Bıçak Sanatı - Forum

O1 Av Bıçağı

raskolnikov

  • ***
  • 189
  • Mürsel ERDOĞAN
  • Meslek: avukat
  • Yer: nevsehir
Ynt: O1 Av Bıçağı
« Yanıtla #40 : 10 Ocak 2013, 13:37:42 »
Hocam ellerineze sağlık, sap özellikle hoş olmuş.
Baş eğmedik edaniye ikbal ü cah için

aliata

  • ***
  • 998
  • Meslek: elk.
  • Yer: ankara
Ynt: O1 Av Bıçağı
« Yanıtla #41 : 14 Ocak 2013, 18:06:56 »
Ellerinize sağlık.Benim için ulaşılması çok zor, güzel bir örnek.

ibrahim 1969

  • ***
  • 540
  • Yer: ANKARA
Ynt: O1 Av Bıçağı
« Yanıtla #42 : 18 Ocak 2013, 15:39:12 »
Hocam yapmış olduğunuz balmumu çam sakızı zeytinyağı karışımını oranları ve yapılışını anlatmanızı rica edebilirmiyim.
Valla yaklaşık tarif vereyim. bir çorba kaşığı balmumu eritiliyor, buna bir çorba kaşığı zeytinyağı ve iki çorba kaşığı çam terebentin ( çam sakızı değil) karıştırılıp iyice çalkalanıyor. Çalkalarken donarsa, şişeyi sıcak suya koyup tekrara eritip iyice çalkalamak gerekiyor. Karışım havanın sıcaklığına bağlı olarak katılaşabilir, hiç sorun etmeyin. Katıyken bile aynen ayakkabı cilası gibi kullanılabiliyor.
Teşekkürü yanlış yere yazmışım dalgınlıktan :))

ersenanahtar

  • ***
  • 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
Ynt: O1 Av Bıçağı
« Yanıtla #43 : 26 Ocak 2013, 09:58:32 »
Sefa ustam eline sağlık her zamanki gibi çok güzel bir bıçak olmuş efendim o1 çeliğini çok merak ediyorum bulabilirsem ilk fırsatta bende denemek isterim integral bıçak yapmak istiyorum bir ara inşallah :)
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...