Bıçak Sanatı - Forum

basladigim integral balcak bicagim

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
Ynt: basladigim integral balcak bicagim
« Yanıtla #20 : 11 Şubat 2013, 01:21:05 »
Hakikaten bu aşamaya kadar gelmişiniz havlu atmak yakışmaz.
2. ve 3. resimde işlem farkı mı var? Sanki 2. resim daha sonraki işlem görmüş hali gibi.
3. resimde işaret parmağı oluğunun yarısı pirinç 2. resimde ise yarım dairenin hepsi çelik gibi duruyor. Bana mı öyle geldi?
resimleri dün aksam cektim yani arada islem yok sadece bosluksuz alistirmaya calistim.öyle söylemenizi iyi birsey olarakmi algilamaliyim?

Bence iyi birşey tabi :) Bana 2. resimdeki hali çok daha iyi göründü. Tabi 4. resimdeki hali de baya iyi görünüyor.
bu cok iyi bir moral oldu tesekkür ederim .
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

Kaya

• 2867
« Yanıtla #21 : 17 Şubat 2013, 02:29:08 »
hamon cikti gibi duruyor .önce göze hitab etmesi lazim hamon isi tam olmadi gibi belki bir daha su vericem belkide profili bir tarafa atarim .istedigim gibi olmadi morallerim bozuk neyse kötü bir hamon da olsa sizinle paylasayim istedim

Kaya

• 2867
« Yanıtla #22 : 17 Şubat 2013, 02:30:19 »
buda devami :(

Kaya

• 2867
« Yanıtla #23 : 17 Şubat 2013, 03:46:07 »
bu hamonunda resmini cekmek mesele tam parlamiyor isik ters filan neyse bir iki resimdaha

Kaya

• 2867
« Yanıtla #24 : 17 Şubat 2013, 03:49:34 »
ahh elleriim manikürüm bozulduu :'(

yuceldeniz

• *
  • 369
  • LANDSCAPEPHOTOGRAPHER
  • Meslek: İdareci
  • Yer: DENİZLİ
« Yanıtla #25 : 17 Şubat 2013, 10:52:26 »
Bu beğenmediğiniz bıçağı ben çok beğendim. Sakın bırakmayın,çok iyi görünüyor, kabzadaki işçilik uğraştığınızı ortaya koyuyor ve bence bıçağı gösteren en önemli unsur, kabzası. Bittiğinde çok beğenilecek...Profilin şekli de farklı, benim kendimde aradığım özelliklerden biri de budur, her bıçağın profilini, kabzasını farklı yapmaya çalışıyorum, bir tarz oluşturulacaksa  profilin bütününde değil, bazı ufak tefek nüanslarda olmalı, aynı kabzayı,profili fabrikasyon üretmek makina üretimini çağrıştırdığı için ve sizin yaptığınız bu profilin ise farklarından dolayı gerçekten karakter sahibi ve el emeğinin en üst düzeyde sunulmuş olduğunu görüyorum. Elinize sağlık, tez zamanda sonucu bekliyoruz...
YUCELMORE

Kaya

• 2867
« Yanıtla #26 : 17 Şubat 2013, 14:18:00 »
Yücel Bey çok tesekkur ediyorum.yazdiklarinizdan olumlu sonuclar cikariyorum .fakat moral bozucu olan hamon cizgisinin balcaga yakin yerde buharhasmasi  onunda nedenini biliyorum ama celikte cok cor bir celik cikti d2 nin carbon celigi versiyonu sizce bitirmeye deger görünüyorsa bu memnuniyet verici

aliata

• 998
  • Meslek: elk.
  • Yer: ankara
« Yanıtla #27 : 17 Şubat 2013, 14:23:20 »
    Bittiğinde çok güzel olacak,ha gayret.

Mahmut Durmaz

• *
  • 2
  • Meslek: Amatör Bicakci
  • Yer: Almanya/Freudenstadt
« Yanıtla #28 : 17 Şubat 2013, 15:24:34 »
Kaya eliine saglik hamon cok güzel olmus sakin yeniden yapayim diye ugrasma bisonrakinde daha iyisini ve güzelini yaparsin böyle devamet

durukan

• 774
  • Meslek: hekim
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #29 : 17 Şubat 2013, 17:31:10 »
bütün bu moral bozuklugu neden anlamadım. şu ana kadar forumda yapılmış en komplike işlerden birniği çıkarmıssın. hamon olmuş olmammış kafana takmaya ne gerek var. parçaların birbirine uyumu pek çok farklı paraçanın birleşimi  harika. kesinlikle sıra dışı ve çok emek isteyen ve zor bir proje.  cokda anlamlı.  bence çok çok güzel gidiyor.  ve pek bir işde kalmamış. ellerine saglık kaya

metin anan

• 336
  • Meslek: bicak yapimcisi ressam
  • Yer: almanya
« Yanıtla #30 : 17 Şubat 2013, 17:57:31 »
hey
Hakikaten bu aşamaya kadar gelmişiniz havlu atmak yakışmaz.
2. ve 3. resimde işlem farkı mı var? Sanki 2. resim daha sonraki işlem görmüş hali gibi.
3. resimde işaret parmağı oluğunun yarısı pirinç 2. resimde ise yarım dairenin hepsi çelik gibi duruyor. Bana mı öyle geldi?
resimleri dün aksam cektim yani arada islem yok sadece bosluksuz alistirmaya calistim.öyle söylemenizi iyi birsey olarakmi algilamaliyim?
[/quote

Kaya hamon cok güzel gözüküyor ince namluya uymus,umarim haftaya bicagini bitmis haliyle bana getirirsin.Kahveyi hazirliyorum

Bence iyi birşey tabi :) Bana 2. resimdeki hali çok daha iyi göründü. Tabi 4. resimdeki hali de baya iyi görünüyor.
bu cok iyi bir moral oldu tesekkür ederim .

Kaya

• 2867
« Yanıtla #31 : 18 Şubat 2013, 05:18:43 »
Mesajlar  için çok teşekkür ediyorum.Bu kadar olumlu eleştiri almam beni çok memnun etti.Sizler icin layik olmaya calisacagim.
Bu akşam bir iki saat daha çalistim.Namluya bir asid bir ince polish daha attim .kabze parcalarini ve profil,balcagi yapistirdim. Yarin cok sevdigim ahşap işine geçebilmeyi umuyorum.biçaği hatasiz olarak bitirebilmek daha hala çok uzak..
« Son Düzenleme: 18 Şubat 2013, 05:22:53 Gönderen: Kaya »

yuceldeniz

• *
  • 369
  • LANDSCAPEPHOTOGRAPHER
  • Meslek: İdareci
  • Yer: DENİZLİ
« Yanıtla #32 : 18 Şubat 2013, 11:03:44 »
Ayda 3-4 bıçak yapacağımıza 1 tane yapalım ama bunun gibi doğru dürüst olsun, bizden birinin böyle bir eseri ortaya koyması ise sadece gurur vesilesi olur. Tebrikler.
YUCELMORE

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
« Yanıtla #33 : 18 Şubat 2013, 11:26:19 »
Ellerinize sağlık. Bence hamon çok güzel çıkmış. :2up Biraz aşağıda olmasına rağmen ben olsam tekrar ısıl işlem yapmazdım.

Kaya

• 2867
« Yanıtla #34 : 18 Şubat 2013, 11:30:52 »
Yücel Bey hobi anlaminda dediginize katiliyorum.ekonomik anlamda böyle bir sey düşunmek mümkün olmayabilir.Bu modeli secmedeki nedenim hep rikassolarda sorun yasamamdi balcagin sabit olmasi rikasso icin dogal bir dayama olmasi icindi.ikinci isimde rikasso icin sulanmis bir dayama parcasi yapacagim:)

Tesekkur ederim  Murat Bey
« Son Düzenleme: 18 Şubat 2013, 11:33:09 Gönderen: Kaya »

Kaya

• 2867

Yilmaz Dogan

• 1047
  • Meslek: kaynakci
  • Yer: almanya
« Yanıtla #36 : 08 Mart 2013, 01:15:16 »
ellerine saglik kaya usta hakikaten harika bir sey bu emegine saglik :2up :2up :2up :2up  :2up basarilar diliyorum devaminin gelmesi dilegi ile

Kaya

• 2867
« Yanıtla #37 : 08 Mart 2013, 01:34:29 »
Eyvallah Yimaz abi  çok teşekkür ederim