Bıçak Sanatı - Forum

stabılızasyon tankı.

yuceldeniz

• *
  • 369
  • LANDSCAPEPHOTOGRAPHER
  • Meslek: İdareci
  • Yer: DENİZLİ
Ynt: stabılızasyon tankı.
« Yanıtla #20 : 07 Mart 2013, 19:03:11 »
Sıvıda en iyi sonucu ne ile alıyoruz? Sıvı Reçineden de bahsedilmiş bir ara, sonuçları nasıl oldu kullananlar var mı?
YUCELMORE

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #21 : 08 Mart 2013, 13:01:57 »
Sefa Hocamin bir formülü vardi ,reçine ,terebentin zeytinyaği, karişimi olarak,tik yaği olabilir,ayrica tung yağininda cok iyi olduğunu söyleniyor,
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

yuceldeniz

• *
  • 369
  • LANDSCAPEPHOTOGRAPHER
« Yanıtla #22 : 08 Mart 2013, 13:26:24 »
Sefa hocam, formülü istiyoruz:)! Tung yağı gerçekten zarar vermeyen bir yağ, diğerlerindeki kimyasal etkiler uzun vadede can sıkacak sonuçlara sebep olabiliyor...Düşünsenize günlerce uğraştığınız bıçağınız, 2-3 sene sonra sapı çatlamış halde elde duruyor...
Kaya bey, teşekkürler.
YUCELMORE

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #23 : 08 Mart 2013, 13:29:48 »
Herzaman seve seve :)
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

« Yanıtla #24 : 08 Mart 2013, 15:52:09 »
Sefa hocam, formülü istiyoruz:)! Tung yağı gerçekten zarar vermeyen bir yağ, diğerlerindeki kimyasal etkiler uzun vadede can sıkacak sonuçlara sebep olabiliyor...Düşünsenize günlerce uğraştığınız bıçağınız, 2-3 sene sonra sapı çatlamış halde elde duruyor...
Kaya bey, teşekkürler.
Yücel, kocakarı formülü burada yazıyor  ;)
 http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=3944.msg80644#msg80644

yuceldeniz

• *
  • 369
  • LANDSCAPEPHOTOGRAPHER
« Yanıtla #25 : 08 Mart 2013, 16:35:36 »
 :)Hocam teşekkürler, "kertenkele kuyruğu" da eklesek mi? >:D :)) :2up
YUCELMORE

« Yanıtla #26 : 08 Mart 2013, 16:45:23 »
Olur olur, hatta biraz davul tozu da eklesen daha iyi olur   :))

Mâhir

• 422
  • Mahir Selim KESKİN
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: İstanbul/Beykoz
« Yanıtla #27 : 28 Haziran 2015, 01:28:26 »
Taner ustam bu konuyu hortlatmış olacağım ama tankla ilgili deneyimlerinizi merak ettim. Youtube videolarında resin dedikleri bir sıvı ile onu aktif hale getiren bir maddeyi karıştırıp kullanıyorlar. Sonrasında da 200 derecede fırınlıyorlar. Bu akrilik ile aynı şey midir acaba? Bakınız: https://youtu.be/uvII1FTm3YM
https://youtu.be/IfS9KgsKZmI
Mahir Selim KESKİN

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #28 : 28 Eylül 2015, 15:34:42 »
maalesef bızım kullandıklarımızla alakalı değil  turn tex cactus juıce denılen, stabılıze ıçın kullanılan kımyasal. keşke ülkemızde de olsaydı.
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #29 : 28 Eylül 2015, 15:50:37 »
taner +1
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #30 : 28 Eylül 2015, 15:52:08 »
Keşke, ne güzel olurdu :)

Aykut Yaren

• *
  • 560
  • Meslek: serbest
  • Yer: yalova
« Yanıtla #31 : 29 Eylül 2015, 12:29:56 »
Bu stabilize işlerinde bahsedilen yağlar kabze montajında perçin olayı olsa dahi yapıştırmada yapılıyor sorun olmuyormu?(bazıları sade yağ ile yapanlar var).Gizli kabzede arkadan perçinleme veya somunlu sistemde çok sorun olmaz ama diğer yapılan dolu kabze (full tang)dediklerinde sıkıntı oluyormu?

KUDU

• *
  • 34
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: izmir
« Yanıtla #32 : 29 Eylül 2015, 12:42:41 »
Minwax High Performance Wood Hardener
Cactus Juice Stabilizing Resin
Stick Fast Stabilizing Resin
Resinol 90
Pentacryl

Bunlar piyasada bizim işimiz için kullanılan reçineler.

