Bıçak Sanatı - Forum

Honesuki

Honesuki
« : 26 Ocak 2013, 18:23:49 »
Honesuki, japonların kullandıkları bir mutfak bıçağı, daha çok et vs türü şeyler için. Malzeme O1, Namlu 160 mm, sap 120 mm, kalınlık 3.7 mm, genişlik ( en geniş yeri ) 30 mm. sap ve kılıf ahşabı Akçaağaç, sapın uç kısmı ( siyah) Abanoz. Bıçakta asimetrik bileme var, bu amaçla kesiti fotoğrafladım, en azından bir fikir verir.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: Honesuki
« Yanıtla #1 : 26 Ocak 2013, 18:36:57 »
Sefa Ustam bizi kıskançlıktan çatlatacaksınız :) Bu ne güzellik. Elleriniz dert görmesin. Namlunun et kalınlığı uca gittikçe inceliyor mu? Bu arada kında süper görünüyor.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #2 : 26 Ocak 2013, 18:52:11 »
harıka olmuş Sefa usta.. bunun bırde hamonu olursa  nasıl olurdu acaba..?   bu arada bıleme çok değişik olmuş  ,asımetrık bıleme olmasada ağız tek taraflı açılıp dığer taraftanda hafıfçe bılense  kesısı nasıl olurdu..   
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

« Yanıtla #3 : 26 Ocak 2013, 19:02:06 »
Teşekkürler.
Salim, uca doğru incelme yok.
Taner, bu tür taşlamanın kesin ve net olduğu işlerde hamon öyle sanıyorum ki bu hattı saçma sapan bir hale sokuyor. Bir önceki "Yanagiba-2 " de bir su verme hattı vardı biliyorsun. Bu hat düz olan kısımda güzel görünürken ağız olan kısımda bir dalgalanma gibi duruyor. Asimetrik bileme bu bıçağın geometrisinde olduğu için aslına sadık kaldım. Yoksa elbette senin dediğin gibi tek taraflı scandi bir ağız olsa kesişi yine güzel olurdu derim.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #4 : 26 Ocak 2013, 19:06:24 »
Asımetrık bıleme olmasada ağız tek taraflı açılıp dığer taraftanda hafıfçe bılense  kesısı nasıl olurdu..

Bende öyle bir bıçak var. Fileto bıçağı. Balık filetosu hazırlarken deriyi ayırmada kullanıyorum. Fileto çıkarırken çok kullanışlı oluyor. Ama doğrama işlemlerinde pek kullanışlı olmuyor. Örneğin büyük patatesi ortadan keserken bıçak sola doğru patatese dalıyor. Eşit doğrama da sıkıntılar oluyor. 

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #5 : 26 Ocak 2013, 19:09:59 »
yok artık ben köprüye gidiyom artık canlı yayından izlersiniz  :'(
ölmek istiyorum ustadım yahu hangi arada yapıyon bunları sen bizi öldürecenmi
allah sana uzun ve sağlıklı bir ömür versin amin

sen olmasan bu japonikleri inana anlayamıyacaz elerin kolların dert görmesin  :2up :2up :2up :2up :2up
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

nadi65

• 26
  • Meslek: teknik öğretmen
  • Yer: antalya
« Yanıtla #6 : 26 Ocak 2013, 20:23:35 »
Özgür ustam bu işin hangi arada yapıldığını merak etmiş. Ben ise hangi arada yapıldığına şahit oluyorum.Bütün psikolojim alt üst oluyor.Normal bir adam işi değil.Benim aylarca süründüreceğim bir iş, üstelik ev ortamımında bir günde bitirilebiliyor.Üstelik sadece el aletleri kullanılarak.
Sözün kısası, Sefa Ustam eline,gözüne,aklına sağlık.İyiki varsın. 

wu_tang

• 97
  • Umut Durmuş
  • Meslek: iletişim hizmetleri
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #7 : 26 Ocak 2013, 20:48:46 »
Sefa Ustam eline sağlık çok güzel olmuş, bi tane şef bıçağı yapmak istiyorum ne zamandır bir türlü nasip olmadı malzeme olarak ne tavsiye edersin sefa usta ?

