşımla bütçeniz yaklaşık 8000tl gibi bir düzeyden başlar, Canon 5D MarkIII ve 16-35 L II lensi sizi 10 sene idare eder, 20 de edebilir ama teknoloji hızlı değişiyor...Arasına pek bakmayın, özel bilgi, beceri ister.
Not: Kendim Canon 40D ve Sigma 17-70 kullanıyorum. Ayrıca Manuel lensim mevcut o konu da ayrı bir deniz derya...
daha özet anlatilamazdi sanirim

canon kompakt makinede fiyat performans olarak rakipsiz.

canon kesinlikle.