Bıçak Sanatı - Forum

HARE adlı belgesel

erdi sari

• 323
  • erdi sarı
  • Meslek: ogrencı
  • Yer: izmir
Ynt: HARE adlı belgesel
« Yanıtla #20 : 12 Şubat 2013, 21:56:14 »
'yegane turkce kaynak' sozu ve bıcaksanati forumundan soz edilmemesi beni cidden cok uzdu. bu forum, bizler, ustalarımız ve bu sanata gonul veren bir cok insan yok sayılmış sankı, yani ben oyle hissettim. sonucta bu forumdaki ustalarımız bulatta yaptılar sanmaide tatarada keske trt biraz daha arastırma yapsaydi da bizleride uzmeseydi cok daha keyifli bir program olurdu. ama boyle bir programın olması bile kendi adima sevindirici bir haber. insallah ilerde daha da artar boyle programlar ve daha cok insanın bunlardan haberi olur emegi gecen herkese tesekkurlerimi sunuyorum. biraz sinir biraz heyecenla guzel bir 40 dk gecirdim :)

aliata

• 998
  • Meslek: elk.
  • Yer: ankara
« Yanıtla #21 : 12 Şubat 2013, 21:57:17 »
        İzledim....  İlgi çekici birşey göremedim.

« Yanıtla #22 : 12 Şubat 2013, 21:59:48 »
Çok aydınlandım ve öğrendim ama asıl öğrendiğim bizim ülkemizde bu sanatın neden öldüğünü anlamak oldu... Bu kadar söylemek yeterli benim için. Bu forumun kurulduğuna bir kez daha sevindim ne yalan söyleyeyim.
« Son Düzenleme: 12 Şubat 2013, 22:25:28 Gönderen: sefaçabuk »

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #23 : 12 Şubat 2013, 22:16:56 »
Tabii ki önce Gökhan yapmıştı.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #24 : 12 Şubat 2013, 22:35:50 »
Bu forumda yazılanlar olmasa kendimden şüphe edicem,
Neyse ki olayın şahitleri olarak sizler varsınız? ;)

Hala izlediklerimi anlamaya çalışıyorum..! ::)

durukan

• 774
  • Meslek: hekim
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #25 : 12 Şubat 2013, 22:46:01 »
gökhancıgım sen sakın canını sıkma.  son yıllarda hakkının nasıl yendigini, emeklerinin ve gönlünün güzelliğinin nasıl kullanıldıgını biliyorum ve buna şahidim. ne güzel ki bu denli koca bir yüregin var ve hala içinde uretme heyecanı motivasyonu. işin gerçegi  şimdi burada ismini anmıyacagım kimi şahıslar bi zamanlar bizim yücelttigimiz, emeklerimizle zenginleştirdigimiz CEBEHANE den yine ortak kararla ayrılmamıza çok bozulmuşlar sonradan türlü taklalarla durumu tersine çevrmeye çalışmışlardı. üretici konumundaki tum üyelerimize hatırlatmak isterim. Özellikle sıcak demircilikle ugraşanlar ve istanbulda olanlar dikkat. şer çevreler sizide ele geçirmeye çalışabilir, kendi yapamadıkları işleri sizlere yaptırıp hatta devletten bunun için para da alabilirler, hatta bu çevreler ekipmanlarını yenilerler vs vs.. biz şer çevrelere hiç aldanmıyalım. eskiden ne yapıyorsak onu yapalım. üretelim üretelim. gelişelim. kendimizle rekabet içinde olalım. başkaları ile değil. iyi geceler..

« Yanıtla #26 : 12 Şubat 2013, 22:52:48 »
Bu forumda yazılanlar olmasa kendimden şüphe edicem,
Neyse ki olayın şahitleri olarak sizler varsınız? ;)

Hala izlediklerimi anlamaya çalışıyorum..! ::)
Gökhan, izlediklerini hala anlayamadın mı? Çok açık değil mi, "ülkemizde bu sanatın neden öldüğünü anladım" dediğim cümlenin içinde zaten bunlar yatıyor. geçmişten günümüze, emeği verenler, üretenler işin tozunu toprağını yutanlar vs vs hep "nasıl bir şeyler yapabiliriz" diye koşuştururken, işlerden anlamayanlar nasıl adam kullanacaklarını ve işleri kimlere daha iyi yaptıracaklarını öğrenme yönlerini geliştirmişler. Durumun doğal sonucu da, işte bu yaşadığımız süreç ve benzerleri. Konuya ilişkin olarak susacaktım aslında ancak gönlüm susmaya elvermiyor. Demek ki ne yaptığınız değil, kendinizi nasıl göstermeniz gerektiğini öğrenmek, sizi uzman da yapar, tarihçi de, usta da... Neyse.

