Bıçak Sanatı - Forum

Cam rapala

memetcan

• 67
  • Meslek: iş makinası oparetörü
  • Yer: bergama
Cam rapala
« : 13 Şubat 2013, 17:17:40 »
     Arkadaşlar malumunuz balık tutmak bir tutku. Kendime el yapımı rapala yapmaya karar verdim ama iki gündür araştırmama rağmen henüz şeffaf polyester bulamadım. Bu konuda bana yardımcı olabilecek var mı.
İntikam soğuk yenince güzel olan bir mezedir.

Mızrak

• 214
  • Çetin KAYALIK
  • Meslek: Ziraat Mühendisi
  • Yer: Niksar Tokat
Ynt: Cam rapala
« Yanıtla #1 : 13 Şubat 2013, 17:39:22 »
arkadaşım cd ve sıcak hava tabancası kullanarak yapabilirsin.ama önce tahtanın içine balık şekli oyman gerek.kolay gelsin
« Son Düzenleme: 13 Şubat 2013, 17:42:10 Gönderen: Mızrak »

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #2 : 13 Şubat 2013, 18:28:55 »
http://www.tahtakalehobi.com/cadence-100-kat-vernik-tr.html   kullanman gereken malzeme bu  ;)

cam rapala gelıboluda çok kullanılır. aerodınamık yapısı duzgun ıse oldukça avcı olur, bılhassa  levrek avında..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

memetcan

• 67
« Yanıtla #3 : 13 Şubat 2013, 18:40:04 »
Taner bey çok teşekkür ederim aradığım buydu  :2up

Ercan Utkun

• 388
  • Meslek: eğitimci- 1975
  • Yer: aydın
« Yanıtla #4 : 13 Şubat 2013, 20:04:45 »
   Bizim buralarda denedik ama pek iş yapmadı ,fakat buralarda rapala ile avlanan bile pek yok yani levrek potansiyeli düşük,Bergama taraflarında çok iyi levrek çıktığını forumlardan izliyorum ,size rasgele,rapalayı başka malzemeden düşünürseniz balsa ağacı da uygun olur.
Bilgi sahibi olunmadan,fikir sahibi olunmaz.

memetcan

• 67
« Yanıtla #5 : 13 Şubat 2013, 21:52:09 »
Aslında daha çok dip takımıyla avlanıyordum yaz aylarında üç beş çupra karagöz alıyorduk ama.Levrek işi yeni merak saldık bakalım hayırlısı.

Ercan Utkun

• 388
  • Meslek: eğitimci- 1975
  • Yer: aydın
« Yanıtla #6 : 13 Şubat 2013, 23:02:32 »
    Cormorran bull figter5-25 atarlı kamış ve shimano nexave 40 lık makina yavsiyemdir, ya da kendi hazırlayacağın bu özelliklerde hafif takım. Çevrenizde alabalık avlayabileceğiniz yer varsa levrek için antreman niteliğinde onu da avlayın,çok zevklidir.
Bilgi sahibi olunmadan,fikir sahibi olunmaz.

yuceldeniz

• *
  • 369
  • LANDSCAPEPHOTOGRAPHER
  • Meslek: İdareci
  • Yer: DENİZLİ
« Yanıtla #7 : 14 Şubat 2013, 08:36:44 »
Rapalalar eskiden olduğu kadar pahalı değiller 3tl ye alabilirsiniz tanesini, uğraştığınıza bile değmeyebilir. Takım sağlamsa youzuri den bir adet kaplan modeli/mavi ya da beyaz temin edip keyfinize bakın derim.
YUCELMORE