Bıçak Sanatı - Forum

Rulmandan ilk bıçak

karemisola

  • ***
  • 615
  • Yusuf Günenç
  • Yer: Hatay
Rulmandan ilk bıçak
« : 09 Şubat 2013, 19:13:28 »
Merhaba 1 haftadır üstünde çalıştığım ilk bıçağımı sonunda bitirdim. :)
Bunu hurda rulmanı dövüp düzelttikten sonra eğeyle işleyerek yaptım.
ısıl ilemini kömürde yaptım. menevişleme ısısı sanırım fazla geldi çünkü fırından çıktıktan sonra eğe ile çizilebiliyor.
ısıl işlem sırasında biraz eğilme oldu ondan dolayı ahşap ile profil arasında biraz boşluk kaldı.
ahşap dut ağacından. perçimler alüminyum. ahşaba japon yapıştırıcı sürerek koruma yaptım. beklediğimden iyi çıktı  :)
bakır boruyu yontuyor. ama demir yontmaya çalışınca ağız bozuldu ve malesef bozuk ağzı hala düzeltemedim. birde az önce bilemeye çalışırken bileme açısının simetrik olmadığını keşfettim.
bazı(birçok) hatalar var boyutlar da biraz orantısız ama bu benim daha önce kullandığım en ergonomik ve en keskin bıçak









Ynt: Rulmandan ilk bıçak
« Yanıtla #1 : 09 Şubat 2013, 19:16:15 »
İlk bıçağa göre hiç fena değil. Bu bıçak çok ciddi deneyim olmuştur, ellerine sağlık.

RSM57

  • ***
  • 2640
  • 0532 375 01 99
  • Meslek: Sıcak Dövme
  • Yer: Eyüp/İstanbul
Ynt: Rulmandan ilk bıçak
« Yanıtla #2 : 09 Şubat 2013, 19:29:02 »
Ellerinize sağlık ilklerin günahı olmaz derler.  :2up :2up :2up Umarım yaptığının  en kötüsü bu olur.

Salim Türk

  • *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: Rulmandan ilk bıçak
« Yanıtla #3 : 09 Şubat 2013, 20:29:41 »
Hata yapmak belki kötü ama yapılan hataları bilmek çok güzel. Bundan sonraki işlerde hiç değilse o hatalar olmaz. Her yeni yaptığınız bıçak öncekinden iyi olur inşallah...

BAM_35

  • ***
  • 589
  • Murat ARIKUT
    • ma | d tasarım ve danışmanlık (sadece iletişim bilgileri)
  • Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
  • Yer: İzmir, Konak
Ynt: Rulmandan ilk bıçak
« Yanıtla #4 : 09 Şubat 2013, 23:42:10 »
Bence ilk işte rulman döverek çalışmak yeterince cesur bir hareket. Takdir ediyorum.
Sabır bittiğini düşündüğümüz yerde başlar...
Ve bireylere verdiğimiz değerle ters orantılı olabilir ;)

Mehmet GENÇ

  • ***
  • 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
Ynt: Rulmandan ilk bıçak
« Yanıtla #5 : 09 Şubat 2013, 23:45:30 »
Çok güzel bir ilk bıçak olmuş,İlk bıçağımı hatırladımda bana bıçakmı baltamı diye sormuşlardı
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

Kaya

  • ***
  • 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
Ynt: Rulmandan ilk bıçak
« Yanıtla #6 : 10 Şubat 2013, 03:38:18 »
Daha öncede dedigim gibi harika bir deneyim .100 cr6 dan harika bicaklar olabiliyor.kullandigin ahsap göz alici ,mutlaka senden çok güzel işler bekliyoruz,arkasindan tebrik ve takdirler seni sabirsizlikla bekliyor...bende. ;)
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

karemisola

  • ***
  • 615
  • Yusuf Günenç
  • Yer: Hatay
Ynt: Rulmandan ilk bıçak
« Yanıtla #7 : 10 Şubat 2013, 07:25:40 »
Herkese çok teşekkürler

LCLegend

  • Şafak Karslıoğlu
  • ***
  • 404
  • Meslek: Göz Hekimi
  • Yer: İstanbul
Ynt: Rulmandan ilk bıçak
« Yanıtla #8 : 10 Şubat 2013, 10:17:02 »
İlk deneme için zor bir seçim olmasına rağmen alınan sonuç tebrik ve takdiri hak ediyor.
PRIMUM NON NOCERE

aliata

  • ***
  • 998
  • Meslek: elk.
  • Yer: ankara
Ynt: Rulmandan ilk bıçak
« Yanıtla #9 : 10 Şubat 2013, 22:04:28 »

     Ellerine sağlık.

puukko

  • ***
  • 166
  • Meslek: İnsaat muhendisi
  • Yer: Özgür / Bursa
Ynt: Rulmandan ilk bıçak
« Yanıtla #10 : 11 Şubat 2013, 00:56:44 »
Kısıtlı imkanlara ve ilk işin acemiliğine rağmen sonuç güzel görünüyor.
Elinize sağlık.

Brac

  • ***
  • 624
  • Burak/1984/İstanbul
  • Meslek: Endüstriyel ve Mekanik Tasarım
  • Yer: İstanbul
Ynt: Rulmandan ilk bıçak
« Yanıtla #11 : 11 Şubat 2013, 08:52:07 »
Elinize Sağlık , devamında insanın eli alışıyor  :2up

ersenanahtar

  • ***
  • 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
Ynt: Rulmandan ilk bıçak
« Yanıtla #12 : 11 Şubat 2013, 08:55:27 »
eline sağlık ilk bıçak için çok güzel olmuş inşallah dahada güzelleri gelecek eminim...
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

eumite

  • ***
  • 48
  • Meslek: MONTAJ
  • Yer: istanbul
Ynt: Rulmandan ilk bıçak
« Yanıtla #13 : 12 Şubat 2013, 19:19:28 »
elinize sağlik zor bir calisma

durukan

  • *****
  • 774
  • Meslek: hekim
  • Yer: şanlıurfa
Ynt: Rulmandan ilk bıçak
« Yanıtla #14 : 12 Şubat 2013, 22:56:15 »
eline saglık. ilk deneme için hazır profil yerine baya zahmetli bir işe girmişsin. dış gomlegi kes ısıt ac, rulman olugunu dov ez yoket veya iç gömlek. taşla ısıl işlem yap vs vs. genellikle rulman çelikleirnden iyi akalıte bıcak olur. demikki sıcak dövme ve ısıl işlem süreçlerinde yapılan kimi yanlışlar agız tutuşunu etkiledi. yinede eline saglık. küçük bir tavsiye. eger çeligin mahiyetini tam olarak bilemiyorsan ilk önce onu sınamalısın. tum bu emeklerden seni kurtarabilir. ucunu kalem gibi açıp ısıl işlem uygula.  sonrada çekiçle sertligine bak. hem idela sertleşme ısısını kabaca anlarsın hemde granul yapısına göz atabilirsin. bir suru ter emek zaman ve köür kaybınında önüne gecersin. alışınca eglenceli de oluyor. kolay gelsin....