Bıçak Sanatı - Forum

Bıçağı Markalama Yöntemi - Dağlama (anodik dağlama)

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
Ynt: Bıçağı Markalama Yöntemi - Dağlama (anodik dağlama)
« Yanıtla #60 : 14 Şubat 2015, 17:52:12 »
Üstadım, avatarıma koyduğum taslak logo uygun mudur?

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
  • Yer: Hatay
« Yanıtla #61 : 15 Şubat 2015, 08:19:04 »
Ben bir çalışmada istediğim yazıyı kağıda çıkardım. Sonra aseton vasıtası ile toneri çeliğe çıkardım. Üstüne şeffaf oje sürüp istediğim yerleri iğne vasıtası ile kazıyorum.
Sonuçlar oldukça düzgün ama işte bayağı zahmetli

Volkan

• 1053
  • A. Volkan PAZ
  • Meslek: Tekniker
  • Yer: Malatya
« Yanıtla #62 : 15 Şubat 2015, 10:19:22 »
Ben bir çalışmada istediğim yazıyı kağıda çıkardım. Sonra aseton vasıtası ile toneri çeliğe çıkardım. Üstüne şeffaf oje sürüp istediğim yerleri iğne vasıtası ile kazıyorum.
Sonuçlar oldukça düzgün ama işte bayağı zahmetli

Gayet akılcı bir iş. Ama dediğiniz gibi zahmetli.

Olmuş işte, daha ne olsun. Bir  de karartma olursa daha da düzgün duracaktır.

Ahmet ustam karartma nasıl oluyor örneği var mıdır acaba?
Emniyetsiz çalışmak, hastaneden sevk almaktır. Önce iş güvenliğimiz !!!

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #63 : 15 Şubat 2015, 10:52:44 »
Volkan ıkı adaptör lazım bırısı ac  dığeri dc  bırısı ıle yapılan işlem oyulan yeri parlak bırakıyor. sonrasında folyoyu sökmeden dığer adaptörun bağlı olduğu pamuklu çubukla üstünden geçınce ıç kısımlar kararıyor. önemlı olan pamuklu çubukla işlemı yaparken temas süresini uzun tutmamak.
uzun tutulunca ısınma oluyor ve folyonun kenarları bozulup yazı yada logonun kısmen bozuk çıkması gıbı kötü bir deneyim yaşamak var.
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Volkan

• 1053
  • A. Volkan PAZ
« Yanıtla #64 : 15 Şubat 2015, 10:57:10 »
Volkan ıkı adaptör lazım bırısı ac  dığeri dc  bırısı ıle yapılan işlem oyulan yeri parlak bırakıyor. sonrasında folyoyu sökmeden dığer adaptörun bağlı olduğu pamuklu çubukla üstünden geçınce ıç kısımlar kararıyor. önemlı olan pamuklu çubukla işlemı yaparken temas süresini uzun tutmamak.
uzun tutulunca ısınma oluyor ve folyonun kenarları bozulup yazı yada logonun kısmen bozuk çıkması gıbı kötü bir deneyim yaşamak var.

Teşekkür ederim ustam gayet iyi anlatmışsınız. Olabilecek hata paylarını sıfıra indirerek :2up :2up

Serkan KUŞÇU

• *
  • 640
  • Meslek: Metalurji ve Malzeme Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #65 : 15 Şubat 2015, 11:16:55 »

Bu sticker da denemeler yaparken ortam duman altı oldu genede yerinden oynama yada sökülme olmadı Taner usta.
Malzeme içeriğini tam bilmiyorum ama ısı ve asitlere nispeten dayanımlı olduğu kesin, zaten araba stickerıymış aslen bunlar, haliyle dış ortam göreceği için dayanımlı üretilmiştir.
Bir tane de Kurt figürü yaptırtcam istersen senin keçiyi de deneme amaçlı aradan çıkarttırayım ?

Cehalet ne güzel şey, Her şeyi biliyorsun ;)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #66 : 15 Şubat 2015, 11:20:37 »
olur Serkan , ufak olanını deneyelım  onu kesebılırse buyuğunu rahat keser  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #67 : 15 Şubat 2015, 14:22:53 »
Bunun için en güzeli herhalde kalıp yaptırmak. Bir konuda Eylem usta bir firma Adı ve iletişim bilgilerini vermişti. Ahmet abi de vermiş şimdi fark ettim. Tek bir kalıp ile binlerce baskı yapılabiliniyormuş.
http://tr.aliexpress.com/item/Electric-corrosion-marking-head-used-in-Electrochemical-etching-machine-YT-950/1584993322.html birde şöyle bir kafa var ama kargo bedava değil maalesef.
« Son Düzenleme: 15 Şubat 2015, 14:26:44 Gönderen: Salim Türk »

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #68 : 15 Şubat 2015, 17:48:38 »
Volkan DC gerilim ile aşındırma, AC gerilim ile karartma yapılıyor. Aşağıda ticari bir sistemin tanıtım videosu var. Tahminim otomatik olarak  DC-AC uyguluyor.

