Bıçak Sanatı - Forum

stabılızasyon tankı.

tarpoon

• 4739
stabılızasyon tankı.
« : 06 Ocak 2013, 22:41:02 »
sonunda tankım bıttı ve bu cumartesı gunu Şafak abi ile test ettik. sonuç mükemmel  :)   12mm akrılık plakadan klofor ıle yapıştırılarak yapıldı.  ıçine extra bır cam vazoyu koydum.

tiner veya buna benzer malzemeler  yapıştırılan yerlerı  deforme etmemesı için.   alt tarafa alımınyum ızgara ılavesı yapıldı  içine koyduğum ahşap malzeme 0,5 cm havada duruyor.

stabılıze yapacağım malzemelerı cam kavonoza koyduktan sonra üstüne  alımınyum malzemeden bır tabla ve ağırlık koyuyorum.  buda ahşabın tamamının emprenye sıvısının içinde kalmasını sağlıyor.

denemelerde lımıtlerı sonuna kadar zorladık.  vakummetrede dıp rakamları ibre gordu , sorun olmadı. sadece  bır tarafın plakası bıraz yukarıda  yapıstırılmış çok hafıf kaçak yapıyor onuda tesvıye ettıkten sonra . sıra uygun eprenye malzemesını bulmaya kaldı. bu konudada Şafak abının bılgısı ve tecrubesı devreye gırecek.

yapılan masraflar şu şekılde .

akrılık tank 200 tl sıkı bır pazarlık sonucu 150 tl.
kompösör malzemecımde arızalı ıdı 120 tl alarak tamır ettım yenısı sanırım 300 küsur tl.
cam kavanoz 12 tl
pönamatık hortum 8,lik  3mt   5tl
alımınyum ızgara    5 tl
komprösürün  hava emış tarafına ıkı adet  küresel vana + manşon      10 tl.

yapmak ısteyenlere umarım yardımcı olabılmısımdır.
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

EDC-Cancan

• 733
  • Meslek: Belediyeci - 1973
  • Yer: KOCAELİ - Eskişehir
Ynt: stabılızasyon tankı.
« Yanıtla #1 : 06 Ocak 2013, 22:46:59 »
Güzel ve sade görünüyor...
Ellerine sağlık...
Sevelim , Sevilelim.
     Yunus EMRE

SertacMezereli

• 1256
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #2 : 06 Ocak 2013, 22:50:39 »
Ellerize sağlık abi güzel olmuş.Fotoğraflarda ki ahşaba emdirilen madde ne acaba? Ve her türlü ahşap verniği kullanabilir miyiz?
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #3 : 06 Ocak 2013, 22:56:22 »
Güzel ve sade görünüyor...
Ellerine sağlık...

sağol Hüseyin  :)

Ellerize sağlık abi güzel olmuş.Fotoğraflarda ki ahşaba emdirilen madde ne acaba? Ve her türlü ahşap verniği kullanabilir miyiz?

Sertaç akrılık oto vernığı kullanıcam sanırım. yanlız karısım oranını ıyı ayarlamak gerekıyor, yoksa çok geç donuyor meret. yada akrılık bazlı başka bırseyler bulmaya çalışacağım.

bu arada cam kavonoz kullananlar kesınlıkle gözluk taksın , ılk denememde buyuk bır kavonozu patlattım. ıkıncı denememde akrılık bır kutu parçalandı.  tabı bunlar benım uç noktaları görme sevdamdan kaynaklanıyor  ama yınede tedbırlı olmak ıyıdır dıyorum..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

« Yanıtla #4 : 06 Ocak 2013, 22:57:10 »
Taner, süper olmuş  :2up

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #5 : 06 Ocak 2013, 22:58:41 »
teşekkür ederim Sefa usta  :)

BLACK08

• Scandi,her şeyi keser..
  • 684
  • Bülent/1975
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #6 : 07 Ocak 2013, 11:39:44 »
Kutu süper olmuş Taner usta,ahşaplar da ayrı bir güzel gözüm kaldı :)

Bende benzer bir sistemi iş yerinde ki kompresörle yapıyorum,kapağı kilitli kavonozun cam kapağını deldirdim,ucuna bir vana koydum,vakum bitince vanayı kapatıp 2-3 saat vakum altında bırakıyorum,genel olarak sonuç iyi oluyor..

Klima servisinde çalışan bir arkadaşım var, mobil bir vakum aleti getirdi, çok büyük değil ama eğer verimli olursa onu kullanacağım..

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #7 : 07 Ocak 2013, 12:04:09 »
Eline sağlık. Temiz iş. Üstelik şeffaf haliyle merak gidermek için de birebir.

Stabilize ahşap saplı bıçakları bekliyoruz.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Yunus Emre TOK

• 1005
  • 1971
  • Yer: İZMİR
« Yanıtla #8 : 07 Ocak 2013, 12:20:03 »
Taner ustam ellerine emeklerine sağlık süper olmuş artık stabilize işlemi gerçekleştirdiğin eserleri görmek isteriz  :2up :2up :2up

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #9 : 10 Ocak 2013, 20:59:34 »
teşekkür ederim , ılk denemelerı yaptım sonuç olumlu gıbı. hafta sonu bır ıkı deneme daha olacak çıkan sonuçları burada paylaşacağım.

