Bıçak Sanatı - Forum

dremel

erdi sari

• 323
  • erdi sarı
  • Meslek: ogrencı
  • Yer: izmir
Ynt: dremel
« Yanıtla #20 : 02 Şubat 2013, 16:27:06 »
murat abi yorumun icin tesekkurler. dremeli almaya karar verdim ama annem, kardesim ve kiz arkadasim almamamdan yanalar. balkonda yaraticagim gurultuden endiseliler. oyuzden biraz iskarpela bakiyorum bu aralar elime oturan rahat bir set ariyorum eger bulamazsam apartmani inleticegim dremel sesiyle :)

Erdi Bauhaus ta dremel için özel bir köşe ayımışlar ve sanırım güzel kampanyaları var sanırım diyorum çünkü fiyatlarını ve piyasasını bilmiyorum ama Mora için hafta içi gidicem istersen almaya karar verdiğin modeli belirt onada bakar sana bildiririm.
abi tam olarak almayı planladıgım uryn bu
http://www.e-hirdavat.com/Dremel-3000-El-Motoru-XMAS-45-Aksesuarli,PR-34812.html
dremel 3000 45 aksesuarlı esnek mil ve 4 baglantı ekipmanı var içinde

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #21 : 02 Şubat 2013, 16:38:00 »
Aşağıdaki resim gibi bir makina daha mı kullanışlı olur acaba. Sefa usta böyle bir taşlama makinesi kullanıyordu yanılmıyorsam. Dremell de kullanmıştır belki? Kıyaslamada fayda var diye düşünüyorum.

Ayrıca o kadar para verecekseniz biraz daha araştırın bence.

http://www.hirdavat.com/Kalipci-Taslama-Bosch-GGS-27-C-Kalipci-Taslama-600-W-27000-Dev_Dak-Ayarli.html

http://www.stokburada.com/KL-HDA507-Kalipci-Taslama_219806.html#0

http://www.taysunteknik.com.tr/productdetails.asp?id=109

http://www.bosch-professional.com/tr/tr/kalipci-taslamalar-101274-ocs-c/
« Son Düzenleme: 02 Şubat 2013, 17:02:54 Gönderen: s_türk »

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #22 : 02 Şubat 2013, 18:15:17 »
kalıpçı taşlama zor zaptediliyor dremel gibi hassas iş zor ama ilk resimdeki makine nasıldır onu bilemiyorum
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #23 : 02 Şubat 2013, 19:10:56 »
Kalıpçı taşlama sabitlenerek kullanılabilinir.
Taner ustanın yaptığı gibi. http://www.bicaksanati.com/forum/hirdavatci/satilik-parmak-freze/
Tabi daha farklı şekillerde bağlayarak daha farklı kullanımlarda olabilir.

erdi sari

• 323
  • erdi sarı
« Yanıtla #24 : 02 Şubat 2013, 19:11:56 »
kalıpcı taslamaları arastırdım bıraz hepsi 1 kilonun uzerınde agirliga sahip hatta 1.5 kilo cogu. ev ortamında kullanımı nasıl olur tam olarak bilmiyorum atolyem kesinlikle kalıpcı taslamayı tercıh ederim ama evde balkonda calışacagım oyuzden biraz kararsızım

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #25 : 02 Şubat 2013, 19:20:18 »
Bende de o dert var. Balkon olduğu için herhangi bir makine kullanamıyorum. Komşularla aram iyi ama yinede rahatsız etmek istemem.

Low-maker TC Cem

• 171
  • TC Cem Uludinç
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #26 : 03 Şubat 2013, 00:25:24 »
murat abi yorumun icin tesekkurler. dremeli almaya karar verdim ama annem, kardesim ve kiz arkadasim almamamdan yanalar. balkonda yaraticagim gurultuden endiseliler. oyuzden biraz iskarpela bakiyorum bu aralar elime oturan rahat bir set ariyorum eger bulamazsam apartmani inleticegim dremel sesiyle :)

Erdi Bauhaus ta dremel için özel bir köşe ayımışlar ve sanırım güzel kampanyaları var sanırım diyorum çünkü fiyatlarını ve piyasasını bilmiyorum ama Mora için hafta içi gidicem istersen almaya karar verdiğin modeli belirt onada bakar sana bildiririm.
abi tam olarak almayı planladıgım uryn bu
http://www.e-hirdavat.com/Dremel-3000-El-Motoru-XMAS-45-Aksesuarli,PR-34812.html
dremel 3000 45 aksesuarlı esnek mil ve 4 baglantı ekipmanı var içinde

Pazartesi bakıp sana bilgi veririm. ;)
Üzerimizde güneş, gözümüzde mavi deniz, tepemizde martı, tenimizde tuz, rakımızda buz, oltamızda balık, ayaklarımız suya salık, ruhumuzda özgürlük, yosun kokar tenimiz, anlasanıza artık biz İZMİRLİYİZ
Cem ULUDİNÇ/Karşıyaka

Noyan

• 77
  • Meslek: Savunma Sanayi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #27 : 03 Şubat 2013, 11:15:34 »
Bence bu tarz makinalara yatırırm yapmak yerinde :
- güzel bir tezgah/masa
- iyi bir mengene
- bir ağız açma aparatı
- iyi bir mengene
- kaliteli bir demir testeresi
- kaliteli zımparalar
ile daha keyifli bir başlangıç yapabilirsiniz.