« Yanıtla #8 : 26 Ocak 2013, 21:10:58 »
Sağolun arkadaşlar, öyle hızla filan ilgisi yok, boş kalınca insanın canı sıkılıyor o yüzden  ;)
Umut, şef bıçağı olarak paslanmaz çelik mi düşünüyorsun?

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #9 : 26 Ocak 2013, 21:49:11 »
Sağolun arkadaşlar, öyle hızla filan ilgisi yok, boş kalınca insanın canı sıkılıyor o yüzden  ;)

eyvallah ustam canın sıkılınca bu oluyor demekki stres altına girsen ne yapacan valla ben sana benim hp yi vereyim vur beni  :'(

« Yanıtla #10 : 26 Ocak 2013, 21:52:17 »

eyvallah ustam canın sıkılınca bu oluyor demekki stres altına girsen ne yapacan valla ben sana benim hp yi vereyim vur beni  :'(
HP mi HK mi  ::)

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #11 : 26 Ocak 2013, 21:57:42 »

HP mi HK mi  ::)

HP 245 serisi  O:-)

« Yanıtla #12 : 26 Ocak 2013, 22:06:37 »
HP deyince karıştırdı mı acaba dedim. Şimdi anladım  ;)

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
« Yanıtla #13 : 26 Ocak 2013, 22:08:11 »
Sefa hocam yine mithiş olmuş,bende bir mutfak bıçağı yapmıştım bunu görenden sonra yayınlama şansım yok vazgeçtim
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #14 : 26 Ocak 2013, 23:02:42 »
Sefa hocam yine mithiş olmuş,bende bir mutfak bıçağı yapmıştım bunu görenden sonra yayınlama şansım yok vazgeçtim

aynı hatayı bende yapmıştım. ustaların bıçakları görunce bır sure cesaretımı toplayana kadar  yayınlayamamıştım bıçaklarımı..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

« Yanıtla #15 : 26 Ocak 2013, 23:32:42 »
Amma yaptın Mehmet Ustam  :( , merakla bekliyoruz işi.

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #16 : 27 Ocak 2013, 09:26:25 »
Çok hoş olmuş sefa hocam. eline sağlık..

Bu ara bende sağ taraftan tek taşlama açılı bir çakı üzerinde çalışıyorum. diğer ecnebi örneklerine göre biraz ters gibi, ama bu tip ağızları görünce biraz olsun rahatlıyorum... ;)

orhanbilgin

• 660
  • Orhan Bilgin
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #17 : 27 Ocak 2013, 13:04:41 »
Ellerine sağlık Sefa ustam, ilk defa gördüm bu tarz asimetrik bileme
Bu arada yoğunluktan giremiyorum foruma hiç, özlemişim sizlerin şahane eserlerinizi

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
« Yanıtla #18 : 27 Ocak 2013, 13:26:17 »
Sefa ustam söyleyecek söz bırakmıyorsunuz gerçekten muhteşem  :) daha önce söylediğim gibi bütün bu işleri makina kullanmadan yapmak apayrı bir güzellik aslına uygun yapılması asimetrik ağız çok güzel ustam sayenizde bende daha önce ilgi duymadığım bir kültüre bıçaklar sayesinde merak etmeye başladım çok güzel olmuş efendim çok  :)
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

BLACK08

• Scandi,her şeyi keser..
  • 684
  • Bülent/1975
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #19 : 27 Ocak 2013, 17:44:20 »
Sefa abi,az kaldı çatlayacağız :)

Bu sınıfta her yaptığın bıçak birbirinden güzel oluyor,japon bıçak ustaları görse şakın şakın bakarlar  ??? ???

iki sene nedir ki göz açıp kapayıncaya kadar geçer :) ayrıca ''sabır en büyük erdemdir'' derler ya...