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #10 : 11 Ocak 2013, 01:36:20 »
Taner Usta tebrikler arastirma ve gayretleriniz camiaya yeni kazanclar sagliyor ,Basari,emekve gayretlerinizin devamini dilerim
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #11 : 12 Ocak 2013, 00:50:04 »
teşekkür ederim Kaya  ;)     

bu arada ufak bır deneme yaptım ahşap  kestane uru ,   14 saat suda uzerınde ağırlık koyarak   ılıman bır ortamda bekledı  malzemeler.   

ıkı parçada deneme yaptım.  bırı 7 gr dığeride 5 gr gelıyordu suya koymadan önce geçen 14 saat zarfında

7 gr olan 1,036 gr
 5gr   olan   0,896 gr su çekmış. 

yarınkı denememı akrılık vernık ıle yapacağım. ayrıca renklendırme denememde olacak.  umarım ıyı sonuçlar alabılırım.

BLACK08

• Scandi,her şeyi keser..
  • 684
  • Bülent/1975
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #12 : 12 Ocak 2013, 12:41:17 »
Taner usta selam,

Tek komp.akr.vernik  başarılı oldu mu?

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #13 : 12 Ocak 2013, 20:15:24 »
bu gun denedım, fırınladım  ama acıp folyoları bakmadım   ;)  yarın atölyeye uğrar isem sonucu yazarım.

aliata

• 998
  • Meslek: elk.
  • Yer: ankara
« Yanıtla #14 : 14 Ocak 2013, 10:30:38 »
Taner ustam güle güle kullan.Başarılı bir proje olduğu görülüyor.Kaç gün uykusoz kaldınız? :2up

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #15 : 14 Ocak 2013, 23:18:19 »
Hiç...   ;)    uykusuzken çok aksi olurum..

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
  • Yer: Hatay
« Yanıtla #16 : 07 Mart 2013, 16:01:15 »
Merhaba
Bu stabilizasyon tam olarak nedir? Bildiğimiz emprenye mi yoksa başka faklı bir yöntem mi?
Eğer öyleyse benim bildiğim emprenyeleme ahşabı suya karşı dayanıklı kılıyor. Ama biz zaten vernik japon vs. ile kaplamıyor muyuz yoksa yeterli olmuyor mu?

Kaya

• 2867
« Yanıtla #17 : 07 Mart 2013, 16:29:47 »
Ahsab bir organik doku olduğundan tuzlar,nem,günes işiği,mantar gibi düsmanlari da vardir japon veya vernik bunlarin sadece biri veya birkaçina koruma sağlayabiliyor.ahşabin maruz kalabillecegi etkenlere karsi stabilize,yağda kaynatma gibi yöntemler var mesela yağda kaynatmada ağacin dokusuna yağ isliyor ve sonra kurumasi zaman aliyor.yaği soğukkende ahsabin içine işletmek mümkün oda belli bir basinç altinda oluyor.önce ortam basinci mümkün olan en düşük seviyelere indiriliyor ahsab bu düşük basinç altinda stabilize malzemesini neredeyse içiyor bu durumda agac gozenekleri dolu olduğu halde kurumaya birakiliyor.daha hassas stabilizasyon islemlerinde bu kuruma islemi yüksek basinç altinda oluyor.
Ayrica ayni islem farkli kimyasallar kullanilarakta yapiliyor.
Akrilik vernik en yayginlarindan biri ama vernik kullanildigi zaman agacin dokusu kayboluyor ölüyor.japonda ahsabin ilk yüzey katmanina ayni işlemi yapiyor,yani güzel kokan bir ahsap artik ahsab kokmuyor.

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
  • Yer: Hatay
« Yanıtla #18 : 07 Mart 2013, 16:35:57 »
Ahsab bir organik doku olduğundan tuzlar,nem,günes işiği,mantar gibi düsmanlari da vardir japon veya vernik bunlarin sadece biri veya birkaçina koruma sağlayabiliyor.ahşabin maruz kalabillecegi etkenlere karsi stabilize,yağda kaynatma gibi yöntemler var mesela yağda kaynatmada ağacin dokusuna yağ isliyor ve sonra kurumasi zaman aliyor.yaği soğukkende ahsabin içine işletmek mümkün oda belli bir basinç altinda oluyor.önce ortam basinci mümkün olan en düşük seviyelere indiriliyor ahsab bu düşük basinç altinda stabilize malzemesini neredeyse içiyor bu durumda agac gozenekleri dolu olduğu halde kurumaya birakiliyor.daha hassas stabilizasyon islemlerinde bu kuruma islemi yüksek basinç altinda oluyor.
Ayrica ayni islem farkli kimyasallar kullanilarakta yapiliyor.
Akrilik vernik en yayginlarindan biri ama vernik kullanildigi zaman agacin dokusu kayboluyor ölüyor.japonda ahsabin ilk yüzey katmanina ayni işlemi yapiyor,yani güzel kokan bir ahsap artik ahsab kokmuyor.

Teşekkürler
Eskiden amcam  emprenye makinası almıştı. Pek iş çıkmadığı için sattı. Geriye renksiz emprenye sıvısı kaldı.
Kompresör de var. eğer o sıvıyı kullanıp bu işlemi yaparsam faydasını görür müyüm.

Kaya

• 2867
« Yanıtla #19 : 07 Mart 2013, 16:40:42 »
Sivinin ne olduğunu öğrenebilirsen marka,cins gibi ondan sonra kesin doğru bir cevap vermek mümkün olabilir.