Bıçak Sanatı - Forum

KAMİSORİ

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
KAMİSORİ
« : 11 Ocak 2013, 14:19:10 »
Eğeden yaptığım bir japon usturası

resimlerin devamı : https://picasaweb.google.com/110028840843912084700/KAMISORI#
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
Ynt: KAMİSORİ
« Yanıtla #1 : 11 Ocak 2013, 14:56:51 »
Eline sağlık güzel olmuş
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

YAŞAR PEHLİVAN

• 362
  • Meslek: memur
  • Yer: sakarya
« Yanıtla #2 : 11 Ocak 2013, 15:06:39 »
Muhteşem :2up :2up :2up

« Yanıtla #3 : 11 Ocak 2013, 15:17:16 »
Sinan çok güzel olmuş, anladığım kadarıyla forma sadık çalışmışsın, yani bir tarafı tam taşlama bir tarafı biraz daha içeriden. Kesitten tam seçilmese de öyle olduğu farkediliyor. Bir nokta var aslında, incelediğim kadarıyla usturanın bir yüzü büyük bir yay şeklinde tam taşlama yapılırken diğer kısım toplam yüzün 3/2 si kadar düz taşlama şeklinde yapılıyor. Dolayısıyla kesite bakıldığında asimetrik bir kesit görüntüsü var. Aşağıya eklediğim fotoğraf örnek olabilir. Ellerine sağlık, eğe ustura için de çok doğru bir malzeme ve keskinliğini çok uzun süre koruyor.

Mustafa Özdemir

• 311
  • Meslek: Elektrik
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #4 : 11 Ocak 2013, 15:37:01 »
Yine bir şaheser ellerine sağlık

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #5 : 11 Ocak 2013, 15:41:39 »
Sinan usta bu ne kadar şirin ve güzel görünüyor böyle. ne işe yaradığını hiç bilmesem bile alıp masama koyacağım kadar etkiledi beni nedense. sürekli elime alıp oynayasım gelir bununla benim :D ellerine sağlık...
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

LCLegend

• Şafak Karslıoğlu
  • 404
  • Meslek: Göz Hekimi
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #6 : 11 Ocak 2013, 16:25:26 »
Ellerine sağlık Sinan Usta, sade ama şık bir çalışma olmuş. Ahşap stand da çok yakışmış.
PRIMUM NON NOCERE

EDC-Cancan

• 733
  • Meslek: Belediyeci - 1973
  • Yer: KOCAELİ - Eskişehir
« Yanıtla #7 : 11 Ocak 2013, 16:26:30 »
Sinan usta bu ne kadar şirin ve güzel görünüyor böyle. ne işe yaradığını hiç bilmesem bile alıp masama koyacağım kadar etkiledi beni nedense. sürekli elime alıp oynayasım gelir bununla benim :D ellerine sağlık...

Emin Ustama katılıyorum....

Harika olmuş...

:2up :2up :2up
Sevelim , Sevilelim.
     Yunus EMRE

damascus

• 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
« Yanıtla #8 : 11 Ocak 2013, 17:05:33 »
Süpersin.... Az kaldı....

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
« Yanıtla #9 : 11 Ocak 2013, 17:35:50 »
çok teşekkür ederim efendim :) dün akşam denemesini yaptım sinek kaydı traş yaptı ama çok ürkütücü ....

Sinan çok güzel olmuş, anladığım kadarıyla forma sadık çalışmışsın, yani bir tarafı tam taşlama bir tarafı biraz daha içeriden. Kesitten tam seçilmese de öyle olduğu farkediliyor. Bir nokta var aslında, incelediğim kadarıyla usturanın bir yüzü büyük bir yay şeklinde tam taşlama yapılırken diğer kısım toplam yüzün 3/2 si kadar düz taşlama şeklinde yapılıyor. Dolayısıyla kesite bakıldığında asimetrik bir kesit görüntüsü var. Aşağıya eklediğim fotoğraf örnek olabilir. Ellerine sağlık, eğe ustura için de çok doğru bir malzeme ve keskinliğini çok uzun süre koruyor.

Sefa ustam verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim akşam bitirdim usturayı Murat abimle konuştuk ağzı konusunda bir kaç resimde görmüştüm ama sizin gönderdiğiniz resim çok net anladım efendim akşam sizi arayacaktım rahatsız ederim diye aramadım keşke arasaymışım... birde benim anladığım kadarıyla benim eğenin genişliği biraz fazla kamisori için oda taşlama ağzını daha fazla açmama neden mi oldu acaba ? yanlız Sefa ustam ben bu usturayı çok sevdim tek kötü yanı ustura ağzının iyi kollanması gerekiyor...

« Yanıtla #10 : 11 Ocak 2013, 17:47:11 »
Kamisori genel olarak zaten kalın bir ustura ustam, buna göre de genişliğinin biraz fazla olması gayet normal. Yaptığın ustura gerçekten de çok hoş görünüyor, orijinal formuna da sadık kalınarak yapılmış. Elbette hoşuna gider, çünkü çok sevimli duruyor  ^-^ Benim söylediğimi kafana takma, hani ben orijinal formu budur diye söyledim, yoksa bir eleştiri değildi aman öyle anlama ::) Eminim ki çok fena da kesiyordur. Tekrar ellerine sağlık, tebrikler. ( bu arada sap ve kaide de çok orijinal olmuş onuda söylemeden geçemeyeceğim  ;) )

Metin Sakin

• 404
  • Meslek: Uzay Mühendisi
  • Yer: İstanbul > Ümraniye
« Yanıtla #11 : 12 Ocak 2013, 00:40:19 »
Ben bu aleti çok sevdim Japonlar bu işi biliyor  :2up :2up
Eliyle çalışan işçidir; eli ve kafasıyla çalışan ustadır; eli, kafası ve gönlüyle çalışan sanatkârdır.

Yunus Emre TOK

• 1005
  • 1971
  • Yer: İZMİR
« Yanıtla #12 : 12 Ocak 2013, 08:24:50 »
Sinan ustam ellerine kollarına sağlık muhteşem olmuş her şaheserinde bizleri biraz daha şaşırtıyorsun  :2up :2up :2up

serdarhavsut

• 391
  • Meslek: Geri dönüşüm
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #13 : 12 Ocak 2013, 10:56:41 »
Bu ustura bana alışkın olduğumuz usturalardan daha çekici geldi. Egenin çizgilerinin yok edilmemesi ayrı bir güzellik katmış , eline saglık Sinan ustam cok ama cok güzel ..
Çalışmadan , yorulmadan , öğrenmeden , rahat yaşama yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler , evvela haysiyetlerini , sonra hürriyetlerini ve daha sonra istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar...

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

puukko

• 166
  • Meslek: İnsaat muhendisi
  • Yer: Özgür / Bursa
« Yanıtla #14 : 12 Ocak 2013, 11:41:45 »
Şahane, elinize sağlık.

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
« Yanıtla #15 : 16 Ocak 2013, 08:21:24 »
teşekkür ederim efendim.. :)

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #16 : 25 Şubat 2013, 23:24:36 »
Cok guzel elinize saglik