PaleoHakan

• *
  • 3
    • Youtube
  • Yer: Vancouver/Tekirdağ
« Yanıtla #27 : 12 Şubat 2013, 22:57:53 »
Sezarın hakkını Sezara vermemeyi becermek bu kadar kolay olsaydı bu gün sadece Brütüsü hatırlıyor olurduk. Bu belgesel hakkındaki yorumlar, Cebehane cizgisine çok uzak olmayan bir sitenin üyelerinin yazdıkarı kıskançlık ebareleri olarak algılanması üzücü olur. Ama ben kuzenim Gökhan ın bütün sürecini ayrıntıları ile bildiğim için TRT yi kendi çıkarlari ve ego su dogrultusunda program yapmaktan çekinmemiş bir danışman bulduktan sonda bilgileri teyyit etmeden yayınladığından dolayı eleştirme hakkını kendimde görüyorum. Biliyorumki TRT görevlileri bu yorumları bir gün okuyacak. Yüzünüze güzünüze bulaştırmış ve kullanılmışsınız.

Yunus Emre TOK

• 1005
  • 1971
  • Yer: İZMİR
« Yanıtla #28 : 12 Şubat 2013, 23:51:54 »
Belgeseli izledim.TRT beni gene yanıltmadı? Ellerindeki o kadar imkan kaynak döküman vs vs varken daha kapsamlı bir belgesel bekliyordum.
Yazdım sildim yazdım sildim sinir oldum neyse hepimiz  neyin ne olduğunu biliyoruz.

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #29 : 12 Şubat 2013, 23:54:31 »
Vay vay vay.... :-[

200 yıl aradan sonra bu topraklarda ilk Dımışki çeliğini üretenin gözlerindeki sevinci gördünüz mü.!

Bana çok tanıdık geldi,
O gün Eylemde oradaydı ama ben bu arkadaşlardan hiçbirini yanımızda hatırlamıyorum.

2. bölümde bu detayı nasıl toparlarlar yada görmezden mi gelirler çok merak ediyorum,

Sonunda içmek üzere bir bardak soğuk suyumu kenara koyup 2. bölümü öyle izlemeliyim sanırım...

« Son Düzenleme: 12 Şubat 2013, 23:56:34 Gönderen: gökhan bakla »

« Yanıtla #30 : 13 Şubat 2013, 00:00:33 »
Hiç merak etme Gökhan, o kısmı şöyle toparlanıyor "valla aslında öyleydi ama demek ki TRT kırpmış o kısımları hay allah ::) "

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #31 : 13 Şubat 2013, 00:11:17 »
Alışmak sövmekteeen daha zooor geliyoooor! (Şarkı olarak söylenecek.)
Namık Kemal
Instagram'da ben

alim hakkı

• 149
  • Meslek: astsubay
  • Yer: Artvin
« Yanıtla #32 : 13 Şubat 2013, 00:16:32 »
Alışmak sövmekteeen daha zooor geliyoooor! (Şarkı olarak söylenecek.)

:)) :)) :)) :2up :2up :2up
Ahlakçıların hep uygulamak istedikleri o hakkı reddediyoruz, tek tek bireyleri ''bir ideal adına'' sakatlamayı...

Low-maker TC Cem

• 171
  • TC Cem Uludinç
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #33 : 13 Şubat 2013, 02:09:55 »
Arkadaşlar Ne yazık ki ben seyredemedim link ini bilen varsa gönderebilirmi acaba?
Üzerimizde güneş, gözümüzde mavi deniz, tepemizde martı, tenimizde tuz, rakımızda buz, oltamızda balık, ayaklarımız suya salık, ruhumuzda özgürlük, yosun kokar tenimiz, anlasanıza artık biz İZMİRLİYİZ
Cem ULUDİNÇ/Karşıyaka

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #34 : 13 Şubat 2013, 02:23:56 »
Dert etme, bir şey kaybetmiş sayılmazsın.  ::)
Namık Kemal
Instagram'da ben

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
« Yanıtla #35 : 13 Şubat 2013, 11:36:25 »
Açıkcası hiç keyifli değildi. Ben o belgeselde bu işe gönül vermiş işin ehli olan kişileri görmek isterdim. Onların anlatımlarını dinlemek isterdim. Reklam kokan içeriklerin olmamasını isterdim. Asıl önem verilecek kişilerin ön planda olmasını isterdim. Yani sonuç olarak güzel bir belgesel değildi. :(

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
« Yanıtla #36 : 13 Şubat 2013, 11:56:52 »
Bende merak ettim doğrusu bir yerde videosu varmı acaba?
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

doctore

• 203
  • Yer: kayseri
« Yanıtla #37 : 13 Şubat 2013, 14:22:43 »
o ne biçim belgesel öyle bi kere donelerin yarısı yanlış ...ayrıca ağdalı bir uslupla seyirciyi bayıyorlar...olağan bir olayı çok önemliymiş gibi millete çakmaya çalışmışlar...

Low-maker TC Cem

• 171
  • TC Cem Uludinç
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #38 : 13 Şubat 2013, 14:43:31 »
Bu kadar olumsuz eleştiri olduğuna göre iyi ki seyredememişim sinirlerim bozulmamış,

Eylem bey haklı bir kaybım yok o zaman  ;) ;)
Üzerimizde güneş, gözümüzde mavi deniz, tepemizde martı, tenimizde tuz, rakımızda buz, oltamızda balık, ayaklarımız suya salık, ruhumuzda özgürlük, yosun kokar tenimiz, anlasanıza artık biz İZMİRLİYİZ
Cem ULUDİNÇ/Karşıyaka

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #39 : 13 Şubat 2013, 14:59:47 »
Olağan olan ne ki?
Namık Kemal
Instagram'da ben