Salim videoda benzer bir stampa görünüyor. Çok özel birşey değil. Plastik bir bloğun ucunda paslanmazdan bir metal üzerinde de elektroliti emebilen bir bez.

http://youtu.be/ILPQDXV_Rf0

Malzeme müh. arkadaşların bilgisi vardır belki. Aynı yöntemi yüzey temizliği için de kullanıyorlar lab. ta diye biliyorum. Bana bu aşındırma sisteminin elektriksek olarak yapması gerekeni tarifleyebilcek var mı? Aşındırma için 1V ~ 5V arası akım limitli gerilim uygulanmalı, akım limiti 300mA ~ 1A arası 200mA aralık ile ayarlanabilmeli vs. Üşengeçlikten deneysel olarak tarif çıkartamadım.
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #69 : 15 Şubat 2015, 18:09:59 »
Abi paslanmaz değilde bildiğim kadarı ile ucunda kömür var. Ev yapımı araçlarda paslanmaz ile yapıyorlar genelde.

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #70 : 15 Şubat 2015, 18:36:41 »
Abi paslanmaz değilde bildiğim kadarı ile ucunda kömür var. Ev yapımı araçlarda paslanmaz ile yapıyorlar genelde.

Bizim markalama alanı çok büyük olmaz, motor kömürlerinden kullansak diyeceğim ama nem kömürü dağıtmaz umarım. Yok yok, paslanmaz iyidir, aşınırsa değiştiririz.
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

Volkan

• 1053
  • A. Volkan PAZ
« Yanıtla #71 : 15 Şubat 2015, 22:20:59 »
AC ve DC nin böyle bir işe yarayacağını tahmin edemezdim. :) Elektirik derya deniz...

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
« Yanıtla #72 : 15 Şubat 2015, 22:40:15 »
Bu arada bilginize: 1x1 cm ölçülerinde ve 100 adet için 65 TL fiyat teklifi aldım firmadan. Gerçekten çok ilgililer sağolsunlar. Miktar arttıkça sanırım birim fiyatlar hafifçe aşağıya çekiliyor.

100 Adet, benim ömrüm boyunca yapabileceğim bıçak adedinden fazla, onu da belirteyim. ;D

Ve bir soru: Madem aside dayanıklı bu sticker, asit dağlama olur mu?

Serkan KUŞÇU

• *
  • 640
« Yanıtla #73 : 15 Şubat 2015, 22:48:30 »

[/quote]

Soru kendinden cevaplı gibi olmuş  ;)

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930
  • Yer: Muğla - Akyaka
« Yanıtla #74 : 15 Şubat 2015, 22:48:55 »
Bu arada bilginize: 1x1 cm ölçülerinde ve 100 adet için 65 TL fiyat teklifi aldım firmadan. Gerçekten çok ilgililer sağolsunlar. Miktar arttıkça sanırım birim fiyatlar hafifçe aşağıya çekiliyor.

100 Adet, benim ömrüm boyunca yapabileceğim bıçak adedinden fazla, onu da belirteyim. ;D

Elinizde 100 tane sticker olacak Mustafa Bey. Denersiniz artık. :)

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #75 : 16 Şubat 2015, 15:21:21 »
sonuç gerçekten güzel olmuş Serkan, çok beğendim ben de. çizimleri illustrator programında yaptım. Taner abinin logosu üzerinde de denemeler yapmıştım, yani çizilmiş olarak bende var. kurt kafasıyla onu da bu haftadan sonra ele alabilirim sanıyorum ^-^
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #76 : 16 Şubat 2015, 22:11:09 »
Bende bu görseldekini kendime logo ya da marka ne derseniz artık seçtim ama işte bunu markalama için maske yapamayız dediler bakalım sizin yaptırdığınız yere ve ahmet abinin tavsiye ettiği yerlere sorucam.
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

Serkan KUŞÇU

• *
  • 640
« Yanıtla #77 : 20 Şubat 2015, 23:30:52 »
Modem adaptörü ile (9V 1A'lik sistem) karartmalı dağlama da yapmış olduk, kobay bıçakta sorunsuz bir şekilde sonuç elde edince ana üründe de bunu pekiştirdik. Sticker sistemi ısınmaya rağmen hatta, üzeri önceden aşınmış ve düz olmayan damascus da bile sorunsuz cevap verdi.
Eski modem adaptörlerini patlatın dostlar  ;)
Not: Bıçağın kıç kısmında bu sefer civata yok  :D

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
« Yanıtla #78 : 20 Şubat 2015, 23:39:57 »
Bıçak güzel, damga da güzel çıkmış.

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #79 : 20 Şubat 2015, 23:44:31 »
Serkan bey harika olmuş, elinze saglık. Daha önce forumda paylaşılan bir firma var Hayat Markalama sarf ürünleri satılıyor; ben markalama makinesinin fiyatını sormuştum yalan olmasın 400 dolar mı 300 euro mu ne söylemişlerdi. Belki sarf ürünler daha uygundur sormakta yarar var.