Toggle navigation
Bıçak Sanatı - Forum
Ana Sayfa
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Giriş Yap
Kayıt Ol
Close
Giriş Yap
Sürekli Olarak Bağlı Kal
Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti
Demircilik ve diğer metal işleri
(Moderatör:
gökhan bakla
)
Civa çeliği denemesi
« önceki
sonraki »
Yazdır
[
1
]
Aşağı git
Civa çeliği denemesi
6 Yanıt
4103 Gösterim
gokhand
1137
Meslek: Dış Ticaret
Yer: ankara
Civa çeliği denemesi
«
:
26 Ocak 2013, 19:18:54 »
elimde bulunan crkt marka kilitli bir çakının ne cins çelik olduğunu bilmediğim namlusunu, mil halinde alıp dövdüğümüz civa çeliği ile değiştirmek istedim . Gayet güzel oldu. Kilit mekanizmasının olduğu bölümün işçiliği epey uğraştırdı. Henüz su vermedim denemek için ağzını baya bi keskinleştirmişim su vermeğe korkuyorum acaba sorun olurmu? ne tavsiye edersiniz
tarpoon
4739
Ynt: Civa çeliği denemesi
«
Yanıtla #1 :
26 Ocak 2013, 22:51:43 »
sorunsuz bır ısıl işlem ıstıyorsan ve propan ocakta yapacaksan, termokulp yok ıse eğer kesınlıkle mıknatıs kullan. ve soğutma sıvısı olarak düşük vizikotelı yağ
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”
gokhand
1137
«
Yanıtla #2 :
29 Ocak 2013, 16:56:06 »
neyse dün çeliğimize su verdik. ağız kısmını hariç kil kaplayıp hamon denemesi bile yaptık. odun kömüründe tavsiye edilen sıcaklıklarda 10 dk kadar bekledik sonra ayçiçek yağında su verdik. Yağı ısıtmadık. grit taşı su ile zımparaladım. Biraz sirke sürüp sildim açığa çıkan desen bu şekilde . Bu hamon mudur bilmiyorum
Murat AKIN
619
Meslek: Emekli teknik öğretmen
Yer: Tekirdağ
«
Yanıtla #3 :
29 Ocak 2013, 19:49:37 »
Sayın gokhand:
Açık ocakta yapılan tavlamada olabilen yüzey oksitlenmesinden dolayı yüzey pürüzleri oluşmuş.
Birde ağız sertlik kontrolu yapınız biraz sert olmuş gibime geliyor.
gokhand
1137
«
Yanıtla #4 :
30 Ocak 2013, 13:36:49 »
Teşekkürler Murat Hocam, demek çeliğe su verecğim diye yakmışızda haberimiz yok. Tamam şimdi bunları yapmakda tecrübe kazanmak açısından güzel . Muhterem hocam acaba çelüğün açık ocakta bu şekilde oksitlenmemesi için ne yapmalı. Ağız kısmı çok ince idi acaba su vermeden bu kadar ağzını açmamalı mı? yoksa çok ince bir kil ile kaplamak mı lazım. yada boraxsımız var ince bir tabaka halinde yüzeyi kaplamak mı lazım. Yada çelüği ateşe iyi mi gömmek lazım?
durukan
774
Meslek: hekim
Yer: şanlıurfa
«
Yanıtla #5 :
30 Ocak 2013, 13:47:12 »
ÇOK İMCE AGI Z AÇMAMAK İDEAL BİR ÇÖZÜM OLABİLRİ.
tarpoon
4739
«
Yanıtla #6 :
30 Ocak 2013, 17:15:13 »
profılın ağzını daha sonra zımpara ıle inceltebılecek kadar ince bırakmak yeterlı. 1/1,2mm kadar. bunu bant zımparanız olmadığı varsayarak yazıyorum.
ve profılı kor halındekı kömurun içine gömmenız , hava ıle temas etmemesını sağlamanız gereklı.
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”
Yazdır
[
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti
Demircilik ve diğer metal işleri
(Moderatör: