Bıçak Sanatı - Forum

TÜRKİYE içi çelik tedariği

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: TÜRKİYE içi çelik tedariği
« Yanıtla #140 : 06 Aralık 2014, 18:54:00 »
Karbon çelikte paslanmaya karşı patinasyon, fosfatlama, menevişleme, daha yüksek performans için kısmi su verme, kısmi menevişleme gibi ustasına keyif veren çözümler var. Çok farklı amaçtaki bıçaklar karbon çelikle yapılabiliyor. O nedenle ben de karbon çelikleri seviyorum.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

merter

• 374
  • Meslek: elk teknikeri
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #141 : 07 Aralık 2014, 02:23:29 »
Bende d2 nin ağız dayanımına bayılıyorum.Bide tabiki zevkler tartışılamaz ama kendi görüşüm onca emek veripte yaptığım bıçak iki damla su gördüğünde paslanınca ne bileyim bıçak dediğin paslanmamalı bence.

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #142 : 08 Aralık 2014, 12:19:58 »
Fatih, ağzına sağlık aynı düşünceleri paylaşıyorum. Kişisel olarak karbon çeliklerini daha çok seviyorum. Daha sorunsuz, ısıl işlemi çok kolay ve nesnenin neredeyse en ilkel hali. Her koşulda ve ortamda çalışmaya uygun, bilemesi sorunsuz, bilemeden sonra aldığı keskinlik ve yaşattığı kesme hissi paha biçilmez, tedariği kolay, ucuz, geri dönüşümlü...Tüm bunların yanında iki dezavantajı var, paslanıyor ve ağzı diğerleri kadar uzun gitmiyor. D2 nin aldığı keskinliği, karbon çelikleriyle kıyasladığımda sevmiyorum.
a-2 kullan üstadım keskinliği karbon çeliğini aratmıyor :) ama bileylemesi biraz zor

bu arada yanlışlık yapmışım hns 30 u satan firma yükselen çelik  O:-)
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #143 : 08 Aralık 2014, 15:05:32 »

Yükselen Çelik, bana şu yanıtı verdi:

"HNS 30 olarak fabrika stoklarında şuan aşağıdaki ölçüler mevcut.

Termin 2 hafta

Siparişte tam bakiye peşin olarak çalışıyoruz.

50 sheets of 4,3 x 65 x 400 mm, approx.  0,88/kg/sheet; complete approx. 44 kg

10 sheets of 4,3 x 180 x 4000 mm, approx. 24,3 kg/sheet; complete approx. 243 kg

Saygılarımla,

TAYFUN YILMAZ

Kıdemli Satış Uzmanı&Takım Çeliği"

"Tam bakiye peşin çalışmak" ne demek? O kısmı anlamadım.

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #144 : 08 Aralık 2014, 17:30:50 »
yükselen çelikten tayfun beyle görüştüm kendiside foruma üye olucak gerekli bilgileri verecektir  ;)

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #145 : 08 Aralık 2014, 17:43:11 »
yükselen çelikten tayfun beyle görüştüm kendiside foruma üye olucak gerekli bilgileri verecektir  ;)

4 parça lama (4.3x65x400 mm) siparişi verdim. Ödemeyi yarın yapacağım. İlk tanışmamız da, benim başka bir şeye sinirli olmam nedeniyle biraz tatsız geçti. :( Peşin peşin özür dileyeyim.

Yüksek nitrojen çelikleri, genel amaçlı paslanmaz bıçaklık çelik olarak bence çok idealler. Hemen her işe koşulabilecek bir malzeme. Rahatlıkla D2'nin yerini alabilirler.

foreverliving22

• 1262
  • Mesut KOCATOROS
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: İstanbul / Sultangazi
« Yanıtla #146 : 08 Aralık 2014, 17:56:44 »

Özgür abim Allah senden razı olsun iyiki varsın iyiki seni tanıdım. Senden öğrendiğim ve öğreneceğim çok şey var, yardımların için çok teşekkürler.

Bu arada Osman bendeki D2 ler var anladın sen.
Ünye

« Yanıtla #147 : 08 Aralık 2014, 18:10:51 »
Fatih, ağzına sağlık aynı düşünceleri paylaşıyorum. Kişisel olarak karbon çeliklerini daha çok seviyorum. Daha sorunsuz, ısıl işlemi çok kolay ve nesnenin neredeyse en ilkel hali. Her koşulda ve ortamda çalışmaya uygun, bilemesi sorunsuz, bilemeden sonra aldığı keskinlik ve yaşattığı kesme hissi paha biçilmez, tedariği kolay, ucuz, geri dönüşümlü...Tüm bunların yanında iki dezavantajı var, paslanıyor ve ağzı diğerleri kadar uzun gitmiyor. D2 nin aldığı keskinliği, karbon çelikleriyle kıyasladığımda sevmiyorum.
a-2 kullan üstadım keskinliği karbon çeliğini aratmıyor :) ama bileylemesi biraz zor

Neden A2 dedin  ::)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #148 : 08 Aralık 2014, 19:25:52 »

Taner üyelikler ile ilgili bir sıkıntı var demişti. Ben de onay bekleyen üyelikler arasında "Yükselen Çelik"i görünce üyeliğini onayladım. Sorun var mı, varsa nedir diye
araştırmaya devam ediyorum.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #149 : 09 Aralık 2014, 00:06:40 »
Bende var abi çelik 2-3 bıçak çıkar 1 buçuk metre çelikten bu kadar kaldı hep yeni başlayanlara gitti çelikler birde kendime 20 cm bir profil çıkarmıştım yamuk diye çöpe gitti.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

foreverliving22

• 1262
  • Mesut KOCATOROS
« Yanıtla #150 : 09 Aralık 2014, 08:23:08 »
Bende var abi çelik 2-3 bıçak çıkar 1 buçuk metre çelikten bu kadar kaldı hep yeni başlayanlara gitti çelikler birde kendime 20 cm bir profil çıkarmıştım yamuk diye çöpe gitti.

Bir etkinlik olursa alırız yine,
Bu arada dekupaj ile D2 yi kesemedim aslında kenarları sert değil. Ama yinede uçların dişleri hemen eriyor.
Birde kesme yağı ile deneyeceğim. Ck75 peynir gibiydi ama bu öyle olmadı
Ünye

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #151 : 09 Aralık 2014, 08:41:50 »

Bu arada dekupaj ile D2 yi kesemedim aslında kenarları sert değil. Ama yinede uçların dişleri hemen eriyor.
Etkinlik olunca alırız abi.
Dekupaj olayına anlam veremedim çelik yumuşak ck75i canavar gibi kesen makina D2de iş görmüyor. ::)
« Son Düzenleme: 09 Aralık 2014, 08:47:53 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #152 : 09 Aralık 2014, 08:49:52 »
Dekupaj ile 4mm D2 kestim, ucun tipinin ve diş büyüklüğünün uygun olması gerekiyor. Hatırladığım iki tip Bosch uç denedim inox için olanı daha ucuz idi ve iş görüyor. Dekupajın devrini  uygun bir limitte tutmak gerekli, tetikten devir ayarı var ise dengelemek zor, ayrca potansiyometre ile devir ayarı var ise daha kolay. Yine de uçlar fazla dayanmıyor. Kesim yağı mutlaka lazım, anca ince makine yağı bulabildiğim için onu kullanmıştım.

Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #153 : 09 Aralık 2014, 08:50:25 »

Neden A2 dedin  ::)

tane yapısı  cok iyi gecen kaşıntı tuttu 25 mm lik mil buldum verdim cekiçi şimdi bıçak oluyor  :D  dövülmeside okadar zorlayıcı değildi

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #154 : 09 Aralık 2014, 08:53:05 »

Etkinlik olunca alırız abi.
Dekupaj olayına anlam veremedim çelik yumuşak ck75i canavar gibi kesen makina D2de iş görmüyor. ::)

Osman A.Yüce beyin dediği gibi kesim yaparken paslanmaz celik için olan ucları secin veye hss uc alın kesimi en düşük devir de yapmanız lazım yoksa dişleri yersiniz  ;)

foreverliving22

• 1262
  • Mesut KOCATOROS
« Yanıtla #155 : 09 Aralık 2014, 09:21:25 »
Abi sağolun teşekkürler ben biraz hızlı gittim. Ağızlar gitti o sebeple
Kesme yağıyla yavaş yavaş deneyeceğim.
Devir ayarı tetikten abi bu arada.
Ünye

GökHan35

• **
  • 50
  • Yer: izmir
« Yanıtla #156 : 14 Aralık 2014, 17:36:12 »
herkese iyi akşamlar malum yeni üye oldum dediğim gibi amacım iyi bir kılıç yapmak ama önce ufaktan başlayıp bıcak yapımına girmek istiyorum forumdan takip ettiğim ve anladığım kadar çelikleri toplu alıyorsunuz bide bazı arkadaşların sürekli alışveriş ettiği yerlervar ben http://mehmetmarangoz.com.tr/index.php?route=product/category&path=102_164 isimli bir site buldum burda d2 420 hc 4110 4116 gibi çelikler anladığım kadarıyla d2 çeliği kullnan bir hayli fazla bu çeliği bıcak yapımı için bana tavsiye edermisiniz bu dediğim sitede lama halınde satışların oldugu söyleniyor sizin yorumnlarınız nedir.yada izmirde bildiğiniz alım yapabileceğim yerler varmıdır.amacım uzun süre dayanacak agzı bozulmuıcak paslanmıcak işlenmesi kolay en azından ben gibi acemi için :) bir çelik.şimdden sağolun teşekkürler

CihadKılınç

• 206
  • Meslek: İtfaiyeci
  • Yer: İstanbul / Çekmeköy
« Yanıtla #157 : 14 Aralık 2014, 19:57:38 »
herkese iyi akşamlar malum yeni üye oldum dediğim gibi amacım iyi bir kılıç yapmak ama önce ufaktan başlayıp bıcak yapımına girmek istiyorum forumdan takip ettiğim ve anladığım kadar çelikleri toplu alıyorsunuz bide bazı arkadaşların sürekli alışveriş ettiği yerlervar ben http://mehmetmarangoz.com.tr/index.php?route=product/category&path=102_164 isimli bir site buldum burda d2 420 hc 4110 4116 gibi çelikler anladığım kadarıyla d2 çeliği kullnan bir hayli fazla bu çeliği bıcak yapımı için bana tavsiye edermisiniz bu dediğim sitede lama halınde satışların oldugu söyleniyor sizin yorumnlarınız nedir.yada izmirde bildiğiniz alım yapabileceğim yerler varmıdır.amacım uzun süre dayanacak agzı bozulmuıcak paslanmıcak işlenmesi kolay en azından ben gibi acemi için :) bir çelik.şimdden sağolun teşekkürler
D2 tam size göre. Pirinç pin de alabilirsiniz bence siteyi bi inceleyin, toplu sipariş geçersiniz.
Alet işler, el övünür.

GökHan35

• **
  • 50
  • Yer: izmir
« Yanıtla #158 : 14 Aralık 2014, 23:08:44 »
teşekkürler peki sizin alış veriş yaptıgınız güvenilir bir yer varmıdır.

CihadKılınç

• 206
  • Meslek: İtfaiyeci
  • Yer: İstanbul / Çekmeköy
« Yanıtla #159 : 14 Aralık 2014, 23:15:41 »
İzmirde olan arkadaşlar daha iyi bilir nereden temin edildiğini, istersen onlarla bi irtibata geçebilirsin. Mehmetmarangoz.com.tr sitesinden de alabilirsiniz. Güven konusunda çekinceniz olmasın bir çok hobi gereci satan bir site.
Alet işler, el övünür.