Bıçak Sanatı - Forum

magnezyum ateş yakma çubuğu??

doctore

• 203
  • Yer: kayseri
Ynt: magnezyum ateş yakma çubuğu??
« Yanıtla #20 : 16 Şubat 2013, 20:47:10 »
karimor ve primus marka olarak sitelere  en çok  konulan firestell ler ...bunlardan kullanan var mı acaba fiyat olarak oldukça uygunlar ..20tl civarı...

Low-maker TC Cem

• 171
  • TC Cem Uludinç
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #21 : 16 Şubat 2013, 21:19:41 »
Yaa birader al bi zippo çakmak yak ateşini çubukla falan uğraşma zor yanıyor
yakmak için yanında mutlaka mazotlu planya talaşı veya üstübü tarzı şeyler bulundurman lazım
yoksa hepsi hikaye :)
Üzerimizde güneş, gözümüzde mavi deniz, tepemizde martı, tenimizde tuz, rakımızda buz, oltamızda balık, ayaklarımız suya salık, ruhumuzda özgürlük, yosun kokar tenimiz, anlasanıza artık biz İZMİRLİYİZ
Cem ULUDİNÇ/Karşıyaka

doctore

• 203
« Yanıtla #22 : 16 Şubat 2013, 21:32:50 »
Yaa birader al bi zippo çakmak yak ateşini çubukla falan uğraşma zor yanıyor
yakmak için yanında mutlaka mazotlu planya talaşı veya üstübü tarzı şeyler bulundurman lazım
yoksa hepsi hikaye :)

yaa birader bak ben onu akıl edemedim.. bundan sonna öyle yapıyım...!

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #23 : 16 Şubat 2013, 22:48:11 »
Alemsiniz.  8)

Ben bir ara yanında gereken her şeyi taşıyan biri olarak pantolon cebimde Zippo taşıdım. Sigara da içmem halbuki... Zipponun gazının çok çabuk bittiğini ve aletin ne zaman gerçekten gerekli olsa bitmiş olduğunu gördüm.

Muhtar çakmağı denen Imco'lar Zippoya göre daha zekice olan tasarımıyla daha kullanışlıydılar ve cebimde daha uzun bir süre gazı uçmadan dayandılar. Ancak o da bitip bitip duruyordu.

Bir ara da cepte çakrit taşıdım. Buna "steel match" de diyorlar frenkler. Çakrit adını bu arada gezenbilir'de koydular. (Bkz.) Bu çakritin vidalı metal kibriti aynı zamanda yakıtın da kapağı ve bu kapak contalı olduğundan gaz kaçmıyor. Bunu o yüzden tavsiye ederim. Çakritte kibrit ufak bir ferroseryum çubuktan kıvılcım çıkarıyor bu da zippo gazını kibritin ucunda yakıyor. Bir ara bunu cepten çıkarınca bir kenarda unuttum. Herhalde gazı hala uçmamıştır.

Cepte vidalı bir haznesi olan düdük taşıyorum. Bunun içine bildiğiniz kibritlerin 3-5 tanesini biraz kısaltarak sığdırdım. Kutunun eczasından da bir parça kesip yanlarına kattım. Ne zaman gerekse iş gördüler.

Geçenlerde bir siparişime bu firesteel'den ekleyip aldım. 1,2$ gibi düşük bir fiyata aldığım bu firesteel artık anahtarlığımda...
« Son Düzenleme: 16 Şubat 2013, 22:50:28 Gönderen: deserteagle »
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Low-maker TC Cem

• 171
  • TC Cem Uludinç
« Yanıtla #24 : 17 Şubat 2013, 01:11:02 »
Tamam işte bak Eylem usta çözmüş işi  :2up
yok ben illa ateşbaşlatıcı istiyorum dersen senin bileceğin iş ama onunla ateş yakmak baya bir zor bakma sen videolara palavra onlar
çabuk yanan bir malzemen yoksa mümkün değil yakamazsın
Üzerimizde güneş, gözümüzde mavi deniz, tepemizde martı, tenimizde tuz, rakımızda buz, oltamızda balık, ayaklarımız suya salık, ruhumuzda özgürlük, yosun kokar tenimiz, anlasanıza artık biz İZMİRLİYİZ
Cem ULUDİNÇ/Karşıyaka

doctore

• 203
« Yanıtla #25 : 17 Şubat 2013, 01:56:34 »
Tamam işte bak Eylem usta çözmüş işi  :2up
yok ben illa ateşbaşlatıcı istiyorum dersen senin bileceğin iş ama onunla ateş yakmak baya bir zor bakma sen videolara palavra onlar
çabuk yanan bir malzemen yoksa mümkün değil yakamazsın

pamuğu vazelinle daha sonra bir kullanacağın kdarını al kullanmayacağını kapalı bir kapta muhafaza et ..vazelinlenmiş pamuğu tokai çakmağın mekanizmasıyla bile tek çakımda tutuşturursun . : vazelin pamuk bekledikçe  tutuşurluğu artıyor 2up

Low-maker TC Cem

• 171
  • TC Cem Uludinç
« Yanıtla #26 : 17 Şubat 2013, 02:21:25 »
Teşekkür ederim
Cem ULUDİNÇ/Karşıyaka