Bıçak Sanatı - Forum

Dövme Bıçak

Yunus Emre TOK

• 1005
  • 1971
  • Yer: İZMİR
Ynt: Dövme Bıçak
« Yanıtla #20 : 12 Şubat 2013, 09:01:19 »
Ellerine kollarına sağlık Soytürk ustam her zamanki gibi muhteşem olmuş. Ağır hizmet bıçağı  :2up :2up :2up

yuceldeniz

• *
  • 369
  • LANDSCAPEPHOTOGRAPHER
  • Meslek: İdareci
  • Yer: DENİZLİ
« Yanıtla #21 : 12 Şubat 2013, 09:05:06 »
Soytürk hocam,
Ben bıçak yapımından pek anlamam ancak güzel bir bıçağın nasıl olması gerektiği hakkında az çok fikir yürütebilirim. Çok güzel bir profil, kabza da kendi içinde çok güzel ancak bence bu profile bu kabza gitmemiş. Küçük kalmış...Birbirlerini taşımadıklarını düşünüyorum. Böyle heybetli bir profil, daha büyük bir kabzayı çok iyi taşıyacaktır. Özellikle "corian" denemesi ve (Sarı veya kırmızı kabza)profilin hafif siyahlığı ile öldürücü bir anlam kazanabilir. Arkadaşlarımızın yukarıda yazdığı gibi boynuz veya kemik sizin stilinizi çok iyi yansıtabilir,ona diyecek sözüm olmaz...Tebrik ederim çok güzel bir çalışma, umarım yanlış anlamazsınız...
« Son Düzenleme: 12 Şubat 2013, 09:09:07 Gönderen: yuceldeniz »
YUCELMORE

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #22 : 12 Şubat 2013, 09:47:58 »
Ha Soytürk, bu oluk konusunda benim de bir gözlemim var. Oluk varsa taşlamayı oluğun üstüne kadar çıkarmaman daha güzel olur. En az oluk ile sırt arası mesafe kadar aşağıda biten bir taşlama göz daha hoş gelir.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #23 : 12 Şubat 2013, 19:51:14 »
Ellerine kollarına sağlık Soytürk ustam her zamanki gibi muhteşem olmuş. Ağır hizmet bıçağı  :2up :2up :2up

Teşekkür ediyorum Yunus hocam, beğenmene sevindim.

Soytürk hocam,
Ben bıçak yapımından pek anlamam ancak güzel bir bıçağın nasıl olması gerektiği hakkında az çok fikir yürütebilirim. Çok güzel bir profil, kabza da kendi içinde çok güzel ancak bence bu profile bu kabza gitmemiş. Küçük kalmış...Birbirlerini taşımadıklarını düşünüyorum. Böyle heybetli bir profil, daha büyük bir kabzayı çok iyi taşıyacaktır. Özellikle "corian" denemesi ve (Sarı veya kırmızı kabza)profilin hafif siyahlığı ile öldürücü bir anlam kazanabilir. Arkadaşlarımızın yukarıda yazdığı gibi boynuz veya kemik sizin stilinizi çok iyi yansıtabilir,ona diyecek sözüm olmaz...Tebrik ederim çok güzel bir çalışma, umarım yanlış anlamazsınız...

Yücel bey, rica ederim , lütfen yanlış anlaşılacak bir şey yok, bilakis memnun oluyorum herkes fikrini söylediğinde. Hem eleştireceksiniz ki bir sonra ki daha iyi olsun  :2up     Benim bıçaklarıma boynuzun çok yakışacağı fikrine tamamen katılıyorum ama elden birşey gelmiyor. Bulgaristana gidip gelen bir arkadaşa   siparişte bulundum ama akıbeti nasıl olur meçhul. Corian a gelince güzel bir malzeme fakat oda duyduğuma göre kırılmaya çok müsaitmiş . E benim bıçaklarda öyle hafif işe gelmeyeceğine göre o yüzden şimdilik uzak durduğum bir malzeme. Değerli yorumunuz içinde tekrar teşekkür ediyorum  :)

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
« Yanıtla #24 : 12 Şubat 2013, 20:55:45 »
Ellerine sağlık çok güzel oluş ben sanki bu bıçağa yorum yazmıştım sanıyorum herhalde yaşlandım
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

RSM57

• 2640
  • 0532 375 01 99
  • Meslek: Sıcak Dövme
  • Yer: Eyüp/İstanbul
« Yanıtla #25 : 12 Şubat 2013, 21:03:12 »
Soytürk ellerine sağlık kardeşim sapı taktıktan sonra daha şık olmuş. :2up Fakat Gökan usta damga falan ne diyo anlamadı ;D

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #26 : 13 Şubat 2013, 20:53:08 »
Ha Soytürk, bu oluk konusunda benim de bir gözlemim var. Oluk varsa taşlamayı oluğun üstüne kadar çıkarmaman daha güzel olur. En az oluk ile sırt arası mesafe kadar aşağıda biten bir taşlama göz daha hoş gelir.

:2up  Bilgi için çok teşekkür ederim. Fakat  şöyle bir şey de dikkatimi ekti, bugün nette saldırmalara bakarken taşlamanın tam oluğa denk geldiğini gördüm  ::) yada fotolar yanılttı.

