Bıçak Sanatı - Forum

Çelik malzeme tedarik sıkıntısı

scruby

• *
  • 46
  • Harun
  • Meslek: Makine Mühendisi
  • Yer: Bursa
Çelik malzeme tedarik sıkıntısı
« : 01 Şubat 2013, 18:06:44 »
Merhabalar,

Yeni yeni edindiğim bu merakta ilk adımda pes etmek üzereyim.  :(

Forum da okuduğum ve internette araştırdığım kadarı ile ilk bıçağımı yapmak için Ck60 - Ck67 - Ck75 gibi bir malzeme seçmem uygun olacak, fakat bu malzemeyi araştırdığımda piyasa oldukça zor bulunan, bulundukları yerlerde de çok büyük plakalar halinde satıldığını anladım, öğrendim.

sizlerden yardım istediğim konu 1 ya da 2 bıçak için bana profil satabilecek bir yere beni yönlendirebilir misiniz? bugüne kadar kendi çabalarım ile ulaştığım yerler ya büyük plakalar satabildiklerini belirttiler ya da ufak parçalar için ciddi tutarlar istediler.

"Olmaz dediğin ne varsa hepsi olur. Düşmem dersin düşersin, şaşmam dersin şaşarsın.Öldüm der durur, yine de yaşarsın"
Mevlânâ

alim hakkı

• 149
  • Meslek: astsubay
  • Yer: Artvin
Ynt: Çelik malzeme tedarik sıkıntısı
« Yanıtla #1 : 01 Şubat 2013, 18:20:50 »
sulu ve susuz çelikler de yardımcı olabiliriz

c60-67 susuz çelik
c75 sulu çelik
301 kalite yaylık paslanmaz

www.karametal.com
0 216 466 90 11
0 216 420 58 22

------------------------------------------------------------
*: Karametal firması 2015-01-23 tarihinde kara listeye alınmıştır.   e.c.
« Son Düzenleme: 23 Ocak 2015, 14:52:45 Gönderen: deserteagle »
Ahlakçıların hep uygulamak istedikleri o hakkı reddediyoruz, tek tek bireyleri ''bir ideal adına'' sakatlamayı...

alim hakkı

• 149
« Yanıtla #2 : 01 Şubat 2013, 18:22:35 »
Yetkiliyle görüşüp yeterli miktarda alabilirsiniz ellerinde bize yeteri kadar küçük ölçülerde çelik var veya isterseniz ayarlıyorlar yalnız ck75i önermem çünkü sulu...
iyi günler...
Ahlakçıların hep uygulamak istedikleri o hakkı reddediyoruz, tek tek bireyleri ''bir ideal adına'' sakatlamayı...

aliata

• 998
  • Meslek: elk.
  • Yer: ankara
« Yanıtla #3 : 01 Şubat 2013, 18:58:24 »
       Acele etme form'u uzun uzun oku problemleriyin büyük kısmına çözzüm bulacağına inanıyorum.

Ercan Utkun

• 388
  • Meslek: eğitimci- 1975
  • Yer: aydın
« Yanıtla #4 : 01 Şubat 2013, 20:57:12 »
   Aradığınız malzemeyi Özgür Beyden temin edebilirsiniz veya forumdaki diğer ustalar da siz yardımcı olur diye düşünüyorum.Başlığı görürlerse kesin cevap verirler.
Bilgi sahibi olunmadan,fikir sahibi olunmaz.

alim hakkı

• 149
« Yanıtla #5 : 01 Şubat 2013, 21:01:49 »
Yetkiliyle görüşüp yeterli miktarda alabilirsiniz ellerinde bize yeteri kadar küçük ölçülerde çelik var veya isterseniz ayarlıyorlar yalnız ck75i önermem çünkü sulu...
iyi günler...
ustalar bu arada ben reklam falan yapmıyorum yanlış anlaşılma olmasın sadece yardımcı olmak amacıyla  O:-) O:-)

enemymortar

• 179
  • Ahmet Özgen
  • Meslek: Mali Müşavir
  • Yer: Afyonkarahisar
« Yanıtla #6 : 02 Şubat 2013, 08:46:20 »
http://www.bicaksanati.com/forum/malzeme-tedariki/karbon-celik-bant-sanayi-ve-ticaret-ltd-sti/

Forum üyelerimizden karbon çelik bant sanayi ile görüştünüzmü ? Buradaki mesajında istediğiniz ölçüde dilinip gönderilir deniyor.

scruby

• *
  • 46
  • Harun
« Yanıtla #7 : 02 Şubat 2013, 09:05:36 »

http://www.bicaksanati.com/forum/malzeme-tedariki/karbon-celik-bant-sanayi-ve-ticaret-ltd-sti/

Forum üyelerimizden karbon çelik bant sanayi ile görüştünüzmü ? Buradaki mesajında istediğiniz ölçüde dilinip gönderilir deniyor.

