Alemsiniz.

Ben bir ara yanında gereken her şeyi taşıyan biri olarak pantolon cebimde Zippo taşıdım. Sigara da içmem halbuki... Zipponun gazının çok çabuk bittiğini ve aletin ne zaman gerçekten gerekli olsa bitmiş olduğunu gördüm.
Muhtar çakmağı denen Imco'lar Zippoya göre daha zekice olan tasarımıyla daha kullanışlıydılar ve cebimde daha uzun bir süre gazı uçmadan dayandılar. Ancak o da bitip bitip duruyordu.
Bir ara da cepte çakrit taşıdım. Buna "
steel match" de diyorlar frenkler. Çakrit adını bu arada gezenbilir'de koydular. (
Bkz.) Bu çakritin vidalı metal kibriti aynı zamanda yakıtın da kapağı ve bu kapak contalı olduğundan gaz kaçmıyor. Bunu o yüzden tavsiye ederim. Çakritte kibrit ufak bir ferroseryum çubuktan kıvılcım çıkarıyor bu da zippo gazını kibritin ucunda yakıyor. Bir ara bunu cepten çıkarınca bir kenarda unuttum. Herhalde gazı hala uçmamıştır.
Cepte vidalı bir haznesi olan düdük taşıyorum. Bunun içine bildiğiniz kibritlerin 3-5 tanesini biraz kısaltarak sığdırdım. Kutunun eczasından da bir parça kesip yanlarına kattım. Ne zaman gerekse iş gördüler.
Geçenlerde bir siparişime
bu firesteel'den ekleyip aldım. 1,2$ gibi düşük bir fiyata aldığım bu firesteel artık anahtarlığımda...