Epoksi reçineler viskositesi dşükolduğu için ağacın tüm doku ve kanallarına nüfuz etmemekte olduğunu yazmış biri bir metinde. Sertleştirilmiş ağacın üzerine ise kullanılabilir demiş.
Altına da şunu kullanabilirsiniz yazmış:
Asetonda çözülebilen UV dayanımı olan bir akrilik reçineyi kullanabilirsiniz diye. Kusra bakmayın çeviriyorum.
Sanıyorum uygun sertleştiricisini kullanmak gerekiyor ve tepkime katalizasyonu için fırınlıyorlar. Kimya konusunda bir ustamızdan ya da bim kimya mühendisi tanıdığımız varsa daha da derinleştirebiliriz konuyu diye düşünüyorum. -Tabi sentetik madde kullanmayacaksak o başka.-

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #33 : 29 Eylül 2015, 12:57:22 »
Bu stabilize işlerinde bahsedilen yağlar kabze montajında perçin olayı olsa dahi yapıştırmada yapılıyor sorun olmuyormu?(bazıları sade yağ ile yapanlar var).Gizli kabzede arkadan perçinleme veya somunlu sistemde çok sorun olmaz ama diğer yapılan dolu kabze (full tang)dediklerinde sıkıntı oluyormu?
Yağ ile yapılanlarda kabzayı yapıştırıp tüm işlemleri bittikten sonra yapmak daha faydalı olur.Yoksa yapışması bencede sıkıntı çıkarabilir.

İbrahim abi altaki linkte tung yağını deneyip görüşlerini paylaşmış.
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=2871.msg59825#msg59825
« Son Düzenleme: 29 Eylül 2015, 13:04:33 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Zanzibar

• 239
  • Yalçın
  • Meslek: Grafik tasarım
  • Yer: İZMİR
« Yanıtla #34 : 05 Ekim 2015, 14:00:46 »
Emeğine sağlık Taner usta'm.

Belki bulması pek kolay olmayabilir. Fikir vermesi amacıyla paylaşmak istedim.
Pek emin olmasam da sanırım akrilik maliyeti bir miktar daha düşebilir. Alta ve üste birer kapak ile tamamlanabilir.
Artısı, eksisi ne olur bilemiyorum.

« Son Düzenleme: 05 Ekim 2015, 14:04:29 Gönderen: Zanzibar »

Zanzibar

• 239
  • Yalçın
« Yanıtla #35 : 05 Ekim 2015, 17:05:05 »
Dış çap: 180 mm
İç çap: 160 mm
Duvar kalınlığı: 10 mm
Uzunluk: 1000 mm
Fiyat: 685 TL. + KDV

Pek de ucuz sayılmayacak bir fiyat  :-[

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #36 : 05 Ekim 2015, 17:34:36 »
fiyat bıraz yuksek ,  eskıcıden genış hacımlı düdüklü tencere alınır 20 tl  ustune 20 mm akrilik malzemeden kapağı kestırılır  yanılmıyorsam 80 tl  contacıdan slıkon conta kestırıyoruz 30 tl   kabın işi satler ve vanalar harıç 130 tl bıtmış olur  ;) artı öyle güzel gözüksün diye bakmıyorum olaya.

iş görsün yeterli   bir kere büyük kavanoz ve akrılık ten yapılma kutuyu patlattım  çelık tenceremden gayet memnunum , tavsiye ederim  :)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Hakan AKSOY

• *
  • 465
  • Yer: Konya
« Yanıtla #37 : 05 Ekim 2015, 17:36:34 »
fiyat bıraz yuksek ,  eskıcıden genış hacımlı düdüklü tencere alınır 20 tl  ustune 20 mm akrilik malzemeden kapağı kestırılır  yanılmıyorsam 80 tl  contacıdan slıkon conta kestırıyoruz 30 tl   kabın işi satler ve vanalar harıç 130 tl bıtmış olur  ;) artı öyle güzel gözüksün diye bakmıyorum olaya.

iş görsün yeterli   bir kere büyük kavanoz ve akrılık ten yapılma kutuyu patlattım  çelık tenceremden gayet memnunum , tavsiye ederim  :)
+1
Tohum Saç Bitmesse Toprak Utansın ,Hedefe Varmayan Mızrak Utansın ,Hey gidi Kuheylan Koşmana Bak sen ,Catlarsan Doğuran Kısrak Utansın.NFK

Zanzibar

• 239
  • Yalçın
« Yanıtla #38 : 06 Ekim 2015, 08:00:17 »

Kesinlikle doğru diyorsun Taner usta'm. Çoğumuz artırabildiğimiz kadarıyla hobilerimizi ayakta tutmaya çalışıyoruz.