İlginiz için teşekkürler. Kendilerine ulaşmaya çalıştım fakat geri dönüş alamadım. Diğer firmalarda benim ihtiyacımın üzerinde plakaları verebileceklerini belirttiler.
"Olmaz dediğin ne varsa hepsi olur. Düşmem dersin düşersin, şaşmam dersin şaşarsın.Öldüm der durur, yine de yaşarsın"
Mevlânâ

scruby

• *
  • 46
  • Harun
« Yanıtla #8 : 02 Şubat 2013, 09:07:58 »
Bu arada bu ilginin başlamasının en büyük sebeblerinden biri www.bıcaksanati.com dur zaten.
Buradaki ustalarımızın yazdıkları, paylaştıkları bilgiler uzun süredir meraklı olduğum bıçaklar konusunda neden kendi bıçağımı yapmıyorum sorusunu aklıma getirdi. Sonuçta insanın kendi yaptığı birşeyi kullanması para ile aldıklarının yerine tutmaz.
Mevlânâ

enemymortar

• 179
  • Ahmet Özgen
  • Meslek: Mali Müşavir
  • Yer: Afyonkarahisar
« Yanıtla #9 : 02 Şubat 2013, 11:08:26 »
Yine forum üyelerimizden Rul-Mak ile görüşebilirsiniz.
http://www.rul-mak.com.tr/iletisim.asp
Ben buradan 50cm* 50cm  3,1mm Ck75 suzuz plaka almıştım. Ertesi gün kargoya vermişti. Ellerinde ck75 varmı bilmiyorum ama diğer ck serisi plakalardan olduğunu sanıyorum. Bilgi olsun diye belirteyim 50*50 plakayı 50 tl ye almıştım.

scruby

• *
  • 46
  • Harun
« Yanıtla #10 : 02 Şubat 2013, 11:20:05 »
Yine forum üyelerimizden Rul-Mak ile görüşebilirsiniz.
http://www.rul-mak.com.tr/iletisim.asp
Ben buradan 50cm* 50cm  3,1mm Ck75 suzuz plaka almıştım. Ertesi gün kargoya vermişti. Ellerinde ck75 varmı bilmiyorum ama diğer ck serisi plakalardan olduğunu sanıyorum. Bilgi olsun diye belirteyim 50*50 plakayı 50 tl ye almıştım.

Onlarla da iletişime geçeyim tekrar. ben  50 CR V 4 için iletişime geçmiştim daha önce.
Mevlânâ

Ercan Utkun

• 388
  • Meslek: eğitimci- 1975
  • Yer: aydın
« Yanıtla #11 : 02 Şubat 2013, 11:54:06 »
   Aradığınız malzemeyi Özgür Beyden temin edebilirsiniz veya forumdaki diğer ustalar da siz yardımcı olur diye düşünüyorum.Başlığı görürlerse kesin cevap verirler.

Arkadaşlar tavsiye ettiğiniz yerler öyle küçük miktarlarda çelik veriyorsa sorun yok ,fakat scruby nickli üye 1-2 profillik çelik istiyor anladığım kadarıyla...
Bilgi sahibi olunmadan,fikir sahibi olunmaz.

scruby

• *
  • 46
  • Harun
« Yanıtla #12 : 02 Şubat 2013, 12:26:56 »
Başlangıç için evet. ben arkadaşlarımızın belirttiği yerler ile iletişime geçtim ebatlar hep büyük.
Mevlânâ

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #13 : 02 Şubat 2013, 13:32:31 »
Bence özgür usta ile iletişime geçin. Belki elinde size uygun çelik vardır. Sağ olsun çelik ihtiyacım olunca ben öyle yapıyorum.