Elektrikli aletler, eğer bir yere sabitlenmemişse ve hassas kontrol edilemiyorsa emeğinizi bir darbede silip götürebiliyor..  Eminim pekçok arkadaş benzer yönde fikir beyan edecektir :)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #28 : 03 Şubat 2013, 14:07:25 »
dramel 300 serı bende var dığr makınalarla yapamadığım ufak tefek ışlerı bununla yapıyorum ıyıde oluyor . ancak daha fazlasını yapmayı dusunmek  bu ufak makınanın ömrunu kısaltmaktan başka ıse yaramaz dıye dusunuyorum  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

erdi sari

• 323
  • erdi sarı
« Yanıtla #29 : 03 Şubat 2013, 20:26:18 »
benim bu makinayi almaktaki temel amacim ahsap islerinde kullanmak. kendime tutun tabakasi yapmak istiyorum eskiden dedem yapardi. iskarpelalarla ugrastim biraz ama icini tam oyamadim. daha sonralari arkadisimda bu aleti gordum inceledim aradigim seyin bu olduguna karar verdim. oyuzden almaya karar verdim. yoksa metal islemek icin avuc ici taslama filan mevcut evde babamdan dolayi ama ben tecrubem olmadigindan kullanmiyorum. elimdeki ege ve zimparalar yetiyor bana. zaten bicak bileylemek disinda bisey becerebildigim yok :(

Low-maker TC Cem

• 171
  • TC Cem Uludinç
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #30 : 04 Şubat 2013, 17:55:34 »
Erdi kardeşim Bauhausta senin e-hırdavatta bulduğun model yok bile ve e-hırdavattaki modelin aksesuarı daha zengin oradan almanı tavsiye ederim.Oradaki ürün bu

Bu arada Mora bıçağını aldım bilgin olsun.
Üzerimizde güneş, gözümüzde mavi deniz, tepemizde martı, tenimizde tuz, rakımızda buz, oltamızda balık, ayaklarımız suya salık, ruhumuzda özgürlük, yosun kokar tenimiz, anlasanıza artık biz İZMİRLİYİZ
Cem ULUDİNÇ/Karşıyaka

erdi sari

• 323
  • erdi sarı
« Yanıtla #31 : 04 Şubat 2013, 18:29:12 »
saolun cem bey sizi de yordum ilginiz icin tesekkurler

erdi sari

• 323
  • erdi sarı
« Yanıtla #32 : 09 Şubat 2013, 16:19:26 »
dun dremelime kavustum kullanımı cok keyıfli. banim için tek dezavantaji 5. kademede cok gurultu cıkartıyor ama 3. kademede yavas ama kontrolu kullanilabilyor. pazartesi gunu murat abinin onerdigi ege kuyuma gidip ahsap oymak uc bakıcam. herkese ilgisi ve alakası için tesekkur ederim

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #33 : 09 Şubat 2013, 17:46:04 »
Güle güle kullanın. Uçları alınca resimlerini ve fiyatlarını bekliyoruz.

BAM_35

• 589
  • Murat ARIKUT
    • ma | d tasarım ve danışmanlık (sadece iletişim bilgileri)
  • Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
  • Yer: İzmir, Konak
« Yanıtla #34 : 09 Şubat 2013, 23:47:03 »
dun dremelime kavustum kullanımı cok keyıfli. banim için tek dezavantaji 5. kademede cok gurultu cıkartıyor ama 3. kademede yavas ama kontrolu kullanilabilyor. pazartesi gunu murat abinin onerdigi ege kuyuma gidip ahsap oymak uc bakıcam. herkese ilgisi ve alakası için tesekkur ederim
Güle güle kullan. Sabahtan gidecek olursan ara. Rotamı ayarlarım onların çok satış yaptığı bir bölümde ders verdiğim için belki bir kolaylık yaparlar beraber gidersek. Hem sabah kahvesi içeriz.
Sabır bittiğini düşündüğümüz yerde başlar...
Ve bireylere verdiğimiz değerle ters orantılı olabilir ;)

erdi sari

• 323
  • erdi sarı
« Yanıtla #35 : 10 Şubat 2013, 00:36:48 »
abi pazartesi butunleme sinavım var sabah 10da ogleden sonra gitmeyi planlıyorum eger musait olursan ogleden sonra gidelim birlikte oglen kahvesi içeriz sukru beyde

erdi sari

• 323
  • erdi sarı
« Yanıtla #36 : 10 Şubat 2013, 00:51:20 »

tamam abi paylaşirim. ozel bir istegin varsa merak ettigin birsey filan onada bakabılırım

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #37 : 10 Şubat 2013, 01:01:16 »

tamam abi paylaşirim. ozel bir istegin varsa merak ettigin birsey filan onada bakabılırım

Sağolsun bir arkadaşım çok ince uçlu karbür uçlar getirdi. Gravürde veya deri işlemede kullanabilirim. Asıl kabza işlemede (Şekillendirmede) kullanılabilecek uçları merak ediyorum. Komşuları rahatsız etmeden kullanılabilecek en uygun alet dremel tarzı bir alet gibi görünüyor.

erdi sari

• 323
  • erdi sarı
« Yanıtla #38 : 10 Şubat 2013, 01:45:14 »

Sağolsun bir arkadaşım çok ince uçlu karbür uçlar getirdi. Gravürde veya deri işlemede kullanabilirim. Asıl kabza işlemede (Şekillendirmede) kullanılabilecek uçları merak ediyorum. Komşuları rahatsız etmeden kullanılabilecek en uygun alet dremel tarzı bir alet gibi görünüyor.
valla abi komsuları rahatsız etmek istemiyorsan dremeli dusuk devirde calıştırmalısın oda işi yavaslatıyor. dun bi ara merak ettim son devirde calıştırdım 1saatte yaptıgım işi 10 dkde yaptım. eger benim gibi sabırlı bir insansaniz dremel yavas ama kullanişli bir alet olabilir.

« Yanıtla #39 : 10 Şubat 2013, 02:06:34 »
Bir şey hatırlatayım, özellikle karbür uçlar düşük devirleri pek sevmez haberiniz olsun  ;)