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #27 : 13 Şubat 2013, 20:56:02 »
Ellerine sağlık çok güzel oluş ben sanki bu bıçağa yorum yazmıştım sanıyorum herhalde yaşlandım

Sanırım bıçaklar birbirine benziyor diye de karıştırmış olabilirsin Mehmet ustam  O0

Soytürk ellerine sağlık kardeşim sapı taktıktan sonra daha şık olmuş. :2up Fakat Gökan usta damga falan ne diyo anlamadı ;D

:D  :D  :D    Düzelecek İnşallah Rasim ustam , şöyle yakışıklı bir imza tasarımı bekliyorum Emin ustadan  O:-)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #28 : 13 Şubat 2013, 21:17:01 »
Kardeş sen saldırmayı geç, Michal usta'nın yaptığına bak. Onunkilerde taşlamalar oluktan uzakta bitiyor. İki şey üstüste girince gözü yoruyor.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #29 : 13 Şubat 2013, 23:06:56 »
Soytürk kemik icin bir iki kasapla ahbablik kurman gerekecek  ;)
Kabza olayina gercekten dikkat etmelisin bicagin cok güzel ama kabza bicagina zayif kaliyor.Koc boynuzu ,camiz boynuzu,fiber,gibi malzemeler icin Türkiye bir cennet.evet Almanya´da da bazi seyler bulman mümkün ama bir bicaklik kabze malzemesi icin 20 euro ödemen gerekebiliyor.önümüzdeki aylarda gelecek olursam senin icin bir seyler yaparim ;)
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #30 : 14 Şubat 2013, 21:43:28 »
Kardeş sen saldırmayı geç, Michal usta'nın yaptığına bak. Onunkilerde taşlamalar oluktan uzakta bitiyor. İki şey üstüste girince gözü yoruyor.

Eyvallah Eylem ustam, yeni bıçağa başladım kısmetse onda öyle yapacağım ve bundan sonrakilerde   8)

Soytürk kemik icin bir iki kasapla ahbablik kurman gerekecek  ;)
Kabza olayina gercekten dikkat etmelisin bicagin cok güzel ama kabza bicagina zayif kaliyor.Koc boynuzu ,camiz boynuzu,fiber,gibi malzemeler icin Türkiye bir cennet.evet Almanya´da da bazi seyler bulman mümkün ama bir bicaklik kabze malzemesi icin 20 euro ödemen gerekebiliyor.önümüzdeki aylarda gelecek olursam senin icin bir seyler yaparim ;)

Kaya ustam; akşama kadar kasaplarla boğuşuyorum zaten, kemikte sıkıntı yok yani ;) İş alıp denemekte  >:D

Gelirsen beklerim, fakat birşeyler getirip zahmete girme lütfen . Yalan olamzsa Bulgaristana gidip gelen bir arkadaş boynuz bakacaktı ama kısmet işte  ;)

bora atalay

• 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
  • Yer: samsun
« Yanıtla #31 : 14 Şubat 2013, 22:35:35 »
elinize sağlık... :2up :2up

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #32 : 15 Şubat 2013, 02:26:06 »
Soytürk kardeş benimde sana deve kemiği sözüm var unutmadım. İnşallah Aydın tarafına yolum düşerse veya arkadaşlardan biri o tarafa giderse en azından bir kemiği senin için kaynatacağım :)

yuceldeniz

• *
  • 369
  • LANDSCAPEPHOTOGRAPHER
  • Meslek: İdareci
  • Yer: DENİZLİ
« Yanıtla #33 : 15 Şubat 2013, 08:43:14 »
Bu bıçakta siyah parlayan buffalo boynuzunu bir düşünsenize, tam fotoğraflık olur...
YUCELMORE

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #34 : 15 Şubat 2013, 23:29:58 »
elinize sağlık... :2up :2up

Teşekkür ediyorum.

Soytürk kardeş benimde sana deve kemiği sözüm var unutmadım. İnşallah Aydın tarafına yolum düşerse veya arkadaşlardan biri o tarafa giderse en azından bir kemiği senin için kaynatacağım :)

Canın sağolsun Salim kardeşim hiç önemi yok, yeter ki gönüller bir olsun  :2up

Bu bıçakta siyah parlayan buffalo boynuzunu bir düşünsenize, tam fotoğraflık olur...

Oy oy oyyy, valla tam onikiden vurdunuz  8)

Kaya

• 2867
« Yanıtla #35 : 15 Şubat 2013, 23:35:39 »
Soytürk artik hic kacarin yok cocukken kapalicarsida calisirken kamyonla devekemiginden kutu satmistim.kapalicarsida birton kemikci var ama bahanen yok...
Kemikli bicak isterüz..

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #36 : 16 Şubat 2013, 01:18:42 »
Soytürk artik hic kacarin yok cocukken kapalicarsida calisirken kamyonla devekemiginden kutu satmistim.kapalicarsida birton kemikci var ama bahanen yok...
Kemikli bicak isterüz..

Bende isterim bende isterim  :2up  :2up :2up

Yilmaz Dogan

• 1047
  • Meslek: kaynakci
  • Yer: almanya
« Yanıtla #37 : 06 Mart 2013, 21:07:06 »
KARDESIM ELLERINE SAGLIK HEYBETLI BIR BICAK OLMUS  :2up :2up ELLERINE SAGLIK SÜPER BEYENMESSEN GÖNDER BANA  C:-)

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #38 : 06 Mart 2013, 21:23:36 »
KARDESIM ELLERINE SAGLIK HEYBETLI BIR BICAK OLMUS  :2up :2up ELLERINE SAGLIK SÜPER BEYENMESSEN GÖNDER BANA  C:-)

Eyvallah teşekkür ediyorum, beğenmene sevindim :)  Beğenmediğim bıçağı yapmam zaten, yapıp satmakta çok keyifli oluyor  8)

Kaya

• 2867
« Yanıtla #39 : 07 Mart 2013, 01:47:16 »
Soytürk bizede sira